LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mladi europski govornici

Završeno Europsko debatno prvenstvo u Zagrebu: pobjednici timovi iz Sheffielda i Beograda

U Zagrebu je održano debatno prvenstvo na kojem su nastupili najbolji timovi iz cijele Europe.

U Zagrebu je održano debatno prvenstvo na kojem su nastupili najbolji timovi iz cijele Europe.

U Zagrebu se od 18. do 24. kolovoza održavalo Europsko debatno prvenstvo na kojem je sudjelovalo 212 timova s kontinenta.

Nakon 9 krugova natjecanja 16 najboljih timova plasiralo se u takozvano "break" natjecanje koje je donijelo po 4 finalista za kategorije ESL (Engleski kao drugi jezik) i Open finals.

U prvoj su kategoriji finale izborili studenti iz Beograda, Rumunjske, Švedske i Njemačke, a glavna tema bila je eliminacija straha kod vojnika kako bi bili učinkovitiji u ratovima.

U kategoriji Open finals u finale su ušli studenti s Oxforda, Cambridgea, Sheffielda i Edinburga, dok je glavna tema rasprave bila protivljenje vojnim intervencijama koje propagiraju i potiču ženska prava.

Hrvatsku su predstavljali studenti iz Rijeke koji, nažalost, nisu uspjeli proći preliminarni dio natjecanja. Natjecanje je s uvodnim govorom otvorila pomoćnica ministrice Milanke Opačić Iva Prpić i predsjednica debatne unije Nika Jelaska.

U kategoriji natjecatelja engleskog kao materinjeg jezika pobijedlili su studenti iz Sheffielda, Adam Hawksbee i Matthew Willmore. Nagrada za najbolje govornike kojima je engleski drugi jezik pripala je članovima beogradskog tima Stefanu Siridžanskom i Heleni Ivanv

Iduće će se godine prvenstvo održati u Beču.  Sve događaje o prvenstvu možete pronaći na službenim stranicama EUDC-a.

FOTO: EUDC