Uzbudljive mogućnosti

„Živa knjižnica“: sve o prilikama i iskustvima mobilnosti mladih u Europi

Živa knjižnica

Ako ste u potrazi za korisnim informacijama o prilikama koje pružaju programi međunarodne razmjene, sudjelujte u zanimljivom projektu na kojem će živi ljudi na nekoliko sati postati knjige koje govore upravo o iskustvima i mogućnostima sudjelovanja u raznovrsnim programima mobilnosti mladih diljem Europe.

Zagrebačka Udruga Zamisli kao Eurodesk multiplikator u četvrtak, 22. ožujka, organizira Živu knjižnicu s temom međunarodne razmjene mladih. U prostoru KSET-a, na adresi Unska 3, od 15 do 18 sati zainteresirani će posjetitelji dobiti izvrsnu priliku iz prve ruke doznati sve o mogućnostima šarolike ponude programa mobilnosti koji stoje na raspolaganju svim mladima iz Europe, pa tako i iz Hrvatske.

Zanimljivim i zabavnim konceptom projekta Žive knjižnice posjetitelji će, kao i u pravim knjižnicama, moći pogledati koji se naslovi nude, posuditi knjige, pročitati ih, vratiti te potom posuditi nove, no samo s jednom, ali značajnom razlikom – knjige u živim knjižnicama nisu sastavljene od papira i korica, već se radi o stvarnim ljudima koji su sami prošli neki program mobilnosti te su voljni svoja iskustva i savjete podijeliti sa znatiželjnim mladim ljudima koji su u potrazi za konkretnim informacijama o prednostima i izazovima međunarodne mobilnosti. 

Svi će posjetitelji, dakle, tijekom višesatnog održavanja programa moći besplatno posuditi osobe s kojima će se u opuštenoj i neformalnoj atmosferi podružiti, pitati ih sve što ih zanima o njihovom iskustvu mobilnosti te čuti njihove preporuke i trikove za lakše snalaženje u nepoznatom okruženju i novim životnim izazovima. Kroz ugodan i prijateljski razgovor zainteresirani će sudionici saznati kako je to otići na stručnu praksu u inozemstvo, koliko je teško pronaći posao, koje su prednosti volontiranja u stranoj državi te kako se i sami uključiti u neki od mnogobrojnih i raznolikih programa međunarodne mobilnosti namijenjenih mladima u Europi. 

Na ovom će projektu sudjelovati i poznato lice hrvatske javnosti, putopisac Hrvoje Ivančić koji će podijeliti svoja bogata iskustva s brojnih putovanja, a detaljan popis ostalih sudionika i tema Žive knjižnice nalazi se u nastavku:

  • Posao u inozemstvu – Martina Vidaković, EURES, Europska mreža za zapošljavanje;
  • Europska volonterska služba – Mateja Kušić, Udruga Zamisli;
  • Studiranje u inozemstvu – Mirko Poljak, FER;
  • Razmjene mladih – Ana Miletić;
  • Work and Travel iskustvo – Darija Forko;
  • Kratkoročne edukacije/treninzi – Sanja Krznarić, Udruga Zamisli.

Više informacija o organiziranom projektu i njegovim ciljevima može se potražiti na Facebook stranici samoga događaja, kao i na mrežnim stranicama Regionalnog informativnog centra za mlade Zagreb koji djeluje pod okriljem Udruge Zamisli.

Dođite u Živu knjižnicu na ugodno druženje sa živim knjigama iza kojih se kriju stvarne ljudske priče i upoznajte se s uzbudljivim mogućnostima međunarodne razmjene koja vam možda zauvijek promijeni život nabolje. 

Komentari na članak

Vezani članci

Sindrom slomljenog srca

Medicinski pogled

Može li nam netko zaista „slomiti srce”?

O sindromu slomljenog srca je svatko od nas čuo, a mnogi su ga i doživjeli. Ako vas zanima što se događa u našem tijelu nakon prekida veze ili mislite da je riječ samo o još jednoj frazi, na pravom ste mjestu.

Djevojka s laptopom

Edukacija za mlade

Besplatne radionice novinarstva s Arteistovim novinarima

– Učit ćemo vas zanatu i stilistici izvan newsrooma, žutila i huškačke politike. Stvari koje ćete čuti u Zapruđu nećete čuti u visokoobrazovnim ustanovama. – poručuju iz Arteista.

Informiranje – pravo mladih - izdužena

„Informiranje – pravo mladih"

Besplatne relevantne informacije u Infocentru za studente i mlade

„Offline“ informacije potražite svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 u Ulici Frane Petrića 4 na trećem katu.

Noć istraživača

Split i Zagreb

Noć istraživača ove godine održava se 26. rujna

Cilj noći istraživača je na zabavan i jednostavan način podići svijest šire javnosti o važnosti znanstvenog istraživanja za društvo kako bi se srušile predrasude koje često postoje prema znanstvenoistraživačkoj zajednici te povećala zainteresiranost mladih za profesionalnu karijeru u znanosti.

Sigetska bitka

Natječaj društva hrvatskih književnika

Napišite roman o Sigetskoj bitci i osvojite 20 tisuća kuna!

Volite pisati? Društvo hrvatskih književnika vam nudi mogućnost da napišete roman o Sigetskoj bitci i usput zaradite 20 tisuća kuna!