Brza i jednostavna metoda

FOTO: Kratki vodič za savršene obrve

Kratki vodič za savršene obrve

Imajte i vi savršene obrve bez skupog profesionalnog uređivanja.

Lijepe i dobro oblikovane obrve mogu značajno poboljšati izgled našeg lica. Nažalost, mnogi od nas ne mogu si priuštiti odlazak u kozmetički salon na profesionalan tretman. Srećom, bilo da volite tanje obrve ili deblje i tamnije koje su trenutno u trendu, postoji nekoliko jednostavnih pravila koja će pomoći vašim obrvama da izgledaju savršeno i bez profesionalne pomoći. Mi ih donosimo u ovom kratkom foto-vodiču. Bit će vam potrebno malo veće ravnalo (>30cm) i crna olovka za obrve ili oči. Dobro će vam poslužiti i bijela olovka za oči, osobito ako niste baš vješti, no nije nužna.

Prvi je korak određivanje točke gdje obrve moraju započeti. Kako biste je odredili, postavite ravnalo uz nos kako bi činio ravnu liniju koja ide od vanjskog kuta vaše nosnice uz unutarnji kut vašeg oka. Mjesto gdje ravnalo siječe vašu arkadu mjesto je gdje bi trebala započeti vaša obrva. Označite to mjesto crnom olovkom.

FOTO: PngImg

2. Nakon prvog koraka uzmite ravnalo i postavite ga tako da čini liniju između vanjskog kuta vaše nosnice i vaše zjenice. Crnom olovkom označite mjesto gdje i ova 'linija' sječe vašu arkadu. To je točka gdje bi luk vaših obrva trebao biti najviši.

FOTO: PngImg

3. Na kraju postavite ravnalo u položaj u kojem čini zamišljenu liniju između vanjskog kuta vaše nosnice i vanjskog kuta vašeg oka. Točka gdje ta zamišljena linija siječe arkadu označava mjesto gdje bi vaša obrva trebala završavati.

FOTO: PngImg

Kako bi vaše obrve bile simetrične, postavite ravnalo vodoravno točno iznad vaše vjeđe, a ispod arkade. Ta zamišljena vodoravna linija sjeći će zamišljene linije pomoću kojih ste odredili početak i završetak obrve i preciznije odrediti mjesto gdje obrva započinje i završava.

FOTO: PngImg

Ako niste sigurni kako odrediti savršen luk obrve, poslužite se običnom čajnom žlicom. Postavite čajnu žlicu na oko tako da ispupčenje bude okrenuto prema van, a drška se nalazi sa strane vaše glave. Ako želite, bijelom olovkom možete iscrtati rub žlice na obrvi. Sve dlačice koje su ostale pokrivene žlicom, odnosno nalaze se ispod bijele crte, morate počupati. Gornji rub obrve odredite prema vlastitoj želji.

FOTO: Pinterest

Komentari na članak

Vezani članci

Tipkanje poruke

Muškarcima ulaz zabranjen

Čekanje na poruku i sve popratne nuspojave

Čim vidiš njegovu poruku, svi problemi čarobno nestaju samo jednom riječju „ej”. Zaboravljaš na sate provedene na rubu propisivanja uputnice za Rab i „smoothly” mu odgovaraš „hej”.

Radmila Matejčić i Vanda Ekl

Tribina o kulturi

Nevidljive sile Radmile Matejčić i Vande Ekl postaju vidljive

Ne propustite tribinu o kulturi posvećenu Radmili Matejčić i Vandi Ekl, dvjema ženama koje su oblikovale Rijeku. Održat će se 31. svibnja u galeriji Garbas.

Afganistan - žena

Zakon jačega

Afganistan: novi zakon dopušta nasilje nad ženama

Zapadne zemlje polako odustaju od stvaranja demokratskih standarda u Afganistanu pa lokalni zlostavljači dobivaju ono što žele.

One night stand

Problemi i dvojbe

27 ženskih misli o seksu za jednu noć

Pijana noć u kojoj nakon dobrog tuluma ili izlaska s nekim završite u krevetu može dovesti do mnogo pitanja prije samog seksa. Možda i nije sve tako jednostavno kako se čini.

BluVinil i Helena

Mladi bend predstavlja drugi singl

Autoironija i retro štih u pjesmi „Helena” kojom BluVinil ipak ne ispravlja krive Drine

Bend BluVinil koji čine zagrebački studenti u novom singlu „Helena” progovara o ženama u ljubavnim pjesmama. Dečki sami potpisuju tekst, glazbu i aranžman svojih skladbi, a uz to uspješno studiraju, za što je zaslužna spartanska disciplina.