Postanite i vi pozitivna osoba

Devet psiholoških trikova uz koje ćete biti najpozitivnija osoba na svijetu

FOTO

Pozitivni, nasmijani i šarmantni ljudi dragi su svima! Ne trebate se svima svidjeti, no lijepo je čuti kako ste nekome uljepšali dan ili kako širite pozitivu. Stoga vam donosimo par trikova kojima se koriste šarmantni ljudi.

Sigurno ste čuli za onu: Što zračiš, to i privlačiš! Pozitivne osobe šire dobre vibracije, vesele su i nasmijane, pa čak i onda kada im nije sve ružičasto. Pisac, javni govornik i urednik Jeff Haden otkriva devet jednostavnih psiholoških trikova šarmantnih osoba, uz koje ćete i vi zasigurno postati jedna od njih.

1. Ne bojati se izgubiti

Pozitivne osobe ne boje se izgubiti u nečemu, ne inzistiraju na tome da u svemu budu najbolje. Jasno govore u čemu su dobre, a u čemu nisu. Priznaju svoje mane i ne srame ih se. 

2. Veseliti se susretu s drugim osobama

Kontakt očima, osmijeh, geste, pokreti. Susret s osobom mnogo govori o vama, pa pozitivne i šarmantne osobe znaju pokazati svoje veselje na pravi način.

FOTO: Pixabay

3. Tražiti nešto zajedničko s društvom u kojem se nalazite

Dok je nekim osobama omiljena aktivnost u društvu na svaku izjavu druge osobe reći nešto suprotno te na taj način širiti negativnost, karizmatične osobe sa svakim društvom nastoje naći nešto zajedničko, oko čega će se složiti i o čemu će razgovarati.

4. Koristiti se dodirom 

Zagrljaj, topli stisak ruke ili tapšanje po ramenu, ponekad mogu reći više od 1000 riječi. Pozitivne osobe to znaju i zato koriste svaku prikladnu priliku kako bi s osobom s kojom razgovaraju ostvarili kontakt.

FOTO: Pixabay

5. Biti dobar u gestikulaciji i ekspresiji lica

Postoji mnogo načina na koji se može ispričati neka priča. Šarmantne osobe znaju jasno dočarati svoje emocije pravilnim gestikulacijama i izrazima lica, koji pobuđuju interes kod osoba kojima ih pričaju.

6. Ne bojati se ponekad izgledati šašavo

Opušteni trenutci u kojima se glupirate ne moraju biti izraz slabosti ili nedovoljne intelektualnosti. Ponekad je dobro u potpunosti se opustiti i ne misliti kakav ćete dojam ostaviti, malo ludiranja uvijek dobro dođe. 

7. Biti dobar u postavljanju pitanja

U razgovoru postavljaju mnogo pitanja kako bi saznali što više o vama. No potom kažu sve to i o sebi. Na taj način ostvaruju prisnost sa sugovornikom i povjeravaju mu se, ali i saznaju mnogo toga o njemu. 

FOTO: Pixabay

8. Uvijek pamtiti imena

Čak i nakon jednog susreta šarmantne osobe, kako smo ih ovdje nazvali, zapamte imena. Kada ponovno susretnu tu osobu, oslove ju imenom, čime joj daju na važnosti i odmah ostavljaju pozitivan dojam u njenim očima.

9. Slušati više, pričati manje

I možda upravo tu leži tajna - danas je tako potrebno biti osoba koja zna slušati, a ne samo pričati o sebi i čekati da se pohvališ najnovijim postignućima. 

Riječ je o osobinama koje svi nosimo u sebi, ali koje nam je tako lijeno pokazati. Ključ leži samo u otvorenosti, opuštenosti i osmijehu. Također, znati slušati sugovornika i pridavati mu važnost ključni su za gradnju pozitivnih odnosa s osobama u okolini, kao i gradnji boljih vas. 

Komentari na članak

Vezani članci

Ljubavni par

Kako poduzeti prve korake

Još uvijek nije prekasno da pronađete savršenog partnera za Valentinovo

Drage djevojke, ako je vaša odluka naći savršenog dečka za Valentinovo, vrijeme je da počnete hvatati bilješke.

lubenica

Mali ljetni trik

Održite ljepotu kože lica pomoću lubenice

Lubenica je omiljeno ljetno voće. No lubenica može poslužiti i kao fantastična ljetna maska i piling koji će kožu vašeg lica održati prekrasnom i svježom. 

naslovna

Napravi sam

Modni trikovi za muški rod

Mrzite peglati odjeću, stari pojas vam ne odgovara, a kravata odjednom izgleda kao da je prije deset godina izašla iz mode?

ljepota zimi

Nekoliko savjeta

Kako njegovati izgled u zimskim danima

U zimskim uvjetima potrebno je posvetiti dodatnu pažnju našoj ljepoti, a posebno koži. Niske temperature i vjetar postaju neprijatelji koje možete lako pobijediti uz nekoliko malih trikova.

Liječenje mamurluka

Dan poslije "samo jedne" čašice

Kako smanjiti mogućnost mamurluka?

Za sve one koji su se (ne jednom) suočili s očajnim danom poslije, koji su se sutradan osjećali kao drvo i sramili se sami sebe, donosimo nekoliko korisnih savjeta za preživljavanje mamurluka.