Novosti iz poznate radionice torbi

FOTO: Nova kolekcija Lovely bagsica inspirirana gradskom vrevom New Yorka

Lovely bags
Pogledaj fotogaleriju
Lovely bags
Lovely bags
Lovely bags
Lovely bags
Lovely bags

+6

Kažu da vas grad koji nikad ne spava ili potpuno oduševi ili se ne poželite nikada više vratiti. Dizajnericu Lovely bags torbica inspirirao je za novu kolekciju koja uskoro stiže na prodajna mjesta u Hrvatskoj.

Dizajnerica Marija Perić krije se iza zanimljivih torbi pod nazivom Lovely bags. One jasno pokazuju da se radi o zaljubljenici u modu i putovanja te da svoj posao doista obožava. Lovelyce postoje tek nešto više od šest godina, ali su u tom kratkom periodu postale najtraženiji handmade brend u regiji. Njihovu su kvalitetu prepoznale brojne dame i tisuće pratitelja na društvenim mrežama, Facebooku i Istagramu, gdje se svakodnevno objavljuju novosti iz radionice.

Nakon što je brend postao poznat po jedinstvenom modnom izričaju, dizajnerica se trudi svakom novom kolekcijom ispuniti očekivanja svojih obožavateljica. Najveću inspiraciju pronalazi upravo na putovanjima. Kroz serije i filmove u New York se zaljubila još kao dijete pa je nakon proputovane Europe uslijedilo pakiranje za prvo prekooceansko putovanje u srce Amerike.

Naravno, za New York je spremila i poseban dizajn torbica. Kad je početkom godine rezervirala let i smještaj kako bi grad upoznala u proljeću, svom omiljenom godišnjem dobu, nestrpljivo je započelo iščekivanje dana kada će svoje nove kreacije napokon prošetati Velikom Jabukom.

Uz puno kofera, mala torba uvijek dobro dođe da osvježi outfit. Dizajnerica je tako novac, mobitel i osobne dokumente ponijela u svojoj omiljenoj Lovely Hana torbici. Šečući se gradom, posebice Manhattanom, oduševljavao ju je spoj različitih kultura iz svih krajeva svijeta, gradska vreva, hrpa ljudi, blještavilo grada. Inspiriralo ju je nezaboravno promatranje užurbanog i energičnog života, pripreme za Time Square i rodila se ideja za drugu Lovely Hanu.

Danima je Marija istraživala očaravajuće ulice, savršene izloge svjetskih dizajnera, Broadway, Brooklyn Bridge u kojem je otkrila najljepši pogled na Manhattan, gdje je ponijela svoju Anu Aweet, kao da je naslutila romantični ton tog mjesta. Upoznala je gotovo cijelu urbanu džunglu, ali i Bryant Park u kojem je provela najmirnije sate putovanja jer se, kao velika zaljubljenica u cvijeće, našla na svojem teritoriju. Pritom su se nizali komplimenti za torbice.

Kažu da vas grad koji nikad ne spava ili potpuno oduševi ili se ne poželite nikada više vratiti. Njoj se dogodilo ovo prvo. Nakon što su joj se slegli dojmovi, nevjerojatna energija tog grada, spoj mogućeg i nemogućeg, inspirirao ju je za novu kolekciju na kojoj upravo radi. Dašak New Yorka za nekoliko mjeseci stiže na prodajna mjesta u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Sloveniji.

U Hrvatskoj ih možete pronaći na sljedećim adresama:

 • ZAGREB: LOVELY BAGS, City Centar One East i West
 • BJELOVAR: Čarobnjakov Šešir, Trg Hrvatskih branitelja 13
 • DUBROVNIK: Beauty, Vukovarska 36, Tommy centar
 • KARLOVAC: Refan Karlovac, Trg Milana Sufflaya 1, Shopping centar Karlovčanka
 • KNIN:  Butique Marija, Trg Oluje 15
 • MAKARSKA: Lavandini vrtovi, TC Merces
 • METKOVIĆ: Beauty
 • NOVA GRADIŠKA: Dizajn M, Haulikova 1
 • OSIJEK: Loker Osijek, Hrvatske Republike 17B 
 • RIJEKA: Dress Code, Janeza Trdine 7a
 • SPLIT: Barić Kristal, Emmezeta, Kaštel Sućurac
 • SPLIT: Barić Kristal, City Centar One
 • ŠIBENIK: Gallery, Ante Šupuka 6
 • VARAŽDIN: Manilla, Shopping centar Lumini
 • VINKOVCI: Allure Vinkovci, Duga 8 
 • VUKOVAR: Allure Vukovar, Golubica Mall 

Komentari na članak

Vezani članci

Danit Peleg/printana odjeća

Mlada dizajnerica pokrenula je modnu revoluciju

Hoćemo li uskoro sami printati vlastitu odjeću?

Mlada dizajnerica svoju je liniju odjeće isprintala na kućnom 3D printeru i možda pokrenula modnu revoluciju.

Natječaj Portanova Fashion Incubatora

Natječaj Portanova Fashion Incubatora

Prijavite se na najutjecajnije regionalno natjecanje mladih modnih dizajnera

Preostalo je mjesec dana prijave na novi Portanova Fashion Incubator na kojem će najbolji mladi i neafirmirani modni dizajner osvojiti nagradu pod pokroviteljstvom Perwolla.

Nagrađeni izlagači

6. Međunarodni festival dizajna Dan D 2015.

Dodjelom nagrada najboljim mladim autorima završio 6. Dan D

Odlična posjećenost festivalskih zbivanja u Vlaškoj unatoč iznimno visokim zagrebačkim temperaturama pokazala je kako domaća kulturna javnost aktivno prati i zainteresirana je za suvremeni dizajn.

Štikle

Zdravlje ispred ljepote

Djevojke, oprez! Visoke potpetice mogu uzrokovati trajne zdravstvene probleme!

Dugotrajno nošenje visokih potpetica troši Ahilovu tetivu koja vam može zadati probleme čak i onda kada ne nosite svoje najdraže cipele.

1000. markica

Natječaj Hrvatske pošte

Postani dizajner 1000. markice Hrvatske pošte i osvoji honorar

Ovom poštanskom markom obilježit će se kontinuitet izdavanja poštanskih maraka koje joj prethode - njih čak 999, a koje su izdane tijekom 24 godine.