Potpisivanje sporazuma

Započela međusveučilišna suradnja Sveučilišta Sjever sa Sveučilištem u Mostaru

Mostar, most

Potpisivanjem Sporazuma o međusveučilišnoj suradnji promovirat će se i poticati akademska suradnja između dvaju sveučilišta, prije svega kroz razmjenu nastavnog osoblja i studenata, svih relevantnih objavljenih publikacija i informacija te koordinacijom uvjeta za upis na studijske programe uz provođenje zajedničkih studijskih programa.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković i rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić potpisali su 6. travnja 2018. u Mostaru Sporazum o međusveučilišnoj suradnji, a time je službeno uspostavljena suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkih interesa za unapređenje znanstvenih istraživanja, umjetničkog rada i nastavnog procesa. Sastanku su nazočili i prorektor Sveučilišnoga centra Varaždin izv. prof. dr. sc. Damir Vusić te prorektori i dekani Sveučilišta u Mostaru.

Potpisivanjem Sporazuma o međusveučilišnoj suradnji promovirat će se i poticati akademska suradnja između dvaju sveučilišta, prije svega kroz razmjenu nastavnog osoblja i studenata, svih relevantnih objavljenih publikacija i informacija te koordinacijom uvjeta za upis na studijske programe uz provođenje zajedničkih studijskih programa. Njime je dogovorena i suradnja sveučilišnih knjižnica, ali i provođenje zajedničkih istraživačkih projekata te razmjena informacija o rezultatima istraživanja. Sveučilišta će zajednički organizirati i sudjelovati na znanstvenim i stručnim konferencijama, simpozijima i skupovima. Između ostalog, ovim je sporazumom dogovorena i buduća suradnja studenata koji će preko svojih studentskih organizacija zajednički sudjelovati na različitim studentskim, kulturnim, sportskim i ostalim aktivnostima.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. Milković istaknuo je važnost potpisivanja Sporazuma:

– Internacionalizacija je jedan od ključnih čimbenika razvoja naših ustanova; ona stvara prepoznatljivost i jača akademsku poziciju. Ovim sporazumom potaknut će se međusveučilišna suradnja u vidu razmjene dobrih praksi u širokom području akademskog djelovanja.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. Tomić naglasio je kako se raduje budućoj suradnji koja će poduprijeti nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednako visokog standarda obrazovanja. Završetkom službenog posjeta Sveučilištu u Mostaru, prof. dr. sc. Marin Milković pozvao je domaćina na uzvratni susret kako bi se suradnja još više osnažila, ali i kako bi se konkretizirale pojedine zajedničke aktivnosti.

Komentari na članak

Vezani članci

Suradnja FER-a i Rimac Automobila

Suradnja hrvatskog poduzeća i fakulteta

Rimac Automobili i Fakultet elektrotehnike i računarstva potpisali Sporazum o suradnji

Poduzeće Rimac Automobili sudjelovat će u programu ljetnih praksi Fakulteta elektrotehnike i računarstva, a provodit će se i znanstveno i stručno usavršavanje studenata.

Učionica na Sveučilištu Sjever

Dan otvorenih vrata

Za srednjoškolce se priprema više od 25 radionica u Sveučilišnom centru Varaždin

Najzanimljiviji dio Dana otvorenih vrata svakako su radionice koje će održati nastavnici i studenti. Učenici će tijekom zanimljivog programa koji uključuje više od 25 radionica različitog sadržaja moći upoznati studijske programe koji se ovdje izvode – elektrotehniku, graditeljstvo, multimediju, strojarstvo, sestrinstvo, mehatroniku, ekonomiju, odnose s javnostima te fizioterapiju.

Sveučilište u Zagrebu

Suradnja i zajedničko djelovanje

Rektori 22 sveučilišta potpisali Deklaraciju sveučilišta jugoistočne Europe i zapadnoga Balkana

Kako bi unaprijedili suradnju i zajedničko djelovanje sveučilišta, rektori 22 sveučilišta potpisali su Deklaraciju te su pokrenuli osnivanje Zajednice sveučilišta jugoistočne Europe i zapadnog Balkana.

Tolerancija

Financijska podrška

EYF pruža novčanu pomoć za realizaciju europskih aktivnosti mladih

Za aktivnosti mladih koje promiču mir, razumijevanje i toleranciju unutar različitih europskih zemalja dodjeljuju se financijske podrške. Rok je za prijavu 1. listopada.

Europska unija zastava

Jean Monnet Modul projekt

Na Sveučilištu Sjever besplatna ljetna škola nudi pravnu perspektivu o ključnim temama EU-a

Ljetna škola nudi pravnu perspektivu o ključnim temama EU-a. Namijenjena je studentima i mladim stručnjacima različitih disciplina koji žele proširiti poznavanje prava, institucija i unutarnjeg tržišta Europske unije.