Projekt „Knjiga na faksu"

Zadarski studenti dobili svoju prvu malu besplatnu knjižnicu

Zadarski studenti dobili svoju prvu malu besplatnu knjižnicu

Predstavljanje projekta „Knjiga na faksu: besplatna mala knjižnica" u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Ex libris održano je u srijedu 2. studenoga. Besplatna mala knjižnica postavljena je ispred zgrade Sveučilišta na novom kampusu.

Knjiga na faksu: Besplatna mala knjižnica projekt je nastao prema svjetski poznatim projektima Little Free Library i BookCrossing. Ideja je postavljanje drvenih kućica s knjigama na javno dostupnim mjestima s ciljem poticanja čitanja, razmjene knjiga i poticanja suradnje među institucijama. Funkcionira prema pravilu uzmi knjigu, pročitaj, vrati ili donesi svoju u zamjenu. Namijenjena je ponajprije studentima i profesorima te drugim zaposlenicima Sveučilišta u Zadru, ali i široj zainteresiranoj javnosti.

Projekt je pokrenuo Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris, a financirao ga je Studentski zbor Sveučilišta u Zadru. Realizirao se u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru. Učenici Strukovne škole stolarskog smjera izradili su drvenu kućicu pod vodstvom profesora Ante Miškovića, a učenice ŠPUD-a smjera slikarskog dizajna, Marija Bare, Melani Marketin i Klara Rušev, oslikale su kućicu decoupage tehnikom pod vodstvom profesorice Martine Benete. Prikupljene knjige donirali su profesori Odjela za informacijske znanosti.

Foto: Klub studenata informacijskih znanosti "Ex libris"

U srijedu 2. studenoga održano je predstavljanje projekta. Besplatna mala knjižnica postavljena je ispred zgrade Sveučilišta na novom kampusu. Svaka je knjiga označena ex librisom na kojem su naznačena pravila posudbe knjiga. Noću i vikendom kućica će biti spremljena u zgradu Sveučilišta kako bi se izbjegla oštećenja.

Ako projekt bude uspješan i javnost ga prihvati, planira se postavljanje malih knjižnica i na drugim mjestima u gradu Zadru. U budućnosti knjige će se prikupljati donacijama, a namjerava se ostvariti i suradnja s drugim studentskim udrugama Sveučilišta.

Komentari na članak

Vezani članci

Klub mladih Split

Javno predstavljanje organizacija

Podrška projektima i poduzetnicima početnicima u Klubu mladih Split

Klub mladih Split organizira javno predstavljanje organizacija podrške za poduzetnike. Događaj će se održati ove srijede, 8. studenog, od 18 do 20 sati.

Sveučilište u Zadru

Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris

Besplatna mala knjižnica za studente i profesore Sveučilišta u Zadru

Ispred zgrade Sveučilišta u Zadru na Novom kampusu nalazi se drvena kućica prepuna knjiga koje možete posuditi. Riječ je o projektu „Besplatna mala knjižnica“ u organizaciji Kluba studenata informacijskih znanosti Ex libris.

AKA Crescendo

Humanitarna akcija

Studentska skupina „A.K.A. Crescendo" pjeva za oporavak djevojčice Tonke Jerković

Na koncertu će im se pridružiti i njihovi prijatelji, talentirani studentski trio iz Zagreba – Amaterapeuti, vokalno instrumentalni sastav koji aktivno djeluje od 2015. godine, a u radu ih vodi uvjerenje da prava frekvencija i prava riječ čine srž pravog ozračja.

Predstavljanje projekta 1

„Hrvatska stvara“

Pred mnogobrojnim mladima na FER-u započela velika hrvatska stvaralačka priča; visoki dužnosnici pružili potporu projektu

Tvrka STEMI i Udruga Programerko na zagrebačkom su FER-u predstavili projekt „Hrvatska stvara“. Osnivanju Code Clubova diljem države, koje isti uključuje, svoju su potporu dali ministar Pavić, veleposlanik Dalgleish, državni tajnik Antičić i brojni drugi, a svoje su izume izložili mnogi hrvatski stvaratelji.

Stipendije

Prestižne visokoškolske ustanove

Prezentacija: Overbroeck's College i Saxion University

Prezentacije dviju prestižnih instituacija održati će se 17. i 19.03 u Gradskoj knjižnici u Zagrebu