Nagrada ''Fran Bošnjaković''

Zagrebačko sveučilište nagrađuje stručnjake u području tehničkih znanosti

Pravni fakultet u Zagrebu

Nagrada se dodjeljuje istaknutim stručnjacima za postignute znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, prijenos znanja te odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti.

Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je Odluku o raspisivanju natječaja za dodjelu godišnje Nagrade Fran Bošnjaković za akademsku godinu 2016/2017. Nagrada se dodjeljuje istaknutim stručnjacima za postignute znanstvene rezultate, promicanje znanstvene discipline i struke, prijenos znanja te odgoj mladih stručnjaka u području tehničkih znanosti.

Prijedlog za podjeljivanje Nagrade može utvrditi fakultetsko vijeće svakoga tehničkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a prijedlog mora sadržavati životopis predloženog te iscrpno obrazloženje. Prijedlogu treba priložiti dokumente poput znanstvenih radova i drugih dokaza koji ga potvrđuju.

Fran Bošnjaković istaknuti je hrvatski znanstvenik iz područja nauke o toplini. Bio je profesor na sveučilištima u Beogradu, Zagrebu i Stuttgartu, rektor Sveučilišta u Zagrebu, član akademija u Zagrebu, Heidelbergu i Veneciji.

Bošnjaković je dao snažan pečat razvoju i primjeni tehničke termodinamike. Dobitnik je najviših međunarodnih nagrada, a 1994. godine na Zagrebačkom sveučilištu ustanovljena je i ova godišnja nagrada za istaknute pojedince iz područja tehničkih znanosti koja nosi njegovo ime.

Prijedlozi se upućuju Senatu Sveučilišta zaključno do 30. lipnja 2017. Više informacija potražite na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Komentari na članak

Vezani članci

Natječaj „Nikola Tesla – Genij za budućnost“

Otvorenje natječaja

Potraga za genijima kojima će se dodijeliti nagrada „Nikola Tesla – Genij za budućnost“

Devetu godinu zaredom otvoren je natječaj inspiriran Nikolom Teslom, a namijenjen djeci i mladima. Prijave znalaca zaprimaju se do 1. ožujka.

Kampus rijeka

Studentski smještaj

Riječki Studentski centar raspisao natječaj za smještaj u studentske domove

Rok je za prijavu na Natječaj od 1. srpnja 2019. do 19. srpnja 2019, a rezultati će biti objavljeni 2. kolovoza.

Adrian Mole

FAK organizira natječaj

Natječaj za najbolju recenziju „Matej Lovrić”: Gledajte, pišite, čitajte i idite besplatno u kino cijelu godinu

Gledajte filmove, osjetite inspiraciju, zagrijte stolac i potrudite se da vaš konj za utrku bude što pismeniji, stilski dotjeraniji te kvalitetno argumentiran.

Laboratorij

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Ljekarne Prima Pharma nude sjajnu stipendiju i siguran posao zagrebačkim studentima

Iznos je stipendije 2 000 kuna, a isplaćuje se do završetka studija.

Splitska riva I

SCST

Rezultati Natječaja Studentskog centra u Splitu za smještaj u domove

Studentski centar u Splitu objavio je rezultate Natječaja za upis u studentske domove za akademsku godinu 2014/2015.