Korisni savjeti za ljetne temperature

Kako ostati svjež i odmoran bez obzira na vrućine

Djevojka na plaži

Ljetne temperature dosegle su svoj vrhunac. Dok neki uživaju na moru, drugi trebaju izvršavati svakodnevne obveze i pokušati ostati svježi i odmorni. Donosimo vam najbolje savjete za održati svježinu i što manje se „otopiti“ na temperaturama neprikladnim za odlazak na posao.

Dok vruće ljetne temperature mame na odlazak na plažu i nošenje prozračne odjeće, nisu svi te sreće. Oni koji trebaju i u ljetnim mjesecima odlaziti na posao znaju kako je teško podnositi vrućinu u poslovnoj odjeći. Kod žena se javlja i problem šminke i frizure, koji se najčešće unište do dolaska na odredište. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta kako što dulje održati svježinu te spriječiti pretjerano znojenje.

1. Započnite sa vrućim tušem

Upravo suprotno od ustaljenog razmišljanja, hladni tuš vam neće pomoći da se rashladite. Naprotiv, samo će potaknuti rast tjelesne temperature. Kada se otuširate vrućom vodom, postići ćete hladniju temperaturu, a i korisniji je za dubinsko čišćenje kože. Vanjska temperatura će vam manje naštetiti nakon ovakvog tuširanja!

2. Nemojte žuriti

Iako na prvu zvuči nemoguće da se ujutro može ići laganim korakom na posao, jednom kada to isprobate, postat će vam rutina. Isplanirajte svoje vrijeme, navijte alarm 20 minuta ranije i krenite na posao prije vremena. Putem nećete morati žuriti niti biti u panici da ćete stići prekasno. Zasigurno se nećete oznojiti, a i nećete biti pod stresom. Dan ćete započeti na najbolji mogući način.

3. Vlažne maramice

U slučaju da ipak ne izbjegnete gužvu i paniku, najbolje da spakirate vlažne maramice i pri dolasku na posao se osvježite. Sigurno funkcionira.

4. Vežite kosu

Ovaj se dio odnosi samo na cure, pogotovo one dulje kose. Ljeti neka vam modni dodatak bude neka neobična punđa na vrhu glave, jer s njom ćete zasigurno manje osjetiti vrućinu.

5. Make up podloga

Kako se vaša šminka ne bi razmazala, koristite make up primer. Možete ga pronaći u svim drogerijama i parfumerijama, raznih proizvođača. Alternativa može biti i BB krema, koja je i hidratizirajuća krema i puder u jednom.

Komentari na članak

Vezani članci

Pranje rublja

Pranje rublja

Mali trikovi za uklanjanje svakodnevnih mrlja s odjeće

Grozan je osjećaj kada shvatite da se najdraži komad odjeće zaprljao. Mrlje mogu nastati na razne načine i ponekad se čini da zaprljanim odjevnim predmetima nema spasa, ali nemojte odmah odustati.

Kampiranje

Savjeti za sretno kampiranje

12 savjeta kako izbjeći neugodnosti na kampiranju

Kampiranje u prirodi s ekipom idealan je predah od studentskih i poslovnih obveza. Donosimo savjete kako na izletu izbjeći neplanirane situacije.

meditacija

Meditacija

Lijek za dušu i tijelo

Često se osjećate nezadovoljno, umorno i depresivno - vrijeme je da isprobate lijek koji će smanjiti i/ili riješiti sve vaše patnje.

Fitness

Ljeto se bliži

Najveće zablude o vježbanju - uštedi trud i vrijeme!

Bliži se ljeto, a teretane i rekreacijske površine punije su no ikad. Kako biste uštedjeli vrijeme i trud, donosimo vam deset najčešćih zabluda vezanih uz vježbanje.

Spavanje

Nakupljanje stresa

Bolest novog doba: adrenalni umor

Živimo u jako ubrzanom vremenu u kojem je stres svakodnevna pojava. Objašnjavamo njegove nuspojave i način borbe portiv istih.