Projekt eSTUDENT-a

Mozak voli zdravo i stavlja naglasak na edukaciju, rekreaciju i motivaciju

Mozak voli zdravo

Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić tri su prijatelja, studenta i uspješna paraolimpijca koji su obilježili ovogodišnje izdanje projekta "Mozak voli zdravo."

Mozak voli zdravo, projekt koji organizira eSTUDENT posvećen popularizaciji zdrave prehrane i načina života, održao se od 2. do 19. svibnja 2017. godine Uz kulinarsko natjecanje Broocola, uključivao je brojne radionice i predavanja na kojima su studenti mogli steći nova znanja i iskustva.

Studenti su imali priliku biciklirati s Nextbike-om, Mario Mlinarić učio ih je tajnama pripreme dobrog smoothie-a, a Saša Radulović održao im je radionicu aromaterapije. U Studiju OM joge vježbali su jogu, a Mario Mustafi iz Udruge SUBOS održao je kondicijski trening. Ivor Madžar naučio ih je kako napraviti sirovu tortu, a Lana Pavić zdravu i studentskom džepu prihvatljivu juhu i glavno jelo. Vježbali su i pilates s Asjom Peterson.

Ciklus predavanja u sklopu ovogodišnjeg izdanja otvorila je Irena Čorko Meštrović, psihologinja i psihoterapeutkinja. U izlaganju nazvanom Psihoterapeut na dijeti podijelila je svoje iskustvo borbe s kilogramima, motivacijom i tjelovježbom. Aromaterapeutkinja Katica Wolf održala je predavanje Prirodna vs. sintetička kozmetika, a Ines Banjari s osječkog Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Prehrana 21. stoljeća: Što smo dobili, a što izgubili?.

Posljednje predavanje održala su tri prijatelja, studenta, uspješna sportaša i paraolimpijca Antun Brzak, Kristijan Vincetić i Matija Grebenić. Ova tri pristupačna, duhovita i inspirativna dečka upoznala su se prije više od 15 godina preko treninga i natjecanja. Ističu da su se sportom počeli baviti kao djeca iz rehabilitacijskih razloga, nakon nekog vremena rehabilitacija je prerasla u natjecanje i počeli su stizati prvi veći rezultati. S natjecanja na koja su zajedno putovali kao članovi reprezentacije nose lijepe uspomene i iskustva ističu kako im je to pomoglo da se izgrade kao osobe, sazru i steknu radne navike. Dečki kao najveću podršku ističu obitelj i prijatelje koji imaju razumijevanja za sve obaveze i svoje trenere. Igor Berislavić, trener PK Dubrava čiji su članovi Brzak i Vincetić pažljivo je slušao što dečki govore, u jednom se trenutku ustao i nahvalio ih:

– Ova trojica, oni nisu samo veliki sportaši, još su veći ljudi. –

Užitak je bio slušati ih kako pričaju o prošlosti, natjecanjima na kojima su sudjelovali i dijele neke smiješne anegdote, ali još je veći bio slušati ambiciozne planove za budućnost. Vincetić planira svoje četvrto sudjelovanje na Paraolimpijskim igrama i drugim natjecanjima za koja  trenira svaki dan. Želi završiti fakultet, biti trener i svoja znanja i iskustva prenositi drugima. Brzak se vidi kao ekonomist, fakultet mu je trenutno prioritet. Grebenić ima u planu završiti oba fakulteta i volio bi se baviti sportskim PR-om. Sport im je jednostavno svima u krvi, najveći dio života proveli su baveći se plivanjem.

Uspješno završen projekt proslavljen je u Book caffe-u. Uz bend A’Martyia Trio i Gypsy jazz i Bossa nova zvukove proglašeni su pobjednici natjecanja Brocoola i podijeljene su brojne nagrade.

Komentari na članak

Vezani članci

SF Week

Ljubitelji Sci-Fi filmova i serija, napokon je stigao tjedan za vas!

Šesto izdanje SF Weeka u Zadru

Cilj ovog projekta je popularizacija znanstvene fikcije unutar akademskog kruga, odnosno uporaba žanra kao apstraktnog edukativnog instrumenta. Uz to, želi se popularizirati žanr znanstvene fikcije i na taj način razbiti ustaljene akademske kanone koji su zavladali domaćom akademskom scenom.

Znanstveni kutak - prvo predavanje

Splitski studenti pokreću novi projekt

Prvo predavanje novog projekta „Znanstveni kutak”

Prvo predavanje bit će posvećeno dokazima u medicini, a održat će se u utorak, 10. veljače, u Klubu mladih Split.

Domagoj Jakopović Ribafish

Predavanje o pivskoj revoluciji

Odaberite pivo stvoreno baš za vas u Sveučilišnom centru Koprivnica

Postavlja se pitanje hoće li „craft” pobijediti pivsku industriju. Velika "pivopija" Ribafish otkriva što misli o tome na predavanju u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Mačka i pas

Novo istraživanje

Jesu li psi pametniji od mačaka

Zlatni retriver ima više neurona od hijene, lava ili smeđeg medvjeda, iako takvi predatori imaju čak tri puta veći mozak. Medvjeđi je mozak deset puta veći od mozga domaće mačke, ali te dvije životinje imaju isti broj neurona.

Fotografijaaaa

Klik-klik

Besplatna edukacija fotografije fotogrupe riječkog sveučilišta

Osigurajte si mjesto na besplatnom predavanju o osnovama i kompoziciji fotografije koje će se održati 7. ožujka u 16 sati.