Recept za prste polizati

Napravite vlastite Kinder Milch Schnitte i danima uživajte u njima!

Napravi sama Kinder Milch Schnitte

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga.

Volimo jesti sve Kinder proizvode, makar nismo djeca. Počevši od Kinder čokoladice koje uvijek ima premalo, Kinder Pinguija koji je savršeno osvježenje, pa sve do Kinder Milch Schnitta koje nam dođu kao savršeni snack između doručka i ručka. Ili kao sam ručak, ovisno o tome koliko novaca imamo u novčaniku.

Ti novci su uvijek nekako problem pa smo vam odlučili otkriti recept iz naše kuharice koji religiozno upotrebljavamo barem jedanput mjesečno. S njim ćete dobiti oko 16 - 20 pločica Kinder Milch Schnitta kojima ćete moći oduševiti svoje bližnje - ili samo sebe.

Trebate napraviti tijesto i kremu. Za tijesto vam je potrebno pet jaja, pet žlica brašna, jedna žlica vanilin šećera, dvije velike žlice kakaa, praška za pecivo (dovoljan je prstohvat ili pak vrh noža) te pet žlica šećera.

Priprema tijesta ide ovako:odvojite bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Nakon toga uzmite žutanjke, izmiješajte šećer s njima i nakon toga postupno dodajte brašno, kakao i prašak, miješajući smjesu mikserom. Kada se smjesa napravi i sve dobro izmiješa, dodajte žlicu po žlicu snijega od bjelanjaka te sve izmiješajte u jednoliku smjesu.

Najbolje vam je uzeti tepsiju koja ima dimenzije pećnice. Zagrijte pećnicu na 180°, tepsiju obložite papirom za pečenje te izlijte smjesu. Pecite smjesu 10 minuta ili dok ne potamni i prestane biti ljepljiva. Nakon što izvadite pečenu smjesu, prerežite je na pola - pazite da ne prerežete kao kada režete biskvit za torte!

Posljednji touch na sve je krema. Za kremu vam treba 250 mililitara vrhnja za šlag (ukoliko ne volite njegov okus, možete uzeti i šlag u vrećicama, no to vam je skuplja opcija), dvije velike žlice meda te jedan vanilin šećer. Vrhnje izmiksajte tako da postane čvrsto, dodajte vanilin šećer i med. Premažite biskvit te ga preklopite drugim biskvitom. Stavite u hladnjak da se sve ohladi i stisne, a nakon toga narežite na pločice željene debljine.

Nadamo se da će vam se svidjeti ovaj recept, a kako je nama ispao - možete vidjeti iz priloženoga. Bon Appetit!

 

Komentari na članak

Vezani članci

Alkoholne žele „bombice“

Sretna Nova godina!

Alkoholne žele „bombice“ za veseli doček Nove godine

Ledena votka i šampanjac najbolja su kombinacija za rashlađivanje u najluđoj noći u godini!

Margarita

Piće za ljetno osvježenje!

Osvježite se uz koktel od lubenice

Fenomenalni margarita koktel napravljen od lubenice pomaže da izdržite opake ljetne vrućine!

Smoothie

Doručak koji daje energiju za cijelo jutro

Ukusni smoothie za zdravi početak dana

Doručak je, to već svi znaju, najvažniji obrok u danu! Još je važniji i bolji ako je zdrav i pun kvalitetnih namirnica, kako bi dan počeo na najbolji mogući način. Donosimo vam ukusni recept za smoothie koji će vas oduševiti, a vašem organizmu donijeti obilje vitamina i hranjivih tvari!

lubenica

Mali ljetni trik

Održite ljepotu kože lica pomoću lubenice

Lubenica je omiljeno ljetno voće. No lubenica može poslužiti i kao fantastična ljetna maska i piling koji će kožu vašeg lica održati prekrasnom i svježom. 

vino

Vino od marihuane

Novi trend za ljubitelje čašice

Za novo vino stare recepture potrebno je manje od dva grama marihuane po butelji.