Recept za prste polizati

Napravite vlastite Kinder Milch Schnitte i danima uživajte u njima!

Napravi sama Kinder Milch Schnitte

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga.

Volimo jesti sve Kinder proizvode, makar nismo djeca. Počevši od Kinder čokoladice koje uvijek ima premalo, Kinder Pinguija koji je savršeno osvježenje, pa sve do Kinder Milch Schnitta koje nam dođu kao savršeni snack između doručka i ručka. Ili kao sam ručak, ovisno o tome koliko novaca imamo u novčaniku.

Ti novci su uvijek nekako problem pa smo vam odlučili otkriti recept iz naše kuharice koji religiozno upotrebljavamo barem jedanput mjesečno. S njim ćete dobiti oko 16 - 20 pločica Kinder Milch Schnitta kojima ćete moći oduševiti svoje bližnje - ili samo sebe.

Trebate napraviti tijesto i kremu. Za tijesto vam je potrebno pet jaja, pet žlica brašna, jedna žlica vanilin šećera, dvije velike žlice kakaa, praška za pecivo (dovoljan je prstohvat ili pak vrh noža) te pet žlica šećera.

Priprema tijesta ide ovako:odvojite bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Nakon toga uzmite žutanjke, izmiješajte šećer s njima i nakon toga postupno dodajte brašno, kakao i prašak, miješajući smjesu mikserom. Kada se smjesa napravi i sve dobro izmiješa, dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka te sve izmiješajte u jednoliku smjesu.

Najbolje vam je uzeti tepsiju koja ima dimenzije pećnice. Zagrijte pećnicu na 180°, tepsiju obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Pecite smjesu 10 minuta ili dok ne potamni i prestane biti ljepljiva. Nakon što izvadite pečenu smjesu, prerežite je na pola - pazite da ne prerežete kao kada režete biskvit za torte!

Posljednji touch na sve je krema. Za kremu vam treba 250 mililitara vrhnja za šlag (ukoliko ne volite njegov okus, možete uzeti i šlag u vrećicama, no to vam je skuplja opcija), dvije velike žlice meda te jedan vanilin šećer. Vrhnje izmiksajte tako da postane čvrsto, dodajte vanilin šećer i med. Premažite biskvit te ga preklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak da se sve ohladi i stisne, a nakon toga narežite na pločice željene debljine.

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga. Bon Appetit!

 

Komentari na članak

Vezani članci

Nered

Kako olakšati svakodnevicu

Trikovi za lakše čišćenje – ovo smijete pokušati kod kuće

Život ponekad zahtijeva neugodne i nepoželjne radnje. Jedna od njih je čišćenje, koje se ponekad čini kao prava noćna mora. No, rješenje za svaki neugodni kućni problem ima internet.

bolesna

Podignite imunitet i pročistite sinuse

Savršeni smoothie za brzo ozdravljenje

Nudimo vam recept za brz, jednostavan i ukusan smoothie, uz koji ćete ozdraviti u tren oka.

Margarita

Na današnji dan

Osvježavajuća margarita podsjeća na ljeto i nepregledne pješčane plaže

S obzirom na to da je tek veljača, a vi ste siromašan student koji neće tako brzo u Meksiko, dajemo vam alternativu. Pokušajte s cimerima, kolegama, mamom i tatom stvoriti najbolji recept za margaritu!

Krafne

Na današnji dan

Uhićen kradljivac koji je za sobom ostavio trag od krafni

Na današnji je dan 2002. ulovljen kradljivac kamiona krafni koji je američke policajce doslovno stavio na slatke muke.

Vafli

Na današnji dan

Slatko-slani recepti za omiljene vafle koje možete isprobati u studentskoj kuhinji

Omiljena belgijska poslastica diljem svijeta danas slavi svoj dan. Donosimo vam, stoga, zanimljivosti i jednostavne recepte kojima se možete priključiti slavlju.