Korisni savjeti za ljetne temperature

Kako ostati svjež i odmoran bez obzira na vrućine

Djevojka na plaži

Ljetne temperature dosegle su svoj vrhunac. Dok neki uživaju na moru, drugi trebaju izvršavati svakodnevne obveze i pokušati ostati svježi i odmorni. Donosimo vam najbolje savjete za održati svježinu i što manje se „otopiti“ na temperaturama neprikladnim za odlazak na posao.

Dok vruće ljetne temperature mame na odlazak na plažu i nošenje prozračne odjeće, nisu svi te sreće. Oni koji trebaju i u ljetnim mjesecima odlaziti na posao znaju kako je teško podnositi vrućinu u poslovnoj odjeći. Kod žena se javlja i problem šminke i frizure, koji se najčešće unište do dolaska na odredište. U nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta kako što dulje održati svježinu te spriječiti pretjerano znojenje.

1. Započnite sa vrućim tušem

Upravo suprotno od ustaljenog razmišljanja, hladni tuš vam neće pomoći da se rashladite. Naprotiv, samo će potaknuti rast tjelesne temperature. Kada se otuširate vrućom vodom, postići ćete hladniju temperaturu, a i korisniji je za dubinsko čišćenje kože. Vanjska temperatura će vam manje naštetiti nakon ovakvog tuširanja!

2. Nemojte žuriti

Iako na prvu zvuči nemoguće da se ujutro može ići laganim korakom na posao, jednom kada to isprobate, postat će vam rutina. Isplanirajte svoje vrijeme, navijte alarm 20 minuta ranije i krenite na posao prije vremena. Putem nećete morati žuriti niti biti u panici da ćete stići prekasno. Zasigurno se nećete oznojiti, a i nećete biti pod stresom. Dan ćete započeti na najbolji mogući način.

3. Vlažne maramice

U slučaju da ipak ne izbjegnete gužvu i paniku, najbolje da spakirate vlažne maramice i pri dolasku na posao se osvježite. Sigurno funkcionira.

4. Vežite kosu

Ovaj se dio odnosi samo na cure, pogotovo one dulje kose. Ljeti neka vam modni dodatak bude neka neobična punđa na vrhu glave, jer s njom ćete zasigurno manje osjetiti vrućinu.

5. Make up podloga

Kako se vaša šminka ne bi razmazala, koristite make up primer. Možete ga pronaći u svim drogerijama i parfumerijama, raznih proizvođača. Alternativa može biti i BB krema, koja je i hidratizirajuća krema i puder u jednom.

Komentari na članak

Vezani članci

Kokteli

Posljedice konzumacije alkohola

Opijanje na plaži može biti pogubno

U ljetnim se mjesecima obično svi malo opustimo, što može sa sobom donijeti i dozu rizika. Posebno ako je riječ o ispijanju alkohola.

FOTO

Savjeti za bolje oblikovanje tijela

Promjenama u treniranju do boljih rezultata

Pripreme ste za plažu ove godine shvatili ozbiljno – idete u teretanu, vježbate, hranite se zdravo (koliko studentske mogućnosti dopuštaju), ali rezultata nema? Možda vam naši savjeti pomognu da napredak bude što bolji!

Hrana za učenje

Pet jednostavnih načina

Poboljšajte učenje i pamćenje uz jednostavne trikove

Kako biste na vrijeme bili spremni za ljetne rokove i sve njihove izazove, donosimo vam pet laganih načina kojima možete olakšati učenje i poboljšati pamćenje.

Dva para nogu koje proviruju ispod pokrivača

Vaše zdravlje je u vašim rukama

Vodič kroz spolno prenosive bolesti

Zaboravite na sram i saznajte sve činjenice o seksualno prenosivim bolestima kako bi zaštitili svoje, ali i zdravlje vašeg partnera.

Bez sna

U samo nekoliko koraka

Postignite bolju koncentraciju i smanjite stres uz ove trikove

Zadržite koncentraciju još koji tjedan dok su ispitni rokovi, a onda ćemo vas pustiti da uživate.