Psiholozi pozivaju na kritičko mišljenje

Riječki studenti psihologije pripremaju novo izdanje kongresa SPIRI

SPIRI

Udruga Psirius organizira treći Regionalni susret studenata psihologije SPIRI koji će se održati u svibnju, a naglasak je ovoga puta stavljen na kritičko mišljenje.

Udruga studenata psihologije Psirius Filozofskoga fakulteta u Rijeci po treći put organizira Regionalni susret studenata psihologije SPIRI. Prijaviti se možete kao aktivni ili pasivni sudionici do 1. travnja, a sam kongres održat će se od 4. do 6. svibnja 2017.

Nakon dva uspješna kongresa iz 2013. i 2015. godine koji su okupili psihologe i studente, kako psihologije, tako i drugih srodnih disciplina iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostatka Europe, organizatori su pripremili još jedan susret pun novih spoznaja i zabave. SPIRI nizom studentskih izlaganja, pozvanih predavanja, radionica, tribina i okruglih stolova nastoji potaknuti razmjenu znanja i nova poznanstva među studentima.

Međutim, ovo izdanje skupa ima još jedan cilj, a to je promicanje konstruktivne kritičnosti i znanstvenog skepticizma u psihologiji, zbog čega je njegova tema Kriticizam i skepticizam. Organizatori ističu kako je odgovornost studenata promišljati i preispitivati postojeće postulate psihologije, kao i druge aspekte ljudskoga života sa stajališta psihologije, kako bi metode istraživanja, a time i njihovi rezultati, bili što bolji i znanstveniji. Iz tih razloga pozivaju sve zainteresirane studente psihologije i srodnih područja da se prijave s temom povezanom s kritičkim mišljenjem ili bilo kojim područjem psihologije sagledanim s kritičkog stajališta.

Na SPIRI se možete prijaviti kao aktivni sudionici ako želite predstaviti svoja istraživanja ili kao pasivni sudionici ako ste zainteresirani za sudjelovanje na predavanjima, tribinama i radionicama. Osim kvalitetnih znanstvenih izlaganja, na kongresu vas očekuje i mnogo zabave i druženja, kao i fine hrane i pića.

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Susreta, a možete se i obratiti organizatorima elektroničkom poštom na adresu spiri.info@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Kampus Rijeka

Čuvanje prirode

Proljetno čišćenje Kampusa Sveučilišta u Rijeci

Radna grupa za promociju održivog razvoja u cilju prevencije okoliša od onečišćenja Sveučilišta u Rijeci poziva vas da sudjelujete u proljetnoj akciji čišćenja Kampusa pod nazivom „Čisti kampus za čistu Rijeku“ kako bi prostor koji vas okružuje bio uredniji i ljepši.

Ukrajina

Marko Ješovnik Yesh

Od sumraka do sumraka

Je li problem u tome da prosječan čovjek koji ipak nije do te mjere pokvaren i trul iznutra sudi po sebi i percepcija mu ne dozvoljava misliti kako je netko drugi spreman na daleko odvratnije stvari od njega? Možda je to mentalna zamka koja nas koči da od onih na pozicijama moći očekujemo najgore?

Pun mjesec

Josip Maslov

Izgubljena generacija

Zato kad poskupe jogurti u menzi, nemoj samo zbunjeno gledati nego reci: „Pa majku vam jebem, dokle vako?“ Kad se zatekneš kako kmečiš da nema posla, volontiraj negdje i možda ti se već sutra negdje otvori prilika. Dečko te vara s Majom iz 6. paviljona – odjebi šupka! Bandić je u zatvoru i brineš se da ti više nema tko srediti posao – pokreni ga sam. Stvari su istodobno i komplicirane i jednostavne.

Željko Jovanović

Ministar suočen s optužbama

Ministar Jovanović pogodovao Sveučilištu u Rijeci?

U medijima je otkriven tajni nalaz inspekcije u kojem se pronalaze sumnje da je ministar Jovanović pogodovao riječkom sveučilištu pri dobivanju novca iz fondova EU. Ministar sve opovrgava.

https://www.shutterstock.com/image-photo/anxious-woman-judged-by-different-hands-521314966?irgwc=1&utm_medium=Affiliate&utm_campaign=Hans%20Braxmeier%20und%20Simon%20Steinberger%20GbR&utm_source=44814&utm_term=https%3A%2F%2Fpixabay.com%2Fimages%2Fsearch%2Ffear%2F

Predvidljivo iracionalni

Psihologinja otkriva zašto se studenti boje interakcije i sudjelovanja u nastavi

Unatoč brojnim pokušajima profesora da potaknu studente na raspravu, zbog introvertiranosti pojedinaca to im ne polazi za rukom. Psihologinja Željka Friganović Jerončić otkriva što koči studente, ali nudi i kvalitetni način za izlazak iz zone udobnosti.