Postanite pravi superheroji

Organizira se velika akcija darivanja krvi u SC-u; donosimo detalje

Dobrovoljno darivanje krvi

U zagrebačkom SC-u održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Jednom se dozom mogu spasiti i tri života, a vađenje krvi traje od 8 do 12 minuta.

U zimsko vrijeme potreba za krvi povećava se, a zalihe se smanjuju, stoga je dobrovoljno darivanje osobito važno. Upravo se zbog toga odazovite akciji koju organiziraju Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu, Zdravo sveučilište i UniSport ZG. Akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se u srijedu, 11. prosinca 2019, od 10 do 18 sati u prostoru Studentskog centra u Zagrebu.

Napomenimo i kako je prilikom darivanja krvi potrebno sa sobom imati identifikacijski dokument sa slikom, kao što je, primjerice, osobna iskaznica. Sudionike očekuje i besplatan obrok u menzi.

Nitko od nas ne posjeduje supermoći kojima bismo mogli spasiti svijet, no to ne znači da ne možemo biti superjunaci i spasiti nečiji život. To možemo postići na vrlo jednostavan način - dobrovoljnim darivanjem krvi. Proces vađenja krvi traje od 8 do 12 minuta, boli koliko i vađenje uslijed redovnih pretraga, a jednom doniranom dozom krvi mogu se spasiti i tri života.

Komentari na članak

Vezani članci

LEAP Summit

LEAP Summit

Preko 1000 mladih entuzijasta pokreće promjene u Zagrebu

Učinite važan korak za svoju budućnost. Sudjelujte na projektu LEAP Summit i spremno uđite u svijet poduzetništva.

S.D. Stjepan Radić

Reakcije na rezultate Natječaja

„Mijenjam subvenciju za dom“

Također, u ovo doba godine brojne legalne i nelegalne ponude frcaju sa svih strana. Velik je broj studenata i studentica koji žele svoju mjesečnu subvenciju zamijeniti za mjesto u domu.

http://iuri.uniri.hr/about-uniri/

Sveučilište u Rijeci

Objavljeni programi koje će financirati riječki Studentski zbor ove godine

Objavljeni su rezultati Natječaja za dodjelu novčanih sredstava kojima će se u 2018. godini financirati mnoštvo raznovrsnih studentskih programa koji doprinose razvoju i podizanju životnog standarda riječkih studenata i studentica, kao i cjelokupne lokalne zajednice.

Studenti

Edukativna natjecanja

LUMEN 2020: počinju prijave, a studente očekuju novčane nagrade u čak četiri područja

Rebrendiranjem edukativnih natjecanja u organizaciji udruge eSTUDENT nastao je LUMEN. Studentima pruža priliku za iskazivanje znanja, stjecanje dragocjenog iskustva i osvajanje vrijednih novčanih nagrada u čak četirima područjima.

Note

Ususret blagdanima

Zadarski studenti pozivaju te na svoj Božićni koncert

Akademski pjevački zbor Sveučilišta u Zadru s a capella grupom A.K.A. Crescendo ove će srijede održati Božićni koncert.