Održivo življenje

11. ZeGeVege: Festival veganskih burgera, kebaba, kobasica, štrudli

ZeGeVege

Tijekom dva dana Trg bana Jelačića zaposjest će više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. I predavači će pokazati svoje znanje o raznim aspektima veganstva, pravima životinja, ekologije i održivog življenja, a vrsni znalci kuhanja održat će radionice.

U petak, 7. rujna 2018, od 8 do 21 sat i subotu, 8. rujna, od 8 do 19 sati na glavnom zagrebačkom trgu održava se 11. ZeGeVege festival održivog življenja. Dio je to međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u više od 15 europskih gradova, a u Hrvatskoj je uspješno organizira neprofitna udruga Prijatelji životinja uz podršku brojnih institucija i samih građana.

U ova dva dana Trg bana Jelačića zaposjest će više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama, restorani koji će u svojoj ponudi imati ukusna veganska jela od brze hrane poput burgera, falafela ili kebaba pa sve do tradicionalnih hrvatskih jela poput štrudli i variva. Svoje znanje i iskustvo pokazat će i predavači o raznim aspektima veganstva, prava životinja, ekologije i održivog življenja te vrsni znalci kuhanja koji će održati radionice. Odličan ugođaj pratit će i zabavan program koji će se sastojati od raznih plesnih točaka, a oni najhrabriji moći će se i sami pridružiti.

Prijatelji životinja pozivaju sve da iskoriste ovu prigodu i ne propuste promocije raznih veganskih slatkih i slanih namaza, sejtana, tofua, tempeha, superhrane, biljnih kobasica, sireva i ćevapa, ekokozmetike i veganske hrane za ljubimce. Napominju da pritom ne zaborave ponijeti svoje platnene torbe jer se nitko sa ZeGeVege festivala ne vraća praznih ruku.

Cilj je ZeGeVege festivala edukacija o važnosti održivog življenja uz mnoštvo zanimljivosti i zabave. Koncept je napravljen tako da svatko tko ga posjeti može naći nešto zanimljivo i provesti ugodno vrijeme u ovoj veganskoj oazi.

Kako to izgleda kada hrvatska ZeGeVegemania zavlada središnjim zagrebačkim trgom, može se vidjeti i u 15-minutnom filmu autora Marina Rendića snimljenom na prošlogodišnjem jubilarnom 10. izdanju koje je posjetilo više od 50 tisuća ljudi. Film se nalazi na poveznici, gdje se može naći i prijavnica za volontiranje.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/piano-music-score-music-sheet-1655558/

Glazbena industrija

Akcijom „Slušajmo hrvatsko” nagrađuju se fanovi domaće glazbe

Slikajte se na Trgu bana Jelačića s omiljenim glazbenicima, podijelite fotografije na društvenim mrežama koristeći „hashtag” #slušamhrvatsko jer tri obožavatelja s najvećim brojem „lajkova” očekuju besplatni koncerti.

Katedrala (pogled sa Strossa)

Josip Maslov

Poremećeni teatar

Sjeo sam na bicikl i maksimalno se usredotočio. Pred očima sam imao jasan cilj. Zumirao sam ga pogledom i odredio koordinate. Upravo sam se spremao krenuti u juriš kad je između mene i moje nepokretne mete prošla zdepasta brineta.

Šminka

Njega kože

10 „beauty" stvari koje biste trebali napraviti u 2018.

Možda ste se već odlučili što ćete drugačije raditi u novoj 2018. godini, a mi za vas imamo mogućih 10 drugih odluka koje možete početi primjenjivati od danas, a na kojima će vam koža biti zahvalna.

Simple Green

Simple Green

Mjesto kreativnih jela posvećeno zdravoj veganskoj i sirovoj prehrani

U Simple Greenu možete kušati ukusna veganska i sirova jela. Riječ je o konceptu kojim dominiraju jednostavnost, kreativnost i „zeleni pristup“.

Trening Aktivne Hrvatske na Trgu bana Jelačića

Sportsko-edukativni projekt

Trening Aktivne Hrvatske na glavnom zagrebačkom trgu lijek je za povratak na radno mjesto

– Pozivamo vas da zajedno odradimo trening koji će probuditi tijelo nakon ljetnih radosti i opuštanja. Jedinstvena je prilika vježbati na Trgu bana Josipa Jelačića. – rekao je Ivan Antunović.