Ljetna škola medicine ronjenja

Studenti medicine doveli najbolje kolege iz svijeta u Hrvatsku; učit će o ronjenju

Ljetna škola medicine ronjenja

Ljetna škola medicine ronjenja studente će naučiti kako roniti, ali ih i nizom predavanja vodećih hrvatskih stručnjaka podučiti podvodnoj i hiperbaričnoj medicini koja se sve više primjenjuje u liječenju.

Tečaj ronjenja za studente medicine iz cijelog svijeta, u sklopu Ljetne škole medicine ronjenja, počeo je 5. srpnja prvim zaronom na plaži Kantrida u Rijeci. Riječ je o školi koju organizira Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska (CroMSIC), a u kojoj sudjeluju izvrsni studenti medicine iz Kine, Estonije, Izraela, Austrije, Nizozemske, Indonezije, Hong Konga, Singapura i Švedske.

Ljetna škola medicine ronjenja studente će naučiti kako roniti, ali ih i nizom predavanja vodećih hrvatskih stručnjaka podučiti podvodnoj i hiperbaričnoj medicini koja se sve više primjenjuje u liječenju. Riječ je o grani medicine koja nije više orijentirana samo na liječenje stanja izazvanih boravkom na velikim dubinama, već i na liječenje rana od dijabetesa, ulceroznog kolitisa, opeklina, smrzotina, Chronove bolesti...

– Zbog toga naša udruga surađuje s KBC-om Rijeka i Centrom za podvodnu i hiperbaričnu medicinu u kojima rade vrhunski stručnjaci i koji svoja znanja nesebično žele podijeliti s našim kolegama studentima iz cijeloga svijeta – ističe Frano Marinelli, predsjednik Međunarodne udruge studenata medicine Hrvatska.

Dodaje da je izuzetno ponosan što je ova udruga aktivna već 25 godina i da je od udruge koja se tijekom rata borila s privlačenjem stranih studenata danas nastala jedna od prepoznatljivijih među studentima medicine, između ostalog i zbog jedinstvenog projekta – ove ljetne škole. 

Oduševljenje studenata koje je ugostila udruga CroMSIC nije se moglo sakriti, a motivi njihova dolaska su, uz stjecanje znanja iz specifične grane medicine, svakako bili i na strani Hrvatske za koju imaju samo riječi hvale.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrki

"Srce vjeruje, um ostvaruje"

FOTO: Svečano zatvorene treće Europske sveučilišne igre

Hrvatski studenti osvojili su najviše medalja i to čak njih 30, dvanaest zlatnih, deset srebrnih i osam brončanih. Najuspješnije sveučilište, od njih 409 koliko ih je sudjelovalo na Igrama, bilo je Sveučilište u Zagrebu s osvojenih 26 medalja i to deset zlatnih, devet srebrnih i sedam brončanih.

Raznolikost, ljubav

Važnost multikulturalizma

Ako želite učiti o drugim kulturama, prijavite se na razmjenu mladih „CultureCrash"

Ciljevi su ovog programa jačanje osjećaja pripadnosti i samosvjesnosti pripadnika nacionalnih manjina, promicanje vrijednosti multikulturalizma te učenje o drugim kulturama i smanjivanje diskriminacije i netolerancije.

Juraj Juričić, Eris Margeta Kurdali i Emanuel Škrobonja

Tim Linetech

„Ideja je pretvoriti Rijeku u moderni, tehnološki napredni grad i mlade potaknuti da se trgnu“

Mladi trojac iz Rijeke odlučio je svoju ideju pretvoriti u stvarnost i olakšati parkiranje svojim sugrađanima. O njihovim planovima te o tome kako je sve započelo razgovarali smo s jednim od inovatora aplikacije, Jurajem Juričićem.

Sigmund Freud

Na današnji dan

Rođen Sigmund Freud, najpoznatiji psihoanalitičar prošloga stoljeća

Prije 160 godina rođen je Sigmund Freud, psihoanalitičar, psiholog i znanstvenik. Njegove teorije o psihičkoj energiji, Edipovom kompleksu i važnosti snova bile su jedne od najutjecajnijih akademskih koncepata prošlog stoljeća.

uniri

Izravan kontakt s poslodavcima

Sajam poslova na Građevinskom fakultetu u Rijeci

Nudi se mogućnost upoznavanja s potrebama tržišta rada i informiranje o poticajima za zapošljavanje.