Psiholozi pozivaju na kritičko mišljenje

Riječki studenti psihologije pripremaju novo izdanje kongresa SPIRI

SPIRI

Udruga Psirius organizira treći Regionalni susret studenata psihologije SPIRI koji će se održati u svibnju, a naglasak je ovoga puta stavljen na kritičko mišljenje.

Udruga studenata psihologije Psirius Filozofskoga fakulteta u Rijeci po treći put organizira Regionalni susret studenata psihologije SPIRI. Prijaviti se možete kao aktivni ili pasivni sudionici do 1. travnja, a sam kongres održat će se od 4. do 6. svibnja 2017.

Nakon dva uspješna kongresa iz 2013. i 2015. godine koji su okupili psihologe i studente, kako psihologije, tako i drugih srodnih disciplina iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostatka Europe, organizatori su pripremili još jedan susret pun novih spoznaja i zabave. SPIRI nizom studentskih izlaganja, pozvanih predavanja, radionica, tribina i okruglih stolova nastoji potaknuti razmjenu znanja i nova poznanstva među studentima.

Međutim, ovo izdanje skupa ima još jedan cilj, a to je promicanje konstruktivne kritičnosti i znanstvenog skepticizma u psihologiji, zbog čega je njegova tema Kriticizam i skepticizam. Organizatori ističu kako je odgovornost studenata promišljati i preispitivati postojeće postulate psihologije, kao i druge aspekte ljudskoga života sa stajališta psihologije, kako bi metode istraživanja, a time i njihovi rezultati, bili što bolji i znanstveniji. Iz tih razloga pozivaju sve zainteresirane studente psihologije i srodnih područja da se prijave s temom povezanom s kritičkim mišljenjem ili bilo kojim područjem psihologije sagledanim s kritičkog stajališta.

Na SPIRI se možete prijaviti kao aktivni sudionici ako želite predstaviti svoja istraživanja ili kao pasivni sudionici ako ste zainteresirani za sudjelovanje na predavanjima, tribinama i radionicama. Osim kvalitetnih znanstvenih izlaganja, na kongresu vas očekuje i mnogo zabave i druženja, kao i fine hrane i pića.

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Susreta, a možete se i obratiti organizatorima elektroničkom poštom na adresu spiri.info@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

STIFF - Međunarodni festival studentskog filma 1

Međunarodni studentski filmski festival u Rijeci

Filmske poslastice i premijere na STIFF-u

Ovogodišnji će STIFF ponuditi i filmove koji još nisu imali priliku igrati na festivalima pa će ih riječka publika imati priliku gledati premijerno.

Hitna medicina

Znanstveno-stručni program u Rijeci

3. „Kongres hitne medicine” okuplja studente i mlade liječnike s ciljem razmjene ideja i znanja

Pod organizacijskom palicom vrijednih studenata medicine edukacijski i stručni sadržaji događanja pružaju izvrsnu mogućnost povezivanja studenata i novopečenih liječnika koji žele iskoristiti priliku za usavršavanje vlastitih znanja o svim aspektima hitne medicine kao dinamične i izazovne struke koju će potencijalno prepoznati kao životni poziv.

Šala - Muškarci, seks i hot dog

Pokušaj odgovora na pitanje

Zašto muškarci više misle o seksu nego žene?

Kako je opovrgnut mit prikazan na naslovnoj fotografiji da muškarci pomisle na seks svakih 7 sekundi i koja su moguća objašnjenja razlika između muškaraca i žena s obzirom na učestalost misli o seksu?

Logo Sveučilišta

Sveučilište u Rijeci

Raspisan natječaj za upis na studij Kriminalističko istraživanje

Donosimo potrebne informacije o raspisanom natječaju za Kriminalističko istraživanje Sveučilišta u Rijeci.

Neboder u Prvomajskoj

Sveučilište u Rijeci

Rijeka će dobiti još jedan studentski dom: prenamjenjuje se HŽ-ovo prenoćište

Neboder je služio kao prenoćište za radnike Hrvatskih željeznica, a smješten je u Prvomajskoj ulici. Pročitajte koliko će se studenata moći useliti u ovaj prostor.