Savjeti za bolje oblikovanje tijela

Promjenama u treniranju do boljih rezultata

FOTO

Pripreme ste za plažu ove godine shvatili ozbiljno – idete u teretanu, vježbate, hranite se zdravo (koliko studentske mogućnosti dopuštaju), ali rezultata nema? Možda vam naši savjeti pomognu da napredak bude što bolji!

Krenuli ste s odlascima u teretanu kako biste napravili nešto dobro za svoje tijelo prije plaže, bolje se osjećate i presretni ste što se vaše zdravlje poboljšava, ali još ne vidite konkretne rezultate na svome tijelu? Veliku promjenu ne možete očekivati preko noći, ali razmislite je li vrijeme za neke promjene u vašem režimu.

Pokušajte što više treninga provesti na drugoj spravi od one dosadašnje. Rutina može postati pomalo dosadna. Teretane imaju zaista široku ponudu sprava za različite vrste treninga pa zašto ne pitati stručnu osobu za savjet koja bi vam najviše odgovarala.

Ako vam vježbanje na spravama baš i ne ide, uvijek možete pokušati s klasičnim vježbama: trbušnjaci, čučnjevi, sklekovi – rade čuda, a svakako će unijeti malo dinamike u vaš trening. 

Tu su i grupne vježbe za koje mnogi tvrde da su im izvrstan poticaj, jer i kada nemaju volje za vježbom, grupna ih dinamika i zajedničke vježbe potaknu na rad. Tu je sve popularnija zumba, ali i satovi plesa koji uvelike pomažu u oblikovanju tijela.

Rezultati mogu biti vidljivi i u smanjenju obujma struka, nogu, ruku, a ne samo u broju na vagi. Stoga rezultate možete početi gledati na drugačiji način. 

Ako samo vježbate, a hranite se loše, vrijeme je za donošenje nove odluke. Često se kaže kako je pravilna prehrana pola posla, stoga je potrebno informirati se o ishrani te dodacima prehrani koje je poželjno koristiti nakon treninga. 

Ako ste odlučili da želite u roku mjesec dana smršavjeti pet kilograma, to i nije baš zdravo za vaš organizam. Stoga bi bilo poželjno promijeniti ciljeve, smanjiti ih i učiniti više mogućima. Tako će vaš napredak biti popraćen uspjehom, tijelo ostati zdravo, a motivacija postati veća. 

Razmislite o sklapanju prijateljstva s osobama koje često vidite u teretani. U dvoje je mnogo toga lakše, a s obzirom na to da se nalazite na istom mjestu, s tom osobom već imate nešto zajedničko. Ako imate natjecateljskog duha, malo natjecanja u izvršavanju dnevnih treninga može biti dodatna prednost. 

Ono najvažnije – budite strpljivi. Kao što se niste udebljali tijekom noći, ne možete očekivati da ćete smršavjeti u istom tom periodu. Ono što je ipak najvažnije od svega vaše je zdravlje, a i mali pomak i promjena životnih navika pozitivno djeluju u tom smjeru. Rezultati će početi dolaziti kad se budete najmanje nadali i kad budete najmanje razmišljali o tome. 

Komentari na članak

Vezani članci

Triatlon

Europski kup u triatlonu 2017.

Zagreb u rujnu postaje sportsko središte mladih triatlonaca

Zagreb je stavljen na kartu gradova organizatora najznačajnijih natjecanja u triatlonu Europe pa će se tako 10. rujna na Jarunskom jezeru natjecati više od 400 mladih sportaša koji će upravo u našem glavnom gradu tražiti kartu za Olimpijske igre mladih, najjače juniorsko svjetsko natjecanje.

https://pixabay.com/en/earth-planet-continents-light-pear-2581631/

Sat za planet Zemlju

Nakon što večeras u 20:30 ugasite svjetla, napravite jednu od ove 4 stvari

Pridružimo se akciji „Sat za planet Zemlju” i simboličnom gestom pružimo Zemlji predah na sat vremena.

Stolni tenis ilustracija

Natjecanja Sveučilišta u Splitu

Zadnji dan prijava za natjecanja u vaterpolu i stolnom tenisu

Splitski sveučilišni športski savez i Sveučilišna športska udruga organiziraju oba natjecanja, a održat će se krajem ožujka.

Neverbalna komunikacija

Neverbalna komunikacija

Sedam pogrešaka u govoru tijela koje druge mogu udaljiti od vas

Nemojte si dopustiti da govorom tijela pokazujete nervozu i nedostatak samopouzdanja. Ispravite pogreške i zadivite potencijalnog poslodavca ili partnera!

Spektar novčanica

Kako do uspjeha

Učite od starijih: Navike koje su zajedničke svim milijarderima

Put do uspjeha je jako težak i dug, no pomoću „insidera” saznajemo kako je to uspjelo Oprah Winfrey i Enveru Yucelu.