Festival popularne psihologije

Je li mama zaista kriva za sve saznajte na ovogodišnjem PsihoFestu

Psihofest

Na Filozofskom će se fakultetu 9. travnja od 11 do 19 sati održati 4. izdanje PsihoFesta. Ulaz je slobodan, a sve zainteresirane očekuju brojna zanimljiva predavanja, radionice i pokusi te vrijedne nagrade.

Ako ste se oduvijek pitali je li mama zaista kriva za sve, ima li ljubav rok trajanja, imate li potrebne osobine za rad na svemirskom brodu, čemu se smijemo i zašto se sve loše događa baš vama, u nedjelju, 9. travnja, posjetite Filozofski fakultet i saznajte odgovore na navedena i brojna druga pitanja. Toga dana, naime, Odsjek za psihologiju od 11 do 19 sati organizira četvrto izdanje popularnog PsihoFesta, još bogatije različitim radionicama, predavanjima, prezentacijama i eksperimentima te sa zanimljivim gostima.

Studenti, profesori i asistenti Odsjeka za psihologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta odlučili su četvrtu godinu zaredom omogućiti široj javnosti upoznavanje s različitim zanimljivim psihologijskim fenomenima. Kroz čak 63 točke festivala zainteresirani će posjetitelji moći saznati ponešto o samopouzdanju, partnerskim odnosima, medijima, humoru, životnom zadovoljstvu i brojnim drugim psihologijskim temama. Radionice nude priliku da bolje upoznate sebe i vlastite stavove, riješite se stresa, suočite se s neodgodivim i shvatite kockara u sebi, dok ćete na različitim demonstracijama, pokusima i testiranjima saznati gdje vam je moral, kako reagirate na vidne varke, možete li vjerovati svjedocima i brojne druge zanimljive činjenice.

Festival koji nosi vrijednu titulu dobitnika Državne nagrade za znanost ove je godine pripremio i zanimljiva gostovanja. Tako će o (ne)opravdanosti bojazni oko upisa u odgojno-obrazovne ustanove govoriti psiholog Boris Jokić, dok će sve koje zanima psihologija humora nasmijati Ivan Šarić, jedan od najpopularnijih komičara hrvatske stand-up scene. Posebna je zanimljivost ovogodišnjeg izdanja festivala program za djecu s točkama u kojima ona mogu sudjelovati kako bi se na taj način psihologija približila i najmlađoj publici, dok će budući brucoši dobiti priliku upoznati se s ponudom Odsjeka za psihologiju i studiranjem na Filozofskom fakultetu.

Popularni PsihoFest, koji se u organizaciji Odsjeka za psihologiju FFZG-a održava od 2011. godine, namijenjen je školarcima i studentima, odraslima i umirovljenicima – svima koje zanima fascinantan svijet psihologije. Treće izdanje ugostilo je preko 2000 posjetitelja te je povodom njega izdana i knjiga popularne psihologije – PsihoFESTologija. Nedavno je u sklopu organizacije festivala otvoren i portal Psihoskop na kojem se mogu pronaći brojne informacije o psihologijskim temama, a sam će festival biti popraćen i izložbom fotografija i postera vezanih uz različite fenomene koja će 9. travnja biti postavljena u auli knjižnice FFZG-a. Sva će publika, osim toga, tijekom narednih dana na Facebook stranici festivala dobiti priliku zaigrati nagradne igre, dok će izvlačenja za vrijedne nagrade biti na samom festivalu.

Festivalskom će programu kao uvod poslužiti manifestacija Dani Ramira i Zorana Bujasa, konferencija koja će se održati na Filozofskom fakultetu od 6. do 8. travnja i koja će također ponuditi brojna zanimljiva predavanja i gostovanja zainteresiranoj publici. Ulaz na PsihoFest već je tradicionalno slobodan te nemate izgovor da nadolazeću sunčanu travanjsku nedjelju ne provedete na FFZG-u, zabavite se, osvojite vrijedne nagrade i saznate sve što ste ikad o ljudskom umu željeli znati.

Komentari na članak

Vezani članci

Tisno party na brodu

Techno festival u Tisnom

Uskoro počinje Movement Croatia festival

Prvo izdanje Movement Croatia ima line up kojim se može pohvaliti, a donosi najveća svjetska imena house i techno scene na ovo hrvatsko boutique izdanje festivala koje se pridružuje sjajnim izdanjima u Detroitu i Torinu.

Dekan Previšić

Novi obrat na Filozofskom

Previšić: „Neću podnijeti zahtjev za umirovljenjem"

S druge strane „bojišta" raspušteni Studentski zbor Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Senatu je pred izvanrednu sjednicu uputio apel da razmorti raspuštanje Studentskog zbora, koji je Previšić 13. rujna proglasio ilegalnim. 

Vježbe disanja i vođena meditacija

Pronađi svoj unutarni Tai Chi

Besplatne vježbe disanja („pranayame”) i vođena meditacija svaki utorak tijekom cijele godine

Shakti centar poziva vas u svoje odaje na besplatan sat vježbi disanja („pranayame”) i vođenu meditaciju svakog utorka tijekom cijele godine, s početkom u 19:30.

/

Predavanje vlasnika Mind Laba

Sandro Kraljević u sklopu Maratona karijera otkrio koje karakteristike krije pravi poduzetnik

Sandro Kraljević na posljednjoj je postaji Maratona karijera u Zagrebu govorio o pozitivnim i negativnim stranama poduzetništva te kako saznati krije li osoba u sebi poduzetnika.

programiranje

Steknite nova znanja i vještine

Sudjelovanjem u besplatnoj edukaciji do programerskih i poslovnih kompetencija

Prijavite se na besplatnu edukaciju kojom ćete steći mnoga znanja i vještine iz područja programiranja te spremno zakoračite na tržište rada budućnosti.