Javna tribina

Vrijeme je za otkrivanje koliko zapravo košta zdravstvena zaštita u Hrvatskoj

Liječnik

Ako želite saznati što je uopće zdravstvena zaštita i koliko se ona plaća, pridružite se javnoj tribini koju organiziraju studenti, a na kojoj će gostovati Aleksandar Džakula i Maja Vajagić.

Kako bi svoje kolege, vršnjake i druge zainteresirane upoznala s tematikom zdravstva, Studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar organizira javnu tribinu pod nazivom Koliko košta zdravstvena zaštita. Zakazana je za ovu srijedu, 31. siječnja u 16 sati, a održat će se u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, i to u dvorani B.

Ako želite saznati otkud dolazi novac koji se troši u bolnicama, domovima zdravlja i ljekarnama, zanimaju vas cijene pojedinih pretraga te želite doznati koliko su skupi skupi lijekovi, pridružite se. Odgovore na pitanja pružit će vam doc. dr. sc. Aleksandar Džakula, dr. med iz Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar i Maja Vajagić, dr. med. iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Bit će riječi i o troškovima pretraga u bolnicama. A za one koji to dosad nisu znali, otkrit će se što je to uopće zdravstvena zaštita i koliko se ona plaća.

Koliko se novca od plaća izdvaja za zdravstvo i na što konkretno taj iznos odlazi, jedno je od pitanja o kojima će se diskutirati pa nema dvojbe da će doći do žustre i vrlo zanimljive rasprave. Pridružite se, komentirajte i saznajte nešto novo, poručuju studenti organizatori. 

Više informacija o susretu potražite na službenom Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatsko nadzemlje, ljubomora

Tribina za mlade

Hrvatsko nadzemlje: Ljubomora i strast nisu sinonimi

Hrvatsko nadzemlje svakog mjeseca okuplja brojne mlade na tribinama. Ovog je puta bilo riječi o dvjema strastima s različitim ishodištima – o ljubomori i zavisti.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti u Osijeku
FOTO IZVOR: naslovna fotografija službene internetske stranice:
http://www.fazos.unios.hr/

„Hrvatska pamet Hrvatskoj”

Što se čini po pitanju zadržavanja obrazovanih u Hrvatskoj, odgovaraju gosti Fakulteta agrobiotehničkih znanosti

Doznajte sve o sudjelovanju u natjecanju studentskih razvojnih programa kod Dražena Novaka. Poslušajte i predavanje Ivana Jurline, predsjednika udruge Osijek Software City, na temu ostvarivanja uspjeha mladih poduzetnika u Hrvatskoj

Baden

Stručna praksa

Švicarska: zemlja kojom teku ... Franci

Mjesečne plaće praktikanata se kreću između 11 000 kn (1800 CHF) i 16 500 kn (2700 CHF) neto, dok se prosječna početna plaća jednog inženjera kreće oko 5000 CHF neto. U kune preračunajte sami.

Radmila Matejčić i Vanda Ekl

Tribina o kulturi

Nevidljive sile Radmile Matejčić i Vande Ekl postaju vidljive

Ne propustite tribinu o kulturi posvećenu Radmili Matejčić i Vandi Ekl, dvjema ženama koje su oblikovale Rijeku. Održat će se 31. svibnja u galeriji Garbas.

Fotografija Jurice Galića Juke

Putopisna tribina

Svjetski putnik u Klubu Zona donosi priče iz 70 proputovanih država

– Na jedinstvenom predavanju, uz listanje luksuzno opremljene fotomonografije, putovat ćemo od mističnog Uskršnjeg otoka do Černobila, od najsmrtonosnije pustinje svijeta Atacame do jedne od najvećih špilja svijeta Hang En. – najavljuje Juka.