LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Liana

Aplikacija koja će mnogima olakšati studiranje u inozemstvu

Liana je mobilna aplikacija koju su razvili hrvatski developeri čiji je cilj povezati iseljenike ili pak osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a među ciljanom skupinom nalaze se i studenti.

Liana je mobilna aplikacija koju su razvili hrvatski developeri čiji je cilj povezati iseljenike ili pak osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a među ciljanom skupinom nalaze se i studenti.

Život u stranoj zemlji može biti velika pustolovina, može biti i profitabilan, ali često puta je i samotno iskustvo.

Tu puno znače one male stvari koje inače uzimamo zdravo za gotovo, poput razgovora na materinjem jeziku, ležernog komentiranja sportskih i političkih aktualnosti, uživanja u domaćim receptima s nekim tko ih zna cijeniti.

Srećom, oni koji žive u inozemstvu mogu odahnuti jer ih nova mobilna aplikacija Liana u samo par klikova povezuje s drugim iseljenicima, kojih se procjenjuje da ima 216 milijuna širom svijeta. Jedna od ciljanih skupina ove aplikacije su studenti, nebitno jeste li u inozemstvu na razmjeni, turistički ili na cjelokupnom studiju.

- Logiranje u Liana-u je vrlo jednostavno, možete iskoristiti svoj Facebook profil ili se možete ulogirati putem e-mail adrese, nakon čega možete pretražiti korisnike u svom ili u gradu u koji putujete po nacionalnosti ili jeziku koji govorite. U tom trenutku samo ste nekoliko klikova udaljeni od razmjene direktnih poruka s drugim korisnicima. Zamišljamo Liana-u kao „Whatsapp“ za iseljenike, rekao je Krešimir Drvar o svom novom projektu.

Liana je eliminirala aspekt nelagode koji obično prati pothvate upoznavanja novih ljudi. Korisnici su označeni trima oznakama – lokacijom, zemljom porijekla i jezicima koje govore – što im omogućava da brzo i praktično pronađu svoje sunarodnjake ili ljude koji govore njihov jezik u bilo kojem gradu. Još jedna dodana vrijednost Liane je što unutar nje s drugim korisnicima možete razmjenjivati besplatne SMS poruke.

Aplikacija je jednostavna za korištenje, pokriva cijeli svijet i besplatna je za korištenje. Prve povratne informacije od strane korisnika su više nego pozitivne i već se radi na verziji za Android pametne uređaje. Aplikaciju možete preuzeti ovdje.