Pomoć studentima i zaposlenicima

Savjetovalište Hrvatskih studija ponovno u funkciji!

Hrvatski studiji

Često zaboravljamo da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko te da je neophodno brinuti se i o njemu. Stoga su Hrvatski studiji ponovno pokrenuli Savjetovalište koje će moći koristiti svi studenti, ali i zaposleni.

Opće je poznato da je zdravlje jedan od najvažnijih aspekata života i pod tim se najčešće misli na fizičko zdravlje Na tom se području do sada mnogo poduzelo, no o onome drugome – psihičkome – još uvijek se nedovoljno govori. Kako bi stali tomu na kraj, Hrvatski studiji otvorili su savjetovalište za svoje studente.

Svjesni da se mnogi studenti neadekvatno nose sa stresom kojeg donose studentske obaveze, odvojeni život i drugi problemi, angažirali su stručnjake koji će im svojim savjetima nastojati pomoći.

Savjetovalište je otvoreno za sve studente, ali i zaposlenike Hrvatskih studija i nudi besplatnu psihološku i drugu savjetodavnu pomoć i potporu. Osim toga zadaće su mu organiziranje psiho-edukativnih radionica, unaprjeđivanje kakvoće života osoba, skupina i ljudske zajednice Hrvatskih studija, sukladno pravilima struke, poštujući etička načela.

– Koji god problem imali (ljubavni, socijalni, poslovni, karijerni...), možete se obratiti u Savjetovalište i mogu vam pomoći da riješite svoje probleme. Na kraju krajeva, ako baš ništa ne mogu napraviti kako bi vam pomogli, mogu vas saslušati. Stoga im se javite, sve što se kaže na Savjetovanju ostaje apsolutna tajna – poručuje na svojoj Facebook stranici Studentski zbor Hrvatskih studija.

Savjetovalište je već djelovalo od 2014. do 2017. godine, a sada je opet aktivno. Ako ste zainteresirani za njegov rad, možete im se obratiti na savjetovaliste@hrstud.hr, a više detalja možete pronaći na službenoj web-stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Dan Hrvatskih studija 2013

Najmlađa sastavnica Sveučilišta u Zagrebu proslavila svoj dan

Hrvatski studiji obilježili 21. godinu postojanja

15. studenoga u dvorani Zagreb na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj obilježen je Dan Hrvatskih studija. Ta je prilika iskorištena u svrhu podnošenja godišnjeg izvještaja za akademsku godinu 2012./2013. te za dodjelu priznanja najboljim studentima.

Hrvatski studiji

III. interdisciplinarni studentski simpozij

DSP Lucius poziva studente da se prijave na simpozij o mitologizaciji povijesti

Na Hrvatskim studijima će se 20. travnja održati simpozij o razlozima i načinima mitologizacije povijesti. Za izlaganja se studenti trebaju prijaviti najkasnije do 20. ožujka.

Humanitarni božićni sajam na Hrvatskim studijima

Hrvatski studiji Sveučilišta u Zagrebu

FOTO: Kuhano vino, kolači i čestitke na humanitarnom božićnom sajmu USKN Komune

Deveti humanitarni božićni sajam održan je od 14. do 16. prosinca na kampusu Borongaj. Posjećenost je odgovarala velikom uloženom trudu, a svi prilozi namijenjeni su dvama kolegama.

Hrvatski studiji

Hrvatski studiji

Nakon odobrenja dvopredmetnog diplomskog studija kroatologije, procedura se ponavlja s filozofijom

Na sjednici Vijeća društveno-humanističkog područja održanoj 5. prosinca 2018, najavljeno je da bi dvopredmetni studij filozofije na diplomskom studiju na Hrvatskim studijima mogao biti omogućen u bližoj budućnosti, jednako kao što je to već bio slučaj sa studijem kroatologije.

Što je to toksična veza i kako s njome izaći na kraj?

Pomoć studentima

Psihičko zlostavljanje u vezi – kome se obratiti?

Što napraviti ako ponašanje partnera u ljubavnoj vezi prijeđe granicu? Kome se obratiti ako shvatite da ste žrtva psihičkog zlostavljanja? Kao student imate pravo na više mogućnosti.