Istraživanje Studentskog.hr o seksualnim navikama mladih

Seksualna iskustva i maštarije studenata

Seksualne navike mladih

Provjerite što zabavno studenti kažu o svojima seksualnim navikama i željama!

Redakcija Studentskog.hr odlučila je napraviti kratko istraživanje o seksualnim navikama svojih čitatelja. U potpuno anonimnoj on-line anketi pokušali smo doznati što više relevantnih i zanimljivih informacija. Na anketu nam je odgovorilo 235 mladih iz svih dijelova Hrvatske. Moramo napomenuti da anketa nema znanstvenu težinu, ali mislimo da smo došli do vrlo zanimljivih otkrića koja će nas potaknuti da ovakvo istraživanje ponovimo u većem obujmu.

Prva zanimljivost proizlazi iz činjenice da su djevojke očito spremnije davati odgovore na škakljiva pitanja o seksualnosti. Cure su u našem istraživanju zastupljene s preko dvije trećine (68%). Gotovo svi naši ispitanici spadaju u skupinu mladih od 18-29 godina, svega troje ih je u tridesetima. Sljedeće naše pitanje odnosilo se na ljubavni status ispitanika. Unatoč možda uvriježenoj predrasudi da su studenti skloni slobodnijem načinu ponašanja, čak polovica naših ispitanika izjavila je da su u romantičnoj vezi. 31% ispitanih je slobodno, a 12,9% u vezi temeljenoj samo na seksu. Doduše, ovi se podaci mogu interpretirati i tako da su oni koji su u vezama skloniji davati odgovore na ankete ovakvog tipa.

Na pitanje o godinama prvog stupanja u spolni odnos bilo je podataka koji su zbilja zabrinjavajući pa je tako najmanja dob stupanja u vaginalne odnose s 11 godina, a oralni seks je jedan od ispitanika prakticirao s 10 godina. Najviše ispitanika u spolne odnose (vaginalne) stupilo je sa 16 godina što odgovara statistikama nekih drugih većih istraživanja. Sljedeće što smo željeli doznati bio je redoslijed stupanja u seksualne aktivnosti različitog tipa. Tako smo doznali da prve doticaje sa seksualnošću većina mladih stječe popularnim "ručnim radom". Nakon toga na red dolazi oralni seks, zatim vaginalni i na samom začelju analni seks. Moramo priznati, prilično očekivano.

Učestalost različitih oblika seksualne aktivnosti također smo istražili. Na prvo mjesto svakodnevnih aktivnosti plasirala se masturbacija, 39,6% naših ispitanika svaki dan ili barem nekoliko puta tjedno masturbira. Vaginalni spolni odnos na dnevnoj bazi prakticira 32,5%, oralni 18,8%, a analni svega 0,7% ili točnije jedan naš ispitanik.

Onih koji seksualne odnose prakticiraju od jednom tjedno do nekoliko puta mjesečno ima: oko 40% što se tiče vaginalnog seksa, 45% kod oralnog i oko 30% kod masturbacije. Zanimljivo je da analni seks nikada nije probalo više od dvije trećine ispitanika (68%), a 25% ga prakticira nekoliko puta godišnje. Onih koji to rade nekoliko puta mjesečno je oko 9%. Onih koji općenito nikada nisu stupali u seksualne aktivnosti među našim ispitanicima ima oko 14%. Prosječno trajanje seksualnog odnosa je 45 minuta. Mašala, rekli bismo!

Kada se radi o stupnju uživanja u različitim oblicima seksualnih igrica, najviše mladih je izjavio da u potpunosti uživaju u vaginalnom seksu, dok u oralnom potpuno uživa njih 47.1%. U analnom seksu potpuno uživa 13% ispitanih. U nekom obliku grupnog seksa sudjelovalo je 12,3% naših nestašnih mladih dok svi ostali nisu to iskusili. Ipak, pokazalo se na kasnijem pitanju da je grupni seks najčešća seksualna fantazija naših ispitanika.

U zadnja dva pitanja ostavili smo ispitanicima prostor da svojim riječima opišu vlastitu najveću seksualnu fantaziju i najluđe seksualno iskustvo. To je, u svakom slučaju, bio najzabavniji materijal za analizu. Kao što je već rečeno najčešća fantazija je grupni seks, a prilično su bile zastupljene i razne rubrike koje možete potražiti na pornografskim stranicama, pa o tome nećemo. No, bilo je tu i nekih puno maštovitijih i zabavnijih odgovora. Tako je jedan naš ispitanik, a možda i ispitanica zaželio seks s gospođom Jadrankom Kosor! Sretno s tim! Svog obožavatelja dobila je i stanovita baka Nada iz serije Zabranjena ljubav. Bilo je i romantičnih odgovora i onih od kojih nam se kosa na glavi digla. Nekoliko mladih cura (?) zaželjelo je gospodina Christiana Greya. Jedan posebno maštoviti ispitanik/ica jednostavno je zaključio: "Ja sam fantazija".

Što se tiče najluđih proživljenih iskustava - i tu je svega bilo. Iznenađujuće je mnogo bilo onih koji su izjavili da su u javnosti bili seksualno aktivni, najčešće u wc-ima kafića, autima i ostalim prijevoznim sredstvima. Bilo je i onih koji su pritom imali publiku, a poseban hit za uživanje u milovanjima bile su plaže. Ljeti, pretpostavljamo. Jedan ispitanik je spolno općio s nekoliko pripadnika jednog afričkog plemena u sklopu službenog putovanja (!) Također, posebno nam je drago bilo čuti da lijepi broj naših studenata predispitni stres rješava seksom na fakultetu ili u njegovoj neposrednoj blizini.

Zaključak: u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno. U seksu pogotovo!

Komentari na članak

Vezani članci

zadarske_košarkašice

Međunarodni studentski turnir u Moskvi

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile zlato

Zadranke su u finalu igrale protiv momčadi Sveučilišta USEK iz Bejruta. U utakmici, u kojoj su obje ekipe pokazale visoku kvalitetu igre, Zadranke su bile nadmoćnije.

proglašenje pobjednika

Natječaj Ine i udruge eSTUDENT

Proglašenje pobjednika natječaja Rebranddd

INA je s udrugom eSTUDENT raspisala natječaj Rebranddd u kojem su studenti imali priliku osmisliti novi logo Ine kao poslodavca. Nakon dva natjecateljska kruga, dodijelile su se vrijedne novčane nagrade najkreativnijim sudionicima.

EU PROJEKTI – od ideje do realizacije

EU projekti

EU zastupnica Ivana Maletić uredila praktičan priručnik za pripremu i provedbu EU projekata

Sveoubuhvatno i praktično izdanje na 476 stranica donosi odgovore na brojna pitanja vezano uz EU fondove i svakako će vam pomoći ako planirate prijaviti projekt!

Sveučilište u Zadru

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru

Orijentacijski tjedan za brucoše u Zadru

Studentski zbor Sveučilišta u Zadru ove se godine odlično pripremio za dolazak brucoša!

Digital m

Digitalni marketing

Visoko učilište Algebra pokreće preddiplomski i diplomski studij digitalnog marketinga

Prepoznajući sve veću ulogu digitalnih tehnologija u marketinškim aktivnostima organizacija Visoko učilište Algebra, prvo u ovom dijelu Europe, pokreće novi preddiplomski i diplomski studij koji se usredotočava upravo na vještine koje su na tržištu rada sve traženije.