Pomoć studentima i zaposlenicima

Savjetovalište Hrvatskih studija ponovno u funkciji!

Hrvatski studiji

Često zaboravljamo da je mentalno zdravlje jednako važno kao i fizičko te da je neophodno brinuti se i o njemu. Stoga su Hrvatski studiji ponovno pokrenuli Savjetovalište koje će moći koristiti svi studenti, ali i zaposleni.

Opće je poznato da je zdravlje jedan od najvažnijih aspekata života i pod tim se najčešće misli na fizičko zdravlje Na tom se području do sada mnogo poduzelo, no o onome drugome – psihičkome – još uvijek se nedovoljno govori. Kako bi stali tomu na kraj, Hrvatski studiji otvorili su savjetovalište za svoje studente.

Svjesni da se mnogi studenti neadekvatno nose sa stresom kojeg donose studentske obaveze, odvojeni život i drugi problemi, angažirali su stručnjake koji će im svojim savjetima nastojati pomoći.

Savjetovalište je otvoreno za sve studente, ali i zaposlenike Hrvatskih studija i nudi besplatnu psihološku i drugu savjetodavnu pomoć i potporu. Osim toga zadaće su mu organiziranje psiho-edukativnih radionica, unaprjeđivanje kakvoće života osoba, skupina i ljudske zajednice Hrvatskih studija, sukladno pravilima struke, poštujući etička načela.

– Koji god problem imali (ljubavni, socijalni, poslovni, karijerni...), možete se obratiti u Savjetovalište i mogu vam pomoći da riješite svoje probleme. Na kraju krajeva, ako baš ništa ne mogu napraviti kako bi vam pomogli, mogu vas saslušati. Stoga im se javite, sve što se kaže na Savjetovanju ostaje apsolutna tajna – poručuje na svojoj Facebook stranici Studentski zbor Hrvatskih studija.

Savjetovalište je već djelovalo od 2014. do 2017. godine, a sada je opet aktivno. Ako ste zainteresirani za njegov rad, možete im se obratiti na savjetovaliste@hrstud.hr, a više detalja možete pronaći na službenoj web-stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Hrvatski studiji

Obrazovanje mladih novinara

Dogovorena suradnja HRT-a i Hrvatskih studija

Za početak suradnje, studentima komunikologije HRT je svojom donacijom pomogao u opremanju radijskog i televizijskog studija kako bi stekli kvalitetno praktično znanje.

Hrvatski studiji

III. interdisciplinarni studentski simpozij

DSP Lucius poziva studente da se prijave na simpozij o mitologizaciji povijesti

Na Hrvatskim studijima će se 20. travnja održati simpozij o razlozima i načinima mitologizacije povijesti. Za izlaganja se studenti trebaju prijaviti najkasnije do 20. ožujka.

"Izmi" u hrvatskom jeziku

Društvo studenata kroatologije „Cassius“

Znanstveni kolokvij o „izmima“ u hrvatskom jeziku na Hrvatskim studijima

Društvo studenata kroatologije „Cassius“ poziva sve zainteresirane da posjete kolokvij i bolje se upoznaju s brojnim „izmima“, o kojima će pričati stručnjaci iz područja jezika, povijesti i kulture, ali i bivše studentice Hrvatskih studija.

Cure 2

Djevojke iz kampusa

Što se nosi na Hrvatskim studijima?

Kamera ih jednostavno voli, a u kojoj mjeri morat ćete procijeniti sami

Prosvjed Hrvatski studiji

Prosvjed na kampusu Borongaj

Studenti blokiraju nastavu na Hrvatskim studijima

Prosvjed su podržali i neki profesori, a doznajemo da je jedan od njih čak dao i ostavku. Studenti su najavili mirnu i nenasilnu blokadu nastave, a studenti su pozvani u Rektorat Sveučilišta u Zagrebu na sastanak već sutra.