Brza i jednostavna metoda

FOTO: Kratki vodič za savršene obrve

Kratki vodič za savršene obrve

Imajte i vi savršene obrve bez skupog profesionalnog uređivanja.

Lijepe i dobro oblikovane obrve mogu značajno poboljšati izgled našeg lica. Nažalost, mnogi od nas ne mogu si priuštiti odlazak u kozmetički salon na profesionalan tretman. Srećom, bilo da volite tanje obrve ili deblje i tamnije koje su trenutno u trendu, postoji nekoliko jednostavnih pravila koja će pomoći vašim obrvama da izgledaju savršeno i bez profesionalne pomoći. Mi ih donosimo u ovom kratkom foto-vodiču. Bit će vam potrebno malo veće ravnalo (>30cm) i crna olovka za obrve ili oči. Dobro će vam poslužiti i bijela olovka za oči, osobito ako niste baš vješti, no nije nužna.

Prvi je korak određivanje točke gdje obrve moraju započeti. Kako biste je odredili, postavite ravnalo uz nos kako bi činio ravnu liniju koja ide od vanjskog kuta vaše nosnice uz unutarnji kut vašeg oka. Mjesto gdje ravnalo siječe vašu arkadu mjesto je gdje bi trebala započeti vaša obrva. Označite to mjesto crnom olovkom.

FOTO: PngImg

2. Nakon prvog koraka uzmite ravnalo i postavite ga tako da čini liniju između vanjskog kuta vaše nosnice i vaše zjenice. Crnom olovkom označite mjesto gdje i ova 'linija' sječe vašu arkadu. To je točka gdje bi luk vaših obrva trebao biti najviši.

FOTO: PngImg

3. Na kraju postavite ravnalo u položaj u kojem čini zamišljenu liniju između vanjskog kuta vaše nosnice i vanjskog kuta vašeg oka. Točka gdje ta zamišljena linija siječe arkadu označava mjesto gdje bi vaša obrva trebala završavati.

FOTO: PngImg

Kako bi vaše obrve bile simetrične, postavite ravnalo vodoravno točno iznad vaše vjeđe, a ispod arkade. Ta zamišljena vodoravna linija sjeći će zamišljene linije pomoću kojih ste odredili početak i završetak obrve i preciznije odrediti mjesto gdje obrva započinje i završava.

FOTO: PngImg

Ako niste sigurni kako odrediti savršen luk obrve, poslužite se običnom čajnom žlicom. Postavite čajnu žlicu na oko tako da ispupčenje bude okrenuto prema van, a drška se nalazi sa strane vaše glave. Ako želite, bijelom olovkom možete iscrtati rub žlice na obrvi. Sve dlačice koje su ostale pokrivene žlicom, odnosno nalaze se ispod bijele crte, morate počupati. Gornji rub obrve odredite prema vlastitoj želji.

FOTO: Pinterest

Komentari na članak

Vezani članci

naslovna

I one puštaju tihomire

Četrnaest zabluda muškaraca o ženama

Zablude, zablude, zablude su svuda oko nas.

kyoto

Putoholičarska lista

FOTO: 10 najljepših gradova na svijetu

Ova lista ne služi tome da se uvjerite koji su najljepši gradovi. Teško je odrediti kriterije za najljepše, osobito kada svijet nudi mali milijun lijepih gradova. Međutim, istraživanje takvih lista može vam dati inspiraciju za novo putovanje.

Žena mijenja kotač

Sigurnost u prometu

Žene za volanom, educirajte se!

Kako najlakše promijeniti kotač ako pukne pneumatik tijekom vožnje i bez pomoći u blizini? Otkrijte ove subote na parkiralištu King Crossa.

Fotoaparati

Pametno trošenje

Vodič za kupovinu digitalnog fotoaparata

Razmišljate o kupovini fotoaparata? Pročitajte naš vodič i budite sigurni da ćete dobiti najviše za uloženi novac!

Program "Za žene u znanosti"

Nacionalni program

Pojedinačne stipendije od 5000 eura za mlade znanstvenice

Za postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja nagradit će se hrvatske znanstvenice koje nisu starije od 35 godina. Prijave na natječaj zaprimaju se do 8. prosinca.