Istraživanje Studentskog.hr o seksualnim navikama mladih

Seksualna iskustva i maštarije studenata

Seksualne navike mladih

Provjerite što zabavno studenti kažu o svojima seksualnim navikama i željama!

Redakcija Studentskog.hr odlučila je napraviti kratko istraživanje o seksualnim navikama svojih čitatelja. U potpuno anonimnoj on-line anketi pokušali smo doznati što više relevantnih i zanimljivih informacija. Na anketu nam je odgovorilo 235 mladih iz svih dijelova Hrvatske. Moramo napomenuti da anketa nema znanstvenu težinu, ali mislimo da smo došli do vrlo zanimljivih otkrića koja će nas potaknuti da ovakvo istraživanje ponovimo u većem obujmu.

Prva zanimljivost proizlazi iz činjenice da su djevojke očito spremnije davati odgovore na škakljiva pitanja o seksualnosti. Cure su u našem istraživanju zastupljene s preko dvije trećine (68%). Gotovo svi naši ispitanici spadaju u skupinu mladih od 18-29 godina, svega troje ih je u tridesetima. Sljedeće naše pitanje odnosilo se na ljubavni status ispitanika. Unatoč možda uvriježenoj predrasudi da su studenti skloni slobodnijem načinu ponašanja, čak polovica naših ispitanika izjavila je da su u romantičnoj vezi. 31% ispitanih je slobodno, a 12,9% u vezi temeljenoj samo na seksu. Doduše, ovi se podaci mogu interpretirati i tako da su oni koji su u vezama skloniji davati odgovore na ankete ovakvog tipa.

Na pitanje o godinama prvog stupanja u spolni odnos bilo je podataka koji su zbilja zabrinjavajući pa je tako najmanja dob stupanja u vaginalne odnose s 11 godina, a oralni seks je jedan od ispitanika prakticirao s 10 godina. Najviše ispitanika u spolne odnose (vaginalne) stupilo je sa 16 godina što odgovara statistikama nekih drugih većih istraživanja. Sljedeće što smo željeli doznati bio je redoslijed stupanja u seksualne aktivnosti različitog tipa. Tako smo doznali da prve doticaje sa seksualnošću većina mladih stječe popularnim "ručnim radom". Nakon toga na red dolazi oralni seks, zatim vaginalni i na samom začelju analni seks. Moramo priznati, prilično očekivano.

Učestalost različitih oblika seksualne aktivnosti također smo istražili. Na prvo mjesto svakodnevnih aktivnosti plasirala se masturbacija, 39,6% naših ispitanika svaki dan ili barem nekoliko puta tjedno masturbira. Vaginalni spolni odnos na dnevnoj bazi prakticira 32,5%, oralni 18,8%, a analni svega 0,7% ili točnije jedan naš ispitanik.

Onih koji seksualne odnose prakticiraju od jednom tjedno do nekoliko puta mjesečno ima: oko 40% što se tiče vaginalnog seksa, 45% kod oralnog i oko 30% kod masturbacije. Zanimljivo je da analni seks nikada nije probalo više od dvije trećine ispitanika (68%), a 25% ga prakticira nekoliko puta godišnje. Onih koji to rade nekoliko puta mjesečno je oko 9%. Onih koji općenito nikada nisu stupali u seksualne aktivnosti među našim ispitanicima ima oko 14%. Prosječno trajanje seksualnog odnosa je 45 minuta. Mašala, rekli bismo!

Kada se radi o stupnju uživanja u različitim oblicima seksualnih igrica, najviše mladih je izjavio da u potpunosti uživaju u vaginalnom seksu, dok u oralnom potpuno uživa njih 47.1%. U analnom seksu potpuno uživa 13% ispitanih. U nekom obliku grupnog seksa sudjelovalo je 12,3% naših nestašnih mladih dok svi ostali nisu to iskusili. Ipak, pokazalo se na kasnijem pitanju da je grupni seks najčešća seksualna fantazija naših ispitanika.

U zadnja dva pitanja ostavili smo ispitanicima prostor da svojim riječima opišu vlastitu najveću seksualnu fantaziju i najluđe seksualno iskustvo. To je, u svakom slučaju, bio najzabavniji materijal za analizu. Kao što je već rečeno najčešća fantazija je grupni seks, a prilično su bile zastupljene i razne rubrike koje možete potražiti na pornografskim stranicama, pa o tome nećemo. No, bilo je tu i nekih puno maštovitijih i zabavnijih odgovora. Tako je jedan naš ispitanik, a možda i ispitanica zaželio seks s gospođom Jadrankom Kosor! Sretno s tim! Svog obožavatelja dobila je i stanovita baka Nada iz serije Zabranjena ljubav Bilo je i romantičnih odgovora i onih od kojih nam se kosa na glavi digla. Nekoliko mladih cura (?) zaželjelo je gospodina Christiana Greya. Jedan posebno maštoviti ispitanik/ica jednostavno je zaključio: "Ja sam fantazija".

Što se tiče najluđih proživljenih iskustava - i tu je svega bilo. Iznenađujuće je mnogo bilo onih koji su izjavili da su u javnosti bili seksualno aktivni, najčešće u wc-ima kafića, autima i ostalim prijevoznim sredstvima. Bilo je i onih koji su pritom imali publiku, a poseban hit za uživanje u milovanjima bile su plaže. Ljeti, pretpostavljamo. Jedan ispitanik je spolno općio s nekoliko pripadnika jednog afričkog plemena u sklopu službenog putovanja (!) Također, posebno nam je drago bilo čuti da lijepi broj naših studenata predispitni stres rješava seksom na fakultetu ili u njegovoj neposrednoj blizini.

Zaključak: u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno. U seksu pogotovo!

Komentari na članak

Vezani članci

Youth Generation

Volontiranje - bogatstvo za cijeli život

"Nitko ne može platiti osjećaj zadovoljstva nakon rezultata koji ste postigli sa svojom internacionalnom ekipom"

Svim kolegicama i kolegama predlažem da pronađu volonterski posao koji će im donijeti novo znanje i poučiti vrijednostima koje ranije nisu mogli sagledati.

Barbara Grgić

Intervju s Barbarom Grgić

Nimalo obična studentica koja stoji iza Instagram profila beli.zagreb.grad

Bivšoj članici portala Studentski.hr Barbari Grgić Instagram profil koji vodi nerijetko postaje ispitna literatura. Porazgovarali smo s njom o tome kako pridonosi digitalnoj povijesti u Hrvatskoj.

Gledanje letka

Kojim putem krenuti

Kako naći dobrog mentora i otvoriti si brojna vrata u budućnosti

Tražite mentora za završni ili diplomski rad, ili nekoga tko bi vam pomogao pri odabiru karijere? Donosimo vam savjete kako pronaći onog pravog mentora i kako izvući najbolje za vas iz takvog odnosa.

Studentski.hr

Oglas za radno mjesto: Human Resources manager - volonter

Studentski.hr ponovno regrutira!

Portal Studentski.hr vam (ponovno) nudi priliku života!

Ljubavni par

Prednosti aktivnog seksualnog života

12 problema koje trebate riješiti seksom

Postoje brojne blagodati redovitog seksa. Saznajte kako njime riješiti neke od problema s kojima se svakodnevno suočavate.