Javna tribina

Vrijeme je za otkrivanje koliko zapravo košta zdravstvena zaštita u Hrvatskoj

Liječnik

Ako želite saznati što je uopće zdravstvena zaštita i koliko se ona plaća, pridružite se javnoj tribini koju organiziraju studenti, a na kojoj će gostovati Aleksandar Džakula i Maja Vajagić.

Kako bi svoje kolege, vršnjake i druge zainteresirane upoznala s tematikom zdravstva, Studentska sekcija za javno zdravstvo Andrija Štampar organizira javnu tribinu pod nazivom Koliko košta zdravstvena zaštita. Zakazana je za ovu srijedu, 31. siječnja u 16 sati, a održat će se u Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar, i to u dvorani B.

Ako želite saznati otkud dolazi novac koji se troši u bolnicama, domovima zdravlja i ljekarnama, zanimaju vas cijene pojedinih pretraga te želite doznati koliko su skupi skupi lijekovi, pridružite se. Odgovore na pitanja pružit će vam doc. dr. sc. Aleksandar Džakula, dr. med iz Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar i Maja Vajagić, dr. med. iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Bit će riječi i o troškovima pretraga u bolnicama. A za one koji to dosad nisu znali, otkrit će se što je to uopće zdravstvena zaštita i koliko se ona plaća.

Koliko se novca od plaća izdvaja za zdravstvo i na što konkretno taj iznos odlazi, jedno je od pitanja o kojima će se diskutirati pa nema dvojbe da će doći do žustre i vrlo zanimljive rasprave. Pridružite se, komentirajte i saznajte nešto novo, poručuju studenti organizatori. 

Više informacija o susretu potražite na službenom Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Savski nasip

Josip Maslov

Studentski heroji

Svi oni su djelovali u ime revolucije, bilo na facebooku, bilo okupljeni na sastancima u vlažnim podrumima i svi oni su sanjali pobjedu uz pomoć mapa, planova, jeftinih politika i fantastičnih ideja i svi su oni zajedno razjedinjeni - prdnuli u vjetar.

Tužba

Studentska bitka

Tvrtka tužila studenta zbog izjave o njezinu radu u priopćenju medijima

22-godišnjeg studenta strojarstva Matiju Sučića tvrtka Univerzal tužila je za sramoćenje, a razlog tužbe je Sučićevo priopćenje medijima nakon tribine „Ekološki pristup gospodarenju otpadom”.

Slikarije

Tribina u Klubu mladih Split

Kako suvremeno društvo gleda umjetnike, doznajte od neafirmiranih likovnjaka

Ana Marija Brešić, Nikolina Kuzmić, Duje Matetić i Zrinka Ružić mladi su umjetnici koji gostuju na tribini o umjetnosti i kulturi u Klubu mladih Split.

Hrvatski sabor

Simulirana sjednica

Studenti prava, politologije i ekonomije raspravljaju u Saboru o zlouporabi droga

U ponedjeljak, 4. ožujka 2019, studenti prava, politologije i ekonomije sudjelovat će u simuliranoj saborskoj sjednici i raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

najskuplja slika na svijetu, autor njemački fotograf Andreas Ghurski, naziv Rhein II

Trenuci zabilježeni fotoaparatom vrijedni milijune dolara

FOTO: 10 najskupljih fotografija na svijetu

Donosimo vam galeriju od 10 fotografija koje su prodane za više milijuna dolara.