Očuvanje spolnog zdravlja

Još kratko studentima otvorena mogućnost za besplatno cijepljenje protiv HPV-a

cjepivo

Svi zainteresirani studenti do 25 godina starosti imaju pravo besplatno primiti cjepivo radi prevencije HPV-a ako se jave do 13. prosinca.

Humani papiloma virus (skraćeno: HPV) virus je koji pogađa muškarce i žene svih generacija, neovisno o njihovom općem zdravstvenom stanju. Znanstvene su procjene da će se tijekom života oko 50% seksualno aktivnih ljudi zaraziti jednom od njegovih vrsta. Budući da je potrebno na vrijeme prevenirati razvoj virusa, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci poziva na besplatno cijepljenje protiv HPV-a.

Svi studenti koji su zainteresirani za cijepljenje, a imaju do 25 godina, trebaju se do 13. prosinca javiti na jednu od sljedećih e-mail adresa: marijana.turcic@zzjzpgz.hr ili kampus.zdravlje@zzjzpgz.hr, kako bi se uspostavio daljnji dogovor oko termina cijepljenja.

Isključivo oni studenti koji se prijave do navedenog datuma imaju pravo besplatno se cijepiti u tekućoj akademskoj godini, stoji na stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Ako Ministarstvo odobri novo cijepljenje za iduću godinu, studenti će o tomu biti obaviješteni naknadno.

Komentari na članak

Vezani članci

Vinoljupci u Tomićevoj

Mali plac s Tavana i Vinoljupci gostuju u Art Parku

Najšarmantniji zagrebački park otkriva svoju gastro stranu

Ove ćete subote moći uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustični koncert i radionicu za djecu.

Dizajnerski studio Radnja

Otvorenje u Galeriji SKC

Izložba vizualnih identiteta proteklih glazbenih događaja besplatno na Impulse festivalu!

– Budući da se inače bavimo dizajnom vizualnih identiteta, znaka i logotipa, tu smo metodologiju prenijeli i na koncertne plakate kako bismo s minimalnom količinom vizualnog sadržaja postigli maksimalni dojam i pritom stvorili vizualni sustav primjenjiv za različite kanale promocije. – poručuju dizajneri iz studija Radnja.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Riječki studenti mogu se prijaviti na natječaj za financiranje studentskih programa

Ako imate odličnu ideju studentskog projekta, prijavite se na natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci koji traje do 31. siječnja ove godine.

Filozofski fakultet u Splitu

Sveučilište u Splitu

Filozofski fakultet u Splitu otvara prijave za tečaj korejske kulture, običaja i jezika

Tečaj korejske kulture, običaja i jezika besplatan je za sve redovito upisane studente i zaposlenike Sveučilišta u Splitu. Prijave se primaju do 18. listopada.

Radionica pletenja u Klubu Zona

Besplatna radionica u Klubu Zona

Naučite kako sami isplesti šal, kapu ili rukavice

– Polaznice i polaznici će se, uz osiguran materijal i kroz praktični rad, upoznati s vunom kao materijalom, priborom i osnovama pletenja, a ovisno o svojim preferencijama i vještinama izradit će šal, kapu ili rukavice. – objašnjava Maja Krstić, voditeljica radionice.