Zoom u znanost

Stručnjakinje objašnjavaju može li se povezati uživanje u hrani sa svjesnim jedenjem

Prehrambeno-biotehnološki fakultet

O tome što je svjesna prehrana i je li moguće spojiti uživanje u hrani sa svjesnim jedenjem, na PBF-u na događaju u organizaciji studentske udruge PROBION 30. svibnja u 18 h govorit će stručnjakinje iz prakse.

Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu PROBION organizirala je 3. Zoom u znanost. Naime, ove je akademske godine već priredila nekolicinu zanimljivih predavanja kojima progovara o fenomenima koji se kriju pod manje poznatim stručnim nazivima, ali studentima važne i zanimljive tematike.

U četvrtak, 30. 5. 2019, u 18 sati na rasporedu je predavanje pod nazivom Mindfulness u prehrani. Održat će se na PBF-u u dvorani 2.

O tome je li moguće povezati uživanje u hrani i osviješten pristup uzimanju namirnica, kao i o tome je li ta metoda povezana s nutricionističkom praksom baš prije ljeta kada mnogi intenzivnije počinju razmišljati o svojim prehrambenim navikama, govorit će mag. psych. Eva Jurković iz Centra za psihološko savjetovanje Sirius. Nakon predavanja bit će održana i radionica o svjesnoj prehrani.

Drugi dio predavanja vodi mag. nutr. Sandra Zugan koja će na vlastitim primjerima iz rada s ljudima pokazati kako se tehnike svjesnog jedenja mogu primijeniti u nutricionističkoj praksi. 

Svoj dolazak možete potvrditi na poveznici, gdje se nalaze i dodatne informacije.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih Split - predavanje Psihološki sat

Predavanje „Ženski mozak i ženski poremećaji”

Saznajte kako funkcionira ženski um

Klub mladih Split poziva na drugo predavanje iz ciklusa „Psihološki sat" na kojem možete doznati odgovor na pitanje što žena želi.

Milanović na Sveučilištu Sjever

Predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Jesmo li mogli bolje iskoristiti članstvo u EU-u, odgovorit će Zoran Milanović na Sveučilištu Sjever

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Nezdrava hrana

Svjetski tjedan mozga

Prehrambena (r)evolucija: „Jedite ono za što smo dizajnirani!”

Pokrenuta je Prehrambena (r)evolucija edukativnim predavanjima o tome koja je hrana dobra za mozak i crijeva, ali i za cjelokupno ljudsko zdravlje.

https://pixabay.com/en/doctor-medical-medicine-health-563428/

Predavanje u Školi „Andrija Štampar”

Studenti medicine žele razotkriti mitove o cijepljenju

Ako želiš saznati koji su stvarni rizici cijepljenja, ali i zašto je ono spasilo brojne ljudske živote, pridruži se 6. prosinca u 15 sati u Školi narodnog zdravlja „Andrija Štampar”.

primamljiva hrana

Novost na društvenim mrežama

Omogućeno naručivanje hrane na Facebooku

Facebook je postao partner nekih restorana pa je svojim korisnicima uveo mogućnost naručivanja hrane.