Predstava u KunstTeatru

Mentalno zdravlje mladih promovira se kroz priču o dvadesetogodišnjoj Marti i strahovima

Isto

U sklopu projekta kojim se promovira mentalno zdravlje mladih u trešnjevačkom KunstTeatru priprema se premijera predstave o jednoj prosječnoj dvadesetgodišnjakinji i njenim strahovima.

U četvrtak, 10. listopada, na Svjetski dan mentalnog zdravlja u trešnjevačkom KunstTeatru održat će se premijera nove predstave Marta i sedam strahova u režiji Natalije Manojlović. Praizvedba je to teksta mlade dramske autorice i dramaturginje Ivane Vuković koji dramatizira odrastanje jedne prosječne dvadesetogodišnjakinje današnje generacije u formi suvremene bajke namijenjene, kako kaže podnaslov, onima koji će odrasti, odrastaju ili su odrasli. Tekst je prepoznat i na dodjeli Nagrade Marin Držić gdje je istaknut i preporučen za čitanje i izvedbu, a u ovoj režiji poprima obrise raskošna i maštovita svijeta neke druge stvarnosti u kojoj se svi prepoznajemo.

Andreja Jandrić i Matija Čigir u predstavi se pojavljuju u ulogama Marte i Svjetioničara, dok se kao personificirani strahovi na videoprojekcijama pojavljuju Jerko Marčić, Sreten Mokrović, Adrian Pezdirc, Alma Prica, Anđela Ramljak, Damir Šaban i Petar Vrbanić Đula. Producentica je predstave Romana Brajša, kostimografkinja Ana Fucijaš, autor videoprojekcija Miro Manojlović, oblikovatelji svjetla su Alen Marin i Anton Modrušan, snimatelji tona Branko Puceković i Filip Kovačić, dizajner je Pavao Kuharić, asistentice produkcije Hana Zrnčić Dim i Laura Pribanić, a fotografkinja je Karla Jurić.

Predstava je nastala u koprodukciji Kazališne družine KUFER i KunstTeatra u suradnji s udrugom BoliMe, a uz podršku Ministarstva kulture, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Suradnja sa spomenutom Udrugom realizirana je u okviru projekta Kufer x BoliMe – Pričamo. o Marti i sedam strahova koji, uz potporu programa Razvoj publike Ministarstva kulture, obuhvaća zajedničku preventivnu kampanju s ciljem promocije mentalnog zdravlja mladih, javnu tribinu Pričamo. unplugged, koja će se održati 1. listopada s početkom u 20 sati te nekoliko radionica s publikom.

Reprize predstave Marta i sedam strahova na rasporedu su 11, 12. i 18. listopada u 20 sati u KunstTeatru (Dubovačka 1 / Okićka 11). 

Komentari na članak

Vezani članci

"Osjećam." – destigmatizacija mentalnog zdravlja

Mentalno zdravlje

VIDEO: "Osjećam." – biti dobro da bismo bili dobri u nečemu

– Ako se zrelost određenog društva mjeri po brizi za djecu i mlade, na sjecištu obrazovnih promjena, važno je zagovarati da se mlade ljude prvenstveno i prvo nauči kako biti dobro da bi tek bili dobri u nečemu. – ističu osnivači udruge BoliMe.

Plakat predstave "Dno dna"

Teatar Tirena i Centar za kulturu Trešnjevka

Predstava koja govori o konzumaciji alkohola, različitim fazama pijanstva i njegovim posljedicama

Premijere nove predstave Teatra Tirena "D(n)o dna" održat će se u nedjelju 13. ožujka u Centru za kulturu Trešnjevka. Tema je konzumacija alkohola među tinejdžerima

Predstava "Hamletov posljednji uzdah"

Dramski studio ILI ne

Dašak hamletovskog nadrealizma na Sceni Ribnjak

Dramski studio ILI ne predstavit će se ove subote 28. svibnja na Sceni Ribnjak predstavom "Hamletov posljednji uzdah", uz pomoć široke palete znanja i vježbi njihovih iskusnih voditelja. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje!

Predstava "Sakrij se negdje daleko. Do smrti." 2

Izvedbe predstave

Studenti su od izraza „Treba to zaklat”, „Kurvo komunistička” i drugih stvorili umjetnost; provjerite o čemu se radi

Reprizne izvedbe predstave „Sakrij se negdje daleko. Do smrti.”, koja propitkuje obilježja i problematiku govora mržnje, zakazane su za 17. i 18. siječnja u 20:00.

Predstava "Dobri čovjek iz Sečuana"

Kazališna izvedba

Studenti 3. godine igraju „Dobrog čovjeka iz Sečuana” u Exitu, ulaz besplatan

Čak 14 mladih glumaca ispričat će priču o jedinom dobrom čovjeku i njegovoj sudbini, o trima bogovima koji dokazuju da svijet koji su stvorili nije ispao potpuni promašaj.