Njega kose ljeti

Savjeti uz koje će kosa zadržati ljepotu u ljetnim vrućinama

Ljeto

Donosimo savjete koji će vam pomoći u njezi kose tijekom ljetnih mjeseci. Priuštite ovog ljeta ne samo sebi, već i svojoj kosi savršen i bezbrižan odmor u samo petminutnoj dnevnoj rutini.

Uz visoke temperature odbrojali smo dane do službenog početka ljeta i još sitno brojimo do završetka ispitnih rokova čime će započeti odmor prije početka nove akademske godine ili jesenskog roka za one koji su ipak odlučili gurnuti sa strane pokoji ispit. Zasigurno je većini ljudi prva asocijacija na ljeto more i sunce. Kako bi uživanje u ljetnim mjesecima bilo potpuno, pripremili smo nekoliko savjeta kako očuvati ljepotu kose i uslijed visokih temperatura.

Znamo da moramo zaštititi našu kožu od prevelikog izlaganja sunčevim zrakama, nanositi zaštitnu kremu na tijelo, nositi svjetliju odjeću te piti dovoljne količine tekućine, no i naša kosa zaslužuje malo pažnje u ovim toplim ljetnim mjesecima.

Kako bismo zaštitili je od izravnog utjecaja sunca, možemo je prekriti šeširom, kapom ili maramom. Isto tako,nije poželjno kosu vezati prečvrsto stoga svakodnevne glamurozne frizure ostavite za neka malo hladnija vremena, a sada uživajte u pomalo neurednim, naizgled nadasve običnim frizurama koje mogu itekako biti zanimljive. To može biti nešto poput lagano isprepletene kose u pletenicu ili dignute kose u lagano svezanu punđu iz koje će vam možda pokoji nestašni pramen ispadati, ali vašoj će kosi ovakav tretman itekako odgovarati.
 
Kosu, nakon što je operete, nemojte sušiti sušilom za kosu, već je ostavite da se osuši prirodno jer na ovim ljetnim temperaturama to ne traje dugo, a vi ćete ubrzo biti spremni za izlazak iz kuće stoga nije potrebno kosu dodatno izlagati visokim temperaturama. Uz preporuku izbjegavanja sušenja kose fenom, ne bi bilo loše izbjegavanje upotrebe pegle za kosu.
 
Kosu možete oprati prirodnim preparatom koji se dobiva kuhanjem koprive, a vrhove možete dodatno zaštiti maslinovim uljem. Kada ulazite u more, spriječite doticaj kose s morskom soli tako da kosu jednostavno podignete.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Jednostavni načini za borbu protiv stresa

Zlostavljanje na radnom mjestu

Žrtve "mobbinga" na studentskim poslovima

Dok se nekolicina hvali velikim plaćama u sezoni, postoji nažalost i nemali broj studenata koji se žale na različite vrste "mobbinga". Zakoni štite studente u teoriji, ali praksa često pokazuje drugačije.

Mobitel, Izvor: Pixabay (https://pixabay.com/en/iphone-smartphone-apps-apple-inc-410311/)

Ljeto je došlo

FOTO: 15 poruka koje ćete tijekom ljeta vjerojatno poslati kolegama s faksa

Izaći iz dobro uhodane rutine dolaskom ljeta i odmora od faksa nije tako bezbolno, iako je i dalje ugodno. Kada se vratimo natrag u svoje rodno mjesto iz grada u kojem studiramo, prvi dio studentskoga života koji će nam nedostajati bit će kolege i cimeri.

Čitanje knjige ljeti

Ljetne preporuke Naklade Ljevak

Vrući naslovi za sve čitateljske ukuse

Knjiga je najbolji ljetni suputnik – na dugim putovanjima, na vrelom pijesku jadranskih plaža, u svježim predvečerjima ili u rashlađenim uredima. Stoga je Naklada Ljevak pripremila za vas prijedlog knjiga za ljetno čitanje.

Žnjan

Studentske pogodnosti

Zašto bi samo ljeto bilo bezbrižno, neka bude cijela godina!

Ne brini brige koje ne moraš. Iskoristi studentske pogodnosti koje će ti olakšati život i čuvati budžet.

Kokteli

Posljedice konzumacije alkohola

Opijanje na plaži može biti pogubno

U ljetnim se mjesecima obično svi malo opustimo, što može sa sobom donijeti i dozu rizika. Posebno ako je riječ o ispijanju alkohola.