Njega kose ljeti

Savjeti uz koje će kosa zadržati ljepotu u ljetnim vrućinama

Ljeto

Donosimo savjete koji će vam pomoći u njezi kose tijekom ljetnih mjeseci. Priuštite ovog ljeta ne samo sebi, već i svojoj kosi savršen i bezbrižan odmor u samo petminutnoj dnevnoj rutini.

Uz visoke temperature odbrojali smo dane do službenog početka ljeta i još sitno brojimo do završetka ispitnih rokova čime će započeti odmor prije početka nove akademske godine ili jesenskog roka za one koji su ipak odlučili gurnuti sa strane pokoji ispit. Zasigurno je većini ljudi prva asocijacija na ljeto more i sunce. Kako bi uživanje u ljetnim mjesecima bilo potpuno, pripremili smo nekoliko savjeta kako očuvati ljepotu kose i uslijed visokih temperatura.

Znamo da moramo zaštititi našu kožu od prevelikog izlaganja sunčevim zrakama, nanositi zaštitnu kremu na tijelo, nositi svjetliju odjeću te piti dovoljne količine tekućine, no i naša kosa zaslužuje malo pažnje u ovim toplim ljetnim mjesecima.

Kako bismo zaštitili je od izravnog utjecaja sunca, možemo je prekriti šeširom, kapom ili maramom. Isto tako,nije poželjno kosu vezati prečvrsto stoga svakodnevne glamurozne frizure ostavite za neka malo hladnija vremena, a sada uživajte u pomalo neurednim, naizgled nadasve običnim frizurama koje mogu itekako biti zanimljive. To može biti nešto poput lagano isprepletene kose u pletenicu ili dignute kose u lagano svezanu punđu iz koje će vam možda pokoji nestašni pramen ispadati, ali vašoj će kosi ovakav tretman itekako odgovarati.
 
Kosu, nakon što je operete, nemojte sušiti sušilom za kosu, već je ostavite da se osuši prirodno jer na ovim ljetnim temperaturama to ne traje dugo, a vi ćete ubrzo biti spremni za izlazak iz kuće stoga nije potrebno kosu dodatno izlagati visokim temperaturama. Uz preporuku izbjegavanja sušenja kose fenom, ne bi bilo loše izbjegavanje upotrebe pegle za kosu.
 
Kosu možete oprati prirodnim preparatom koji se dobiva kuhanjem koprive, a vrhove možete dodatno zaštiti maslinovim uljem. Kada ulazite u more, spriječite doticaj kose s morskom soli tako da kosu jednostavno podignete.

 

Komentari na članak

Vezani članci

proteinske

Nova istraživanja ukazuju na loše djelovanje visokoproteinskih dijeta

Dijete štetne poput pušenja?

Bilo da birate Atkinskovu, Dukanovu ili bilo koju drugo visokoproteinsku dijetu, nova istraživanja pokazuju da mogu biti štetne za vas čak onoliko koliko i cigarete!

psi

Korisni savjeti za vrućine

Zaštitite četveronožne prijatelje tijekom toplinskog vala

Ljetne vrućine, a pogotovo toplinski valovi, opasni su za sve. Ipak, našim četveronošcima donose još više rizika. Stoga je potrebno pravilno se informirati i zaštititi ih, a mi vam donosimo sve važne informacije i upute za djelovanje.

Eto ispita

Tamara Kordovan

U vrijeme ispitnih rokova šutnja je zlato

Ima jako puno stvari koje student želi čuti u ispitnim rokovima. Ovo, recimo, nisu neke od tih stvari.

Ljeto u Ludensu

Ljeto u Ludensu

„Samo jedna žena“ pokazuje koliko se maskiramo za vanjski svijet

Nakon što je predstava „Balon“ oduševila koprivničku publiku, Ljeto u Ludensu zatvara „Samo jedna žena“ u izvedbi Gala teatra.

Bikini

Na današnji dan

U Parizu predstavljen prvi bikini, prihvaćen tek kasnije

Bikini, jedinstveni komad odjeće bez kojeg je nezamislivo ljeto na plaži, svijet je prvi puta vidio 1946. godine.