Vježbanje bez nepotrebnog troška

Zašto ne biste trebali ići u teretanu i koja je alternativa

Teretana

Na veoma jednostavan način uštedite vrijeme, novac i živce.

Tako je, niste krivo vidjeli. U ovom tekstu ćete doista pronaći legitimne razloge zašto ne biste trebali postati član teretane. Naravno da ste do sada naišli na mnoge stranice koje vam govore upravo suprotno, ali nije sve med i mlijeko u teretani. Vjerovali ili ne, postoje i alternative ako želite biti zdravi ili bez viška kilograma ili nešto treće. Stoga ćemo se za početak osvrnuti na najvažnije razloge neodlaska u teretanu:

Cijena

Uvijek može biti problem kod studenata. Najčešće se cijene kreću od 250 do 300 kuna mjesečno za neograničeni dolazak u više nego pristojnu teretanu.

Vrijeme potrošeno na odlazak u teretanu

Kada u dnevnom rasporedu imate predavanja, vježbe, seminare, možda posao i druženje s ekipom, nastupi gužva. 

Planiranje odlaska u teretanu u poslijepodnevnim satima

Ako ste se odlučili na ovaj potez, onda se morate pripremiti na čekanje u redu na sprave što vam produžuje boravak u teretani.

Nakon što smo teretanu bacili u zaborav, prebacujemo se na alternativu koja je gotovo 100 posto jeftinija, uzima manje vremena, a vježbati se može kada god imate volje. Naime, riječ je o vježbanju kod kuće, ali može se otići i u obližnji park ili negdje drugdje na otvoreno. 

Za veću čvrstoću tijela ili snagu mogu vam pomoći jednostavne vježbe kao što su sklekovi, trbušnjaci, čučnjevi, izdržaji. Što se tiče kardio treninga, preporuča se tzv. jumping jacks, mountatin climbers i klasični visoki skip. 

 

Također navedenim vježbama dodajte glute bridge za jačanje zadnjice i bird dog vježbu za jačanje trbušnih mišića

 

Početnicima se preporuča da na svaku vježbu potroše 10 sekundi i između vježbi uzmu 15 sekundi odmora ili više ako je potrebno. U početku se također preporuča ponavljanje dva do tri puta istih vježbi sve dok se osoba ne osjeća da može više, dulje i bolje. 

Ako ste nakon čitanja ovog teksta zaključili da odlazak u teretanu zapravo nije ono što vam treba, odlično. Ako ste s druge strane još uvijek vjerni član lokalne teretane i smatrate da nema potrebe za napuštanjem iste, tko smo mi da vam govorimo drugačije. 

Komentari na članak

Vezani članci

Onetius

Video intervju s Mariom Novakom, pokretačem Onetiusa

„Sve je to dosta brzo počelo gorjeti i gorjet će vjerojatno zauvijek”

Znanje treba biti dostupno svakome pa je tako student Tehničkog fakulteta u Rijeci omogućio širenje znanja pokrenuvši web stranicu naziva Onetius. Sve o ovom hvalevrijednom projektu otkrio nam je sam njegov pokretač, Mario Novak.

Udruga Balkanac u Beogradu

Udruga "Balkanac" protiv mržnje i netrpeljivosti među mladima u regiji

"Granica ne smije biti prepreka za sklapanje novih prijateljstava"

Udruga "Balkanac" okuplja mlade iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Zajedno žele promijeniti negativne stavove mladih i izgraditi društvo koje nije zatrovano mržnjom.

Radionica SUP

Udruga Amazons

Edukativne video radionice "Sloboda umjetničkog pokreta"

Ciklus se sastoji od pet radionica na kojima će sudionici na jednostavan, zabavan i besplatan način naučiti kako snimiti i editirati video isječak. 

Irena Žilić u Tvornici

Koncert u Tvornici kulture

Glazbenu poslasticu u metropoli pripremaju Irena Žilić i dvojac Morcheeba

Skye i Ross bit će zvijezde večeri 26. studenoga u Tvornici kulture. Najbolji uvod u njihov nastup pružit će Irena Žilić.

Zdrava prehrana naslovna

ZDRAVA PREHRANA

FOTO: Deset namirnica koje jamče savršenu liniju za nadolazeće ljeto

Donosimo vam popis od deset namirnica koje jamče zdravlje i čijim ćete redovitim konzumiranjem zamijetiti zavidne i dugoročne rezultate po pitanju mršavljenja.