LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj za dodjelu godišnje nagrade

​​​​​​​Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković nagrađuje najbolje studentske članke s 15 tisuća kuna

Do 1. lipnja 2021. otvoren je natječaj Zaklade prof. dr. Marijan Hanžeković koja nagrađuje najbolje radove u području ekonomike javnog sektora.

Do 1. lipnja 2021. otvoren je natječaj Zaklade prof. dr. Marijan Hanžeković koja nagrađuje najbolje radove u području ekonomike javnog sektora.

Zaklada prof. dr. Marijan Hanžeković objavila je natječaj za dodjelu godišnje nagrade za 2021. godinu za članke u području ekonomike javnog sektora. Radovi na hrvatskome ili engleskom jeziku trebaju se predati najkasnije do 1. lipnja 2021.

Kandidati imaju priliku osvojiti sljedeće nagrade:
  • jedna redovna nagrada, koja se sastoji od diplome, medalje i iznosa od 50 000 kn bruto
  • jedna studentska nagrada, koja se sastoji od diplome i iznosa od 15 000 kn bruto.
Za studentsku nagradu radove imaju pravo poslati studenti preddiplomskog i diplomskog studija u zemlji i inozemstvu. U obje kategorije dopušteno je suautorstvo, no tada se nagrada dijeli.

Prema podacima iz teksta natječaja, mogu se mogu prijaviti teorijski, empirijski i policy usmjereni članci u području ekonomike javnog sektora:
– To mogu biti članci u kojima se analizira uloga i funkcioniranje javnog sektora na makroekonomskim, sektorskim i mikroekonomskim razinama, kako u razvijenim tako i u tržištima u nastajanju, posebice radovi koji nude nova razmatranja, ocjene, sudove i spoznaje. Kvalitete koje se traže su analitička strogost i kreativnost, kao i originalnost i tehnička izvedba. U obzir će se uzimati samo originalni, neobjavljivani radovi. Za redovnu nagradu uzimat će se u obzir dob natjecatelja, tako da će mlađi natjecatelji dobivati dodatne bodove.
Zaklada je osnovana u spomen na prof. dr. Marijana Hanžekovića, pravnika i ekonomiste te profesora književnosti i jezika koji se bavio gotovo svim područjima ekonomije. Osnivači su Institut za javne financije, Marijan Hanžeković (mlađi), Ministarstvo financija Republike Hrvatske, Hrvatska narodna banka, Privredna banka, Zagrebačka banka i Hrvatska poštanska banka. Njen je cilj promicanje financijske znanosti te poticanje znanstvenika i stručnjaka, posebice mladih, da se bave tom znanstvenom disciplinom.

Više informacija o samom natječaju i Zakladi moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: UNSPLASH