Projekcija dokumentarca

„A Plastic Ocean” prikazuje se u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici

Projekcija filma

U Sveučilišnoj knjižnici u Splitu možete pogledati zanimljiv dokumentarni film pod nazivom „A Plastic Ocean”. Projekciji će prethoditi uvodne riječi predstavnika organizacija koje pripremaju događaj.

Ove subote, 27. travnja 2019, u 20 sati u multifunkcionalnoj dvorani sjevernog tornja Sveučilišne knjižnice u Splitu (Ruđera Boškovića 31) prikazat će se dokumentarni film A Plastic Ocean (Plastični Ocean). Ronilački klub veterana 4. gardijske brigade organizira projekciju u sklopu programa obilježavanja 28. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade s Udrugom La Révolution Albatros i u suradnji sa Sveučilištem u Splitu, a pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Prije početka projekcije dokumentarnog filma uvodnu će riječ održati predsjednik Ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade Ćiro Ugrin te Ana Elizabeta Robb, predsjednica Udruge La Révolution Albatros. Moderatorica je ovog događanja članica Ronilačkog kluba veterana i znanstvena suradnica La Révolution Albatrosa, dr. sc. Ljiljana Zmijanović.

Detalje o filmu možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišna knjižnica u Splitu

Međunarodni simpozij

Na iTHEom-ov simpozij stiže 19 izlagača s hrvatskih, ali i europskih sveučilišta

Izlaganja koja se bave analizom prikaza problema poput ljudskih prava, kapitalizma, ekologije u suvremenoj književnosti, filmu, glazbi, zatim panel-rasprava o učincima neoliberalizma i načinima na koje književnost može pomoći u zamišljanju boljih budućnosti te predstavljanje prošlogodišnjih radova obilježit će novo izdanje međunarodnog simpozija udruge iTHEom na kojem gostuje čak 19 izlagača.

Michael Moore održava govor.

Na današnji dan

Rođendan redatelja koji na malim ekranima priča velike priče

Michael Moore, neustrašivi redatelj dokumentaraca o kapitalizmu, globalizaciji i svjetskim moćnicima pokušava dovesti velike teme na naše male ekrane.

Škola dokumentarnog filma

Škola dokumentarnog filma

Naučite komunicirati jezikom filma i snimite svoj dokumentarac

Škola dokumentarnog filma održat će se u obliku petomjesečnog intenzivnog programa uz međunarodne te domaće predavače i mentore koji će polaznicima pružiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca. Rok za prijave je 1. rujna 2016.

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom

Javna tribina posvećena osobama s invaliditetom

Povodom prve godišnjice primjene zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, u splitskoj Sveučilišnoj knjižnici organizira se javna tribina. Stručni gosti predavači će, zajedno s voditeljem Savjetovališta za studente, aktivno progovoriti o ovoj temi.

Film "Etnoskopija"

Projekcija u MM centru

Ne propustite film nastao povodom godišnjice Odsjeka za etnologiju i kulturnu antroplogiju; prati etnologe na različitim radnim mjestima

Povodom 90. godišnjice Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nastao je 25-minutni dokumentarni film „Etnoskopija”, koji je moguće besplatno pogledati u MM centru.