Korisni savjeti za ljetne temperature

Kako ostati svjež i odmoran bez obzira na vrućine

Djevojka na plaži

Ljetne temperature dosegle su svoj vrhunac. Dok neki uživaju na moru, drugi trebaju izvršavati svakodnevne obveze i pokušati ostati svježi i odmorni. Donosimo vam najbolje savjete za održati svježinu i što manje se „otopiti“ na temperaturama neprikladnim za odlazak na posao.

Dok vruće ljetne temperature mame na odlazak na plažu i nošenje prozračne odjeće, nisu svi te sreće. Oni koji trebaju i u ljetnim mjesecima odlaziti na posao znaju kako je teško podnositi vrućinu u poslovnoj odjeći. Kod žena se javlja i problem šminke i frizure, koji se najčešće unište do dolaska na odredište. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta kako što dulje održati svježinu te spriječiti pretjerano znojenje.

1. Započnite sa vrućim tušem

Upravo suprotno od ustaljenog razmišljanja, hladni tuš vam neće pomoći da se rashladite. Naprotiv, samo će potaknuti rast tjelesne temperature. Kada se otuširate vrućom vodom, postići ćete hladniju temperaturu, a i korisniji je za dubinsko čišćenje kože. Vanjska temperatura će vam manje naštetiti nakon ovakvog tuširanja!

2. Nemojte žuriti

Iako na prvu zvuči nemoguće da se ujutro može ići laganim korakom na posao, jednom kada to isprobate, postat će vam rutina. Isplanirajte svoje vrijeme, navijte alarm 20 minuta ranije i krenite na posao prije vremena. Putem nećete morati žuriti niti biti u panici da ćete stići prekasno. Zasigurno se nećete oznojiti, a i nećete biti pod stresom. Dan ćete započeti na najbolji mogući način.

3. Vlažne maramice

U slučaju da ipak ne izbjegnete gužvu i paniku, najbolje da spakirate vlažne maramice i pri dolasku na posao se osvježite. Sigurno funkcionira.

4. Vežite kosu

Ovaj se dio odnosi samo na cure, pogotovo one dulje kose. Ljeti neka vam modni dodatak bude neka neobična punđa na vrhu glave, jer s njom ćete zasigurno manje osjetiti vrućinu.

5. Make up podloga

Kako se vaša šminka ne bi razmazala, koristite make up primer. Možete ga pronaći u svim drogerijama i parfumerijama, raznih proizvođača. Alternativa može biti i BB krema, koja je i hidratizirajuća krema i puder u jednom.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: imgur

Europljani žive dulje od svjetskoga prosjeka

Dugovječni Europljani nisu nužno i zdraviji

Najnoviji podatci Europske komisije i OECD-a tvrde kako Europljani žive dulje od svjetskoga prosjeka. No, to nužno ne znači da su stanovnici zdravi jer velik postotak starijih osoba boluje od kroničnih bolesti.

Procvjetalo stablo

Iscjeliteljske dimenzije

Šumsko kupanje: besplatna terapija koja sve liječi

Trošimo novac na razne terapije i knjige samopomoći nesvjesni činjenice da terapeuta i samopomoć možemo pronaći u sebi i to besplatno.

neuron

Novo otkriće

Otkriven proces koji regulira zaboravljanje

Ako ste i vi frustrani zbog čestog zaboravljanja pogledajte što se zapravo događa u našem mozgu.

Sudbina laptopa

Iz HGSPOT-a poručuju

Kako odabrati pravi laptop za fakultet

U razgovoru s HGSPOT-om doznali smo koje su bitne karakteristike na koje studenti trebaju paziti prilikom kupnje laptopa.

Google proizvodi i usluge za koje sigurno niste znali

Iskoristite sve što Google pruža

Google proizvodi i usluge za koje sigurno niste znali

Google tražilica postala je naš svakodnevni alat. Stoga vam donosimo manje poznate, no izuzetno korisne proizvode i usluge tog tehnološkog diva.