Pomoć studentima i zaposlenicima

Savjetovalište Hrvatskih studija ponovno u funkciji!

Hrvatski studiji

Često zaboravljamo da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko te da je neophodno brinuti se i o njemu. Stoga su Hrvatski studiji ponovno pokrenuli Savjetovalište koje će moći koristiti svi studenti, ali i zaposleni.

Opće je poznato da je zdravlje jedan od najvažnijih aspekata života i pod tim se najčešće misli na fizičko zdravlje. Na tom se području do sada mnogo poduzelo, no o onome drugome – psihičkome – još uvijek se nedovoljno govori. Kako bi stali tomu na kraj, Hrvatski studiji otvorili su savjetovalište za svoje studente.

Svjesni da se mnogi studenti neadekvatno nose sa stresom kojeg donose studentske obaveze, odvojeni život i drugi problemi, angažirali su stručnjake koji će im svojim savjetima nastojati pomoći.

Savjetovalište je otvoreno za sve studente, ali i zaposlenike Hrvatskih studija i nudi besplatnu psihološku i drugu savjetodavnu pomoć i potporu. Osim toga zadaće su mu organiziranje psiho-edukativnih radionica, unaprjeđivanje kakvoće života osoba, skupina i ljudske zajednice Hrvatskih studija, sukladno pravilima struke, poštujući etička načela.

– Koji god problem imali (ljubavni, socijalni, poslovni, karijerni...), možete se obratiti u Savjetovalište i mogu vam pomoći da riješite svoje probleme. Na kraju krajeva, ako baš ništa ne mogu napraviti kako bi vam pomogli, mogu vas saslušati. Stoga im se javite, sve što se kaže na Savjetovanju ostaje apsolutna tajna – poručuje na svojoj Facebook stranici Studentski zbor Hrvatskih studija.

Savjetovalište je već djelovalo od 2014. do 2017. godine, a sada je opet aktivno. Ako ste zainteresirani za njegov rad, možete im se obratiti na savjetovaliste@hrstud.hr, a više detalja možete pronaći na službenoj web-stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Znanstveni kolokvij o rodnim stereotipima

Problematika rodnih stereotipa

Znanstveni kolokvij „Rodni stereotipi u književnim djelima" na Hrvatskim studijima

Jubilarni 10. znanstveni kolokvij Društva studenata kroatologije Cassius održat će se u srijedu 4. svibnja na Hrvatskim studijima.

Izvor: Pixabay, Laptop

Kreativne radionice

Od psiholoških do plesnih radionica – Tjedan motivacije i učenja donosi nešto za svakog

Od 9. do 12. travnja održava se Tjedan motivacije i učenja na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu.

Knjižnica Hrvatskih studija

Borba protiv nelegalnosti

„Studentska buna“ udruženih grupa Hrvatskih studija

Problemi kolaju već duže vrijeme i na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, s čime brojni studenti nisu ni bili upoznati, a upravo je to bio pokretač udruženja studenata Hrvatskih studija pod imenom Studenti govore, točnije studenata filozofije, sociologije, psihologije i komunikologije.

Velika puška

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

Poziv na prijavu: Društvo studenata povijesti Ivan Lučić - Lucius organizira studentski simpozij „Povijest i umjetnost”

Tema ovogodišnjeg interdisciplinarnog studentskog simpozija nastoji uključiti različite interpretacije umjetnosti koje su inspirirane povijesnim događajima, počevši od glazbe, drame, književnosti, slikarstva, arhitekture, filma, plesa i stripa do umjetničke fotografije.

Psihologija u praksi

Stručni skup

Studenti psihologije otkrivaju što će raditi u području PR-a i u policiji

U petak, 18. ožujka održava se peti po redu stručni skup pod nazivom „Psihologija u praksi” na kampusu Borongaj. Program skupa nudi uvid u raznovrsna radna mjesta psihologa u Hrvatskoj.