Uzbudljive mogućnosti

„Živa knjižnica“: sve o prilikama i iskustvima mobilnosti mladih u Europi

Živa knjižnica

Ako ste u potrazi za korisnim informacijama o prilikama koje pružaju programi međunarodne razmjene, sudjelujte u zanimljivom projektu na kojem će živi ljudi na nekoliko sati postati knjige koje govore upravo o iskustvima i mogućnostima sudjelovanja u raznovrsnim programima mobilnosti mladih diljem Europe.

Zagrebačka Udruga Zamisli kao Eurodesk multiplikator u četvrtak, 22. ožujka, organizira Živu knjižnicu s temom međunarodne razmjene mladih. U prostoru KSET-a, na adresi Unska 3, od 15 do 18 sati zainteresirani će posjetitelji dobiti izvrsnu priliku iz prve ruke doznati sve o mogućnostima šarolike ponude programa mobilnosti koji stoje na raspolaganju svim mladima iz Europe, pa tako i iz Hrvatske.

Zanimljivim i zabavnim konceptom projekta Žive knjižnice posjetitelji će, kao i u pravim knjižnicama, moći pogledati koji se naslovi nude, posuditi knjige, pročitati ih, vratiti te potom posuditi nove, no samo s jednom, ali značajnom razlikom – knjige u živim knjižnicama nisu sastavljene od papira i korica, već se radi o stvarnim ljudima koji su sami prošli neki program mobilnosti te su voljni svoja iskustva i savjete podijeliti sa znatiželjnim mladim ljudima koji su u potrazi za konkretnim informacijama o prednostima i izazovima međunarodne mobilnosti. 

Svi će posjetitelji, dakle, tijekom višesatnog održavanja programa moći besplatno posuditi osobe s kojima će se u opuštenoj i neformalnoj atmosferi podružiti, pitati ih sve što ih zanima o njihovom iskustvu mobilnosti te čuti njihove preporuke i trikove za lakše snalaženje u nepoznatom okruženju i novim životnim izazovima. Kroz ugodan i prijateljski razgovor zainteresirani će sudionici saznati kako je to otići na stručnu praksu u inozemstvo, koliko je teško pronaći posao, koje su prednosti volontiranja u stranoj državi te kako se i sami uključiti u neki od mnogobrojnih i raznolikih programa međunarodne mobilnosti namijenjenih mladima u Europi. 

Na ovom će projektu sudjelovati i poznato lice hrvatske javnosti, putopisac Hrvoje Ivančić koji će podijeliti svoja bogata iskustva s brojnih putovanja, a detaljan popis ostalih sudionika i tema Žive knjižnice nalazi se u nastavku:

  • Posao u inozemstvu – Martina Vidaković, EURES, Europska mreža za zapošljavanje;
  • Europska volonterska služba – Mateja Kušić, Udruga Zamisli;
  • Studiranje u inozemstvu – Mirko Poljak, FER;
  • Razmjene mladih – Ana Miletić;
  • Work and Travel iskustvo – Darija Forko;
  • Kratkoročne edukacije/treninzi – Sanja Krznarić, Udruga Zamisli.

Više informacija o organiziranom projektu i njegovim ciljevima može se potražiti na Facebook stranici samoga događaja, kao i na mrežnim stranicama Regionalnog informativnog centra za mlade Zagreb koji djeluje pod okriljem Udruge Zamisli.

Dođite u Živu knjižnicu na ugodno druženje sa živim knjigama iza kojih se kriju stvarne ljudske priče i upoznajte se s uzbudljivim mogućnostima međunarodne razmjene koja vam možda zauvijek promijeni život nabolje. 

Komentari na članak

Vezani članci

Obitelj za Božić

Blagdani za sve generacije

Božićni blagdani iz perspektive mladih i onih malo starijih

Božić ima drugačije značenje za djecu, tinejdžere, studente, roditelje te bake i djedove. Svatko ima svoju ulogu i svoje brige.

Pripravništvo

Sve što treba znati o poslu prije pravog posla

Najčešće zablude o pripravništvu

Većina mladih s pripravništvom se susreće za vrijeme ili nakon završetka fakulteta. Donosimo vam neke od najčešćih zabluda o poslu koji vas treba osposobiti za samostalan rad.

Projekt "Ruralize"

Projekt „Ruralize“

Mladi izgradili rekreacijski park u Kolenici, naselju od 1,5 km²

U sklopu razmjene mladih „Ruralize“ Kolenica je postala dom mladima iz pet europskih zemalja. Projektom se popularizirao život u ruralnim sredinama, a njegovi su korisnici za sobom ostavili rekreacijski park kao opipljiv rezultat.

Logo udruge

Studentska konferencija

AEGEE poziva zagrebačke studente da upoznaju Europu pod opsadom

AEGEE-ova konferencija u Zagrebu okupit će 300 članova udruge. Prijaviti se mogu i zagrebački studenti.

Sprajc VANG

Seminar o medijskoj pismenosti

Šprajc poručio mladima: „Ovo je vaše vrijeme"

Bogata medijska i novinarska iskustva zanimljivih predavača obilježila su osmi po redu besplatni seminar o medijskoj pismenosti u organizaciji udruge VANG.