Uzbudljive mogućnosti

„Živa knjižnica“: sve o prilikama i iskustvima mobilnosti mladih u Europi

Živa knjižnica

Ako ste u potrazi za korisnim informacijama o prilikama koje pružaju programi međunarodne razmjene, sudjelujte u zanimljivom projektu na kojem će živi ljudi na nekoliko sati postati knjige koje govore upravo o iskustvima i mogućnostima sudjelovanja u raznovrsnim programima mobilnosti mladih diljem Europe.

Zagrebačka Udruga Zamisli kao Eurodesk multiplikator u četvrtak, 22. ožujka, organizira Živu knjižnicu s temom međunarodne razmjene mladih. U prostoru KSET-a, na adresi Unska 3, od 15 do 18 sati zainteresirani će posjetitelji dobiti izvrsnu priliku iz prve ruke doznati sve o mogućnostima šarolike ponude programa mobilnosti koji stoje na raspolaganju svim mladima iz Europe, pa tako i iz Hrvatske.

Zanimljivim i zabavnim konceptom projekta Žive knjižnice posjetitelji će, kao i u pravim knjižnicama, moći pogledati koji se naslovi nude, posuditi knjige, pročitati ih, vratiti te potom posuditi nove, no samo s jednom, ali značajnom razlikom – knjige u živim knjižnicama nisu sastavljene od papira i korica, već se radi o stvarnim ljudima koji su sami prošli neki program mobilnosti te su voljni svoja iskustva i savjete podijeliti sa znatiželjnim mladim ljudima koji su u potrazi za konkretnim informacijama o prednostima i izazovima međunarodne mobilnosti. 

Svi će posjetitelji, dakle, tijekom višesatnog održavanja programa moći besplatno posuditi osobe s kojima će se u opuštenoj i neformalnoj atmosferi podružiti, pitati ih sve što ih zanima o njihovom iskustvu mobilnosti te čuti njihove preporuke i trikove za lakše snalaženje u nepoznatom okruženju i novim životnim izazovima. Kroz ugodan i prijateljski razgovor zainteresirani će sudionici saznati kako je to otići na stručnu praksu u inozemstvo, koliko je teško pronaći posao, koje su prednosti volontiranja u stranoj državi te kako se i sami uključiti u neki od mnogobrojnih i raznolikih programa međunarodne mobilnosti namijenjenih mladima u Europi. 

Na ovom će projektu sudjelovati i poznato lice hrvatske javnosti, putopisac Hrvoje Ivančić koji će podijeliti svoja bogata iskustva s brojnih putovanja, a detaljan popis ostalih sudionika i tema Žive knjižnice nalazi se u nastavku:

  • Posao u inozemstvu – Martina Vidaković, EURES, Europska mreža za zapošljavanje;
  • Europska volonterska služba – Mateja Kušić, Udruga Zamisli;
  • Studiranje u inozemstvu – Mirko Poljak, FER;
  • Razmjene mladih – Ana Miletić;
  • Work and Travel iskustvo – Darija Forko;
  • Kratkoročne edukacije/treninzi – Sanja Krznarić, Udruga Zamisli.

Više informacija o organiziranom projektu i njegovim ciljevima može se potražiti na Facebook stranici samoga događaja, kao i na mrežnim stranicama Regionalnog informativnog centra za mlade Zagreb koji djeluje pod okriljem Udruge Zamisli.

Dođite u Živu knjižnicu na ugodno druženje sa živim knjigama iza kojih se kriju stvarne ljudske priče i upoznajte se s uzbudljivim mogućnostima međunarodne razmjene koja vam možda zauvijek promijeni život nabolje. 

Komentari na članak

Vezani članci

Mladi aktualiziraju radnička prava

Prosvjedna akcija

Mladi aktualiziraju ideju radničkih prava

– Ogromna je nepravda koja se nesposobnim i nemarnim upravljanjem nanosi cijelim generacijama mladih ljudi! – rekao je Karlo Kralj prilikom prosvjedne akcije.

Kampanja #EU&ME

Kampanja Europske komisije

#EUandME: Podsjetnik na prednosti života u Europskoj uniji – za mlade

– Prilike poput studiranja u inozemstvu, pokretanja posla uz potporu EU fondova ili uključenja u borbu protiv klimatskih promjena – samo su neka od područja u kojima mladi mogu ostvariti svoje potencijale. – istaknuo je Branko Baričević.

Konferencija MHDZ

Konferencija za novinare

Mladež HDZ-a održala konferenciju „Odlazak mladih i obrazovanih u inozemstvo“

Mladež HDZ-a je 11. travnja u Murskom Središću održala konferenciju za novinare.

Znanstveni kutak

Klub mladih Split

3. izdanje Znanstvenog kutka na temu "Kako organizirati Festival znanosti"

Tema 3. izdanja Znanstvenog kuta je „Na valovima svjetlosti u budućnost ili Kako organizirati Festival znanosti?“

Informiranje – pravo mladih - izdužena

Projekt „Informiranje – pravo mladih"

Brucoši dobili brojne informacije vezane uz život i studij u Zagrebu

„Informativni ponedjeljci" održavaju se u u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih" koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jučerašnji je okupio zagrebačke brucoše.