Psiholozi pozivaju na kritičko mišljenje

Riječki studenti psihologije pripremaju novo izdanje kongresa SPIRI

SPIRI

Udruga Psirius organizira treći Regionalni susret studenata psihologije SPIRI koji će se održati u svibnju, a naglasak je ovoga puta stavljen na kritičko mišljenje.

Udruga studenata psihologije Psirius Filozofskoga fakulteta u Rijeci po treći put organizira Regionalni susret studenata psihologije SPIRI. Prijaviti se možete kao aktivni ili pasivni sudionici do 1. travnja, a sam kongres održat će se od 4. do 6. svibnja 2017.

Nakon dva uspješna kongresa iz 2013. i 2015. godine koji su okupili psihologe i studente, kako psihologije, tako i drugih srodnih disciplina iz Hrvatske, zemalja regije, ali i ostatka Europe, organizatori su pripremili još jedan susret pun novih spoznaja i zabave. SPIRI nizom studentskih izlaganja, pozvanih predavanja, radionica, tribina i okruglih stolova nastoji potaknuti razmjenu znanja i nova poznanstva među studentima.

Međutim, ovo izdanje skupa ima još jedan cilj, a to je promicanje konstruktivne kritičnosti i znanstvenog skepticizma u psihologiji, zbog čega je njegova tema Kriticizam i skepticizam. Organizatori ističu kako je odgovornost studenata promišljati i preispitivati postojeće postulate psihologije, kao i druge aspekte ljudskoga života sa stajališta psihologije, kako bi metode istraživanja, a time i njihovi rezultati, bili što bolji i znanstveniji. Iz tih razloga pozivaju sve zainteresirane studente psihologije i srodnih područja da se prijave s temom povezanom s kritičkim mišljenjem ili bilo kojim područjem psihologije sagledanim s kritičkog stajališta.

Na SPIRI se možete prijaviti kao aktivni sudionici ako želite predstaviti svoja istraživanja ili kao pasivni sudionici ako ste zainteresirani za sudjelovanje na predavanjima, tribinama i radionicama. Osim kvalitetnih znanstvenih izlaganja, na kongresu vas očekuje i mnogo zabave i druženja, kao i fine hrane i pića.

Dodatne informacije možete pronaći na službenoj stranici Susreta, a možete se i obratiti organizatorima elektroničkom poštom na adresu spiri.info@gmail.com.

Komentari na članak

Vezani članci

Izoliranost

Stop negativnim mislima

Naučite što je sindrom uljeza i kako se nositi s njime

U trenucima velikih postignuća, poput mature, upisa na fakultet, osvajanja neke nagrade, dobivanja povišice, zna se javiti tzv. sindrom uljeza. On zna biti vrlo toksičan, ali postoje i strategije koje omogućuju nošenje s njime.

http://iuri.uniri.hr/about-uniri/

Sveučilište u Rijeci

Objavljeni programi koje će financirati riječki Studentski zbor ove godine

Objavljeni su rezultati Natječaja za dodjelu novčanih sredstava kojima će se u 2018. godini financirati mnoštvo raznovrsnih studentskih programa koji doprinose razvoju i podizanju životnog standarda riječkih studenata i studentica, kao i cjelokupne lokalne zajednice.

Winter University

Kongres u Španjolskoj

Hrvatska akademska zajednica priključila se EDS-u

Sa 186 glasova za, studentska i akademska udruga HAZ primljena je u članstvo najbrojnije studentske organizacije u Europi.

Parkirno mjesto za invalide

Vršnjačka podrška

Traže se asistenti studentima s invaliditetom

Traže se redovni studenti koji će pomagati studentima s invaliditetom prilikom kretanja, nabavljanja literature, obavljanja administrativnih procedura i slično. Prijave na natječaj zaprimaju se do 23. rujna.

Otvorenje Europskog svečilišnog prvenstva u Taekwondou 4

Sudjeluju studenti s 48 sveučilišta iz 16 europskih zemalja

FOTO: U Opatiji otvoreno 4. Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou

Europsko sveučilišno prvenstvo u taekwondou održavat će se od 10. do 13. studenog.