Održivo življenje

12. ZeGeVege: Bogata gastronomska ponuda, ali i popratni sadržaj

12. ZeGeVege

Za ljubitelje fine i zdrave hrane pobrinut će se nekoliko veganskih restorana tijekom 12. ZeGeVegea. Budući da je festival edukativnog karaktera, posjetitelje i na ovom izdanju festivala očekuju razne zanimljive i poučne radionice i predavanja na kojima će moći naučiti mnogo o veganstvu i suosjećajnom načinu života.

Već dvanaestu godinu za redom udruga Prijatelji životinja educira javnost o važnosti prelaska na biljnu prehranu, čime se izravno spašavaju životi životinja, sprječava masovno zagađenje planeta te potiče zdravlje i dugovječnost organizma. 12. ZeGeVege festival održat će se u petak, 6. rujna, od 8 do 21 sat te u subotu, 7. rujna, od 8 do 20 sati u strogom centru grada Zagreba na Trgu bana Josipa Jelačića. U dva dana, koliko traje festival, očekuje se više od 50 000 posjetitelja koji će na štandovima domaćih i inozemnih izlagača moći pronaći široki asortiman veganskih proizvoda.

Na ovogodišnjem izdanju svatko će moći pronaći nešto za sebe. Za ljubitelje fine i zdrave hrane pobrinut će se nekoliko veganskih restorana, a neki će u svojoj ponudi imati i veganski junk food kako bi udovoljili baš svima. Ljubiteljice dekorativne kozmetike moći će dopuniti svoju kolekciju šminke kupnjom kozmetičkih proizvoda koji se ne testiraju na životinjama te su u potpunosti veganski. Svim knjigoljupcima bit će na raspolaganju širok asortiman knjiga veganske tematike, uključujući i štiva o pravima životinja, razne priručnike, veganske kuharice, zdravstvene knjige, priče za djecu i mnoge druge.

Budući da je ZeGeVege edukativnog karaktera, posjetitelje i na ovom izdanju festivala očekuju razne zanimljive i poučne radionice i predavanja na kojima će moći naučiti mnogo o veganstvu i suosjećajnom načinu života. Za pozitivno ludu atmosferu pobrinut će se brojni izvođači i performeri koji podržavaju održivi način življenja i prava životinja te koji će cijelog dana plesati i zabavljati posjetitelje, a osim dobre glazbe pozornicom će odjekivati i etičke, ekološke i zdravstvene činjenice o dobrobitima veganstva za sve stanovnike planeta Zemlje. Uz navedene, dodatni su razlozi za posjet i razne degustacije veganskih delicija, promotivne prodaje, dječji kutak, nagradne igre...

Ovaj jedinstveni festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem se izlažu i promoviraju isključivo proizvodi biljnog podrijetla, promiče održivo življenje, odnosno način življenja koji dugoročno omogućava opstanak biljnih i životinjskih vrsta, bioraznolikost, prirodnu ravnotežu i miran suživot svih živih bića na planetu.

ZeGeVege festival dio je međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 drugih europskih gradova. 

Komentari na članak

Vezani članci

Voće kao izvor energije

Biljni recepti

Gurmane oduševljava "Kuharica bez salmonele"

Dok afera "Salmonela" ne jenjava, Prijatelji životinja zarazi se odupiru slasnim veganskim receptima.

ZeGeVege

Održivo življenje

11. ZeGeVege: Festival veganskih burgera, kebaba, kobasica, štrudli

Tijekom dva dana Trg bana Jelačića zaposjest će više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. I predavači će pokazati svoje znanje o raznim aspektima veganstva, pravima životinja, ekologije i održivog življenja, a vrsni znalci kuhanja održat će radionice.

Čoko fontana

5. Coffe i Chocofest

Predstavljanje najboljih svjetskih čokolada i kave u Zagrebu

Zagreb je ponovno domaćin festivala kave i čokolade. Od 11. do 15. veljače organizirano je mnogo događanja za ljubitelje kakaove poslastice i omiljenog napitka.

Maskota

Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016.

Novi satovi odbrojavaju do početka Univerzijade

Službenim pokretanjem satova za odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. organizatori ovog najvećeg multi-sportskog događaja u povijesti Hrvatske simbolično su obilježili početak posljednje faze priprema za ovo veliko natjecanje.

Najveći svjetski "Eye Contact"

Međunarodni dan mira

Najveći svjetski „Eye Contact" na Trgu bana Jelačića

U organizaciji društvene inicijative The Liberators International i Udruge Hoppipolla, Zagreb će po drugi put postati mjesto komuniciranja pogledom u „The World's Biggest Eye Contact Experimentu."