Simple Green

Mjesto kreativnih jela posvećeno zdravoj veganskoj i sirovoj prehrani

Simple Green

U Simple Greenu možete kušati ukusna veganska i sirova jela. Riječ je o konceptu kojim dominiraju jednostavnost, kreativnost i „zeleni pristup“.

Zagreb je dobio novo mjesto posvećeno zdravoj prehrani na kojem ljubitelji prirodne i lokalne hrane mogu uživati u kreativnim menijima koji svakodnevno donose ukusna veganska i sirova jela pripremljena od sezonskih namirnica lokalnih OPG-ova.

Simple Green otvorio je svoja vrata na zapadnom dijelu grada, u Jablanskoj 24, kako bi ispričao jednu drugačiju priču o zdravoj i prirodnoj hrani. Riječ je o konceptu kojim dominiraju jednostavnost, kreativnost i zeleni pristup. U Simple Greenu tako nećete biti stavljeni u kušnju teškog odabira u mnoštvu jela, a opet ćete uživati u raznolikosti jednostavnih, ukusnih i kvalitetnih obroka pripremljenih s pažnjom i ljubavlju. Svaki ćete dan moći kušati neko novo glavno jelo, a svaki će vas tjedan na meniju čekati drugačiji izbor.

Posebnost je ovog mjesta i izbor jednostavnih i katkada zaboravljenih jela iz bakine kuhinje spravljenih prema tradicionalnim hrvatskim receptima, no sa zdravim pomakom u odabiru namirnica i načinu pripremanja. Tako su krpice sa zeljem, jabuke u šlafruku, pašticada, bijeli žganci, kisela repa s grahom i sataraš uvijek rado viđeni u ponudi. Dinamici menija doprinose i česti izleti u tradicionalne kuhinje drugih zemalja poput Rusije, Ukrajine, Indije, Maroka ili pak Južne Amerike.

Simple Green, FOTO: Sanjin Kaštelan

Simple Green mjesto je za sve one koji se žele hraniti prirodno i zdravo, kao i za one koji su znatiželjni probati nova i drugačija jela. To je ujedno i mjesto gdje možete pojesti lagani ručak u miru i tišini, čemu je i namijenjen prednji dio restorana. Uz zanimljive dnevne ponude, uvijek možete kušati i zeleni sok, veganske burgere, salate, vegansku pizzu, juhice i čušpajze te razne zdrave slastice i kolače.

Vlasnica Simple Greena Jelena Tomašević godinama se bavi širenjem ideje pazi što jedeš, a prije pokretanja ovog projekta i Simple Green restorana, dugi je niz godina bila brand manager te direktorica prodaje i marketinga. Svoje iskustvo i znanje u posljednjih je pet godina podijelila na mnogim radionicama o raw i superfood hrani gdje govori o izboru zdravih namirnica i hrane. Trenutno priprema knjigu i nastavak radionica u novootvorenom restoranu.

Simple Green za sada je otvoren radnim danom od 9 do 19 sati i subotom od 9 do 16 sati. Restoran nudi i mogućnost dostave u urede tijekom tjedna, i to svaki dan u isto vrijeme. Ako nikamo ne idete bez svog psa, dobro je znati da su u Simple Greenu i ljubimci dobrodošli.

Komentari na članak

Vezani članci

Miki Solus

5. izdanje Gričevanja

Miki Solus i Killed a Fox dva su nova imena na ovogodišnjem Gričevanju

Miki Solus i Killed a Fox, dvije su svježe i kvalitetne pojave na domaćoj glazbenoj sceni koje ćemo imati priliku gledati na ovogodišnjem izdanju Gričevanja.

Međunarodni dan mladih

Na današnji dan

Međunarodni dan mladih

Danas slavimo Međunarodni dan mladih! Saznajte kako je započelo njegovo obilježavanje i najbolje načine kako ga proslaviti u Hrvatskoj.

Ispunjavanje obrazaca

Program studentske stručne prakse

Otvorene prijave za "Generalnu probu"

Ovogodišnja stručna praksa trajat će od 15. lipnja do 15. rujna 2016, odnosno tijekom tri ljetna mjeseca, po 40 sati tjedno, a studentima će biti isplaćena i naknada od 1600 kuna.

Za nasip

Poziv svim sportašima

Humanitarni kros "Na nasipu za nasip"

Održava se kros na kojem će se prikupljati sredstva za poplavljena područja Hrvatske

Registracijski uređaj u tramvaju

Novosti u ZET-u

Od 1. travnja u vozilima ZET-a moći će se kupiti nove vozne karte

Korisnici javnog prijevoza u Zagrebu od 1. travnja moći će u tramvaju i autobusu kupiti karte od 6 i 10 kuna, uz onu od 15 kuna koja je do sada bila dostupna.