Psiholozi pozivaju na kritičko mišljenje

Riječki studenti psihologije pripremaju novo izdanje kongresa SPIRI

SPIRI

Udruga Psirius organizira treći Regionalni susret studenata psihologije SPIRI koji će se održati u svibnju, a naglasak je ovoga puta stavljen na kritičko mišljenje.

Udruga studenata psihologije Psirius Filozofskoga fakulteta u Rijeci po treći put organizira Regionalni susret studenata psihologije SPIRI. Prijaviti se možete kao aktivni ili pasivni sudionici do 1. travnja, a sam kongres održat će se od 4. do 6. svibnja 2017.

Nakon dva uspješna kongresa iz 2013. i 2015. godine koji su okupili psihologe i studente, kako psihologije, tako i drugih srodnih disciplina iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostatka Europe, organizatori su pripremili još jedan susret pun novih spoznaja i zabave. SPIRI nizom studentskih izlaganja, pozvanih predavanja, radionica, tribina i okruglih stolova nastoji potaknuti razmjenu znanja i nova poznanstva među studentima.

Međutim, ovo izdanje skupa ima još jedan cilj, a to je promicanje konstruktivne kritičnosti i znanstvenog skepticizma u psihologiji, zbog čega je njegova tema Kriticizam i skepticizam. Organizatori ističu kako je odgovornost studenata promišljati i preispitivati postojeće postulate psihologije, kao i druge aspekte ljudskoga života sa stajališta psihologije, kako bi metode istraživanja, a time i njihovi rezultati, bili što bolji i znanstveniji. Iz tih razloga pozivaju sve zainteresirane studente psihologije i srodnih područja da se prijave s temom povezanom s kritičkim mišljenjem ili bilo kojim područjem psihologije sagledanim s kritičkog stajališta.

Na SPIRI se možete prijaviti kao aktivni sudionici ako želite predstaviti svoja istraživanja ili kao pasivni sudionici ako ste zainteresirani za sudjelovanje na predavanjima, tribinama i radionicama. Osim kvalitetnih znanstvenih izlaganja, na kongresu vas očekuje i mnogo zabave i druženja, kao i fine hrane i pića.

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Susreta, a možete se i obratiti organizatorima elektroničkom poštom na adresu spiri.info@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Udruga studenata kroatistike "Idiom"

Udruga studenata kroatistike „Idiom"

U tijeku su prijave za međunarodnu studentsku konferenciju „Pogledi na književne i jezične teme"

Međunarodna konferencija za studente preddiplomskih, diplomskih studija te doktorande održat će se 16. i 17. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

60 godina osnutka i rada Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci

60 godina osnutka i rada Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci

Ovogodišnji Dani Medicinskog fakulteta u Rijeci posebni su po tome što obilježavaju značajan jubilej, 60 godina tradicije, postojanja i rada.

Sveučilište u Rijeci

Prijem u Rektoratu

Upoznavanje kineske delegacije s radom Sveučilišta u Rijeci; novi korak do realizacije suradnje

Suradnja Rijeke i Daliana traje od 2006. godine, kad je potpisan Sporazum o uspostavi prijateljske suradnje, a u tom su periodu održavani kontakti, susreti te razmjena događanja. Ovog je puta zaključeno kako je vrijeme da se krene u realizaciju suradnje između visokoškolskih institucija.

https://www.shutterstock.com/image-photo/anxious-woman-judged-by-different-hands-521314966?irgwc=1&utm_medium=Affiliate&utm_campaign=Hans%20Braxmeier%20und%20Simon%20Steinberger%20GbR&utm_source=44814&utm_term=https%3A%2F%2Fpixabay.com%2Fimages%2Fsearch%2Ffear%2F

Predvidljivo iracionalni

Psihologinja otkriva zašto se studenti boje interakcije i sudjelovanja u nastavi

Unatoč brojnim pokušajima profesora da potaknu studente na raspravu, zbog introvertiranosti pojedinaca to im ne polazi za rukom. Psihologinja Željka Friganović Jerončić otkriva što koči studente, ali nudi i kvalitetni način za izlazak iz zone udobnosti.

https://pixabay.com/en/board-chalk-blackboard-success-1097118/

Maraton karijera na FFZG-u

Može li se u Hrvatskoj živjeti od psihologije, otkriva vlasnik Mind Laba

Ako svoju struku uspijete kombinirati s uspješnim poduzetništvom, može se reći da ste ostvarili nekakva vlastita očekivanja svojeg poslovnog života. A kako doći do ovog uspjeha, u sklopu Maratona karijera otkrit će Sandro Kraljević, magistar psihologije i vlasnik tvrtke Mind Lab d.o.o.