Recept za prste polizati

Napravite vlastite Kinder Milch Schnitte i danima uživajte u njima!

Napravi sama Kinder Milch Schnitte

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga.

Volimo jesti sve Kinder proizvode, makar nismo djeca. Počevši od Kinder čokoladice koje uvijek ima premalo, Kinder Pinguija koji je savršeno osvježenje, pa sve do Kinder Milch Schnitta koje nam dođu kao savršeni snack između doručka i ručka. Ili kao sam ručak, ovisno o tome koliko novaca imamo u novčaniku.

Ti novci su uvijek nekako problem pa smo vam odlučili otkriti recept iz naše kuharice koji religiozno upotrebljavamo barem jedanput mjesečno. S njim ćete dobiti oko 16 - 20 pločica Kinder Milch Schnitta kojima ćete moći oduševiti svoje bližnje - ili samo sebe.

Trebate napraviti tijesto i kremu. Za tijesto vam je potrebno pet jaja, pet žlica brašna, jedna žlica vanilin šećera, dvije velike žlice kakaa, praška za pecivo (dovoljan je prstohvat ili pak vrh noža) te pet žlica šećera.

Priprema tijesta ide ovako:odvojite bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Nakon toga uzmite žutanjke, izmiješajte šećer s njima i nakon toga postupno dodajte brašno, kakao i prašak, miješajući smjesu mikserom. Kada se smjesa napravi i sve dobro izmiješa, dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka te sve izmiješajte u jednoliku smjesu.

Najbolje vam je uzeti tepsiju koja ima dimenzije pećnice. Zagrijte pećnicu na 180°, tepsiju obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Pecite smjesu 10 minuta ili dok ne potamni i prestane biti ljepljiva. Nakon što izvadite pečenu smjesu, prerežite je na pola - pazite da ne prerežete kao kada režete biskvit za torte!

Posljednji touch na sve je krema. Za kremu vam treba 250 mililitara vrhnja za šlag (ukoliko ne volite njegov okus, možete uzeti i šlag u vrećicama, no to vam je skuplja opcija), dvije velike žlice meda te jedan vanilin šećer. Vrhnje izmiksajte tako da postane čvrsto, dodajte vanilin šećer i med. Premažite biskvit te ga preklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak da se sve ohladi i stisne, a nakon toga narežite na pločice željene debljine.

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga. Bon Appetit!

 

Komentari na članak

Vezani članci

Naučite kako sami ukrasiti vašu dosadnu šalicu

Šalica koju uvijek izbjegavate postat će vaša omiljena

Naučite kako ukrasiti vašu dosadnu šalicu

Naučite kako pretvoriti svoje dosadne šalice u prava mala umjetnička djela.

Tradicionalne uskrsne igre s jajima – pisanice

Najslađi Uskrs

Četiri recepta za savršeni uskrsni desert

Oduševite obitelj i prijatelje ovim četirima jednostavnim, brzim i ukusnim desertima.

https://pixabay.com/en/xbox-game-remote-control-console-2003277/

Kickstarter projekt Alberta Gajšaka

Sastavite sami svoju MAKERbuino igraću konzolu

Projekt MAKERbuino omogućava vam da sami sastavite svoju igraću konzolu te po želji programirate igrice koje želite igrati. DIY igraću konzolu osmislio je srednjoškolac iz Karlovca Albert Gajšak.

Ribbon Candy Day (naslovna)

Na današnji dan

Slatki razlozi zašto pokloniti omiljene šećerne lizalice

Saznajte sve o humanitarnoj priči koja se veže za obilježavanje dana jednog od omiljenih božićnih slatkiša!

lubenica

Mali ljetni trik

Održite ljepotu kože lica pomoću lubenice

Lubenica je omiljeno ljetno voće. No lubenica može poslužiti i kao fantastična ljetna maska i piling koji će kožu vašeg lica održati prekrasnom i svježom.