Potpisan ugovor o izgradnji

Vukovar dobiva studentski dom

Vukovar

Studenti na krajnjem istoku Lijepe Naše suočeni su s nedostatkom smještajnih kapaciteta. Uskoro ih očekuju lijepe vijesti, s obzirom na to da je nedavno potpisan ugovor o izgradnji studentskog doma u Vukovaru. U dom bi se prvi studenti trebali useliti u kolovozu 2018. godine.

Studenti na krajnjem istoku Lijepe Naše, po svemu sudeći, imaju razloga za slavlje. Naime, 18. studenoga u Vukovaru premijer Andrej Plenković i ministar obrazovanja Pavo Barišić prisustvovali su potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentskog doma u Vukovaru, stoji u priopćenju na službenim stranicama Ministarstva. 

Potpisnici su bili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružička“ Mirko Smoljić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petrić.

Studentski dom bi trebao raspolagati sa 108 kreveta, a prije svega će biti usmjeren osiguravanju smještaja studentima slabijeg socijalnog statusa, te će za iste biti osigurano 80 kreveta. Dvije jednokrevetne sobe bit će prilagođene osobama s invaliditetom. 

Prije svega će biti usmjeren studentima vukovarskog Veleučilišta, na kojem trenutno studira 920 studenata, a velik broj stiže iz udaljenijih dijelova Hrvatske. Kraj radova i prvi useljeni studenti u domu očekuju se u kolovozu 2018. godine  

Komentari na članak

Vezani članci

Članak podsjetnik

„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Uvjerite nas da veza na daljinu ne puca brže od „obične“

Na čiju ćete stranu stati? Onih koji smatraju da je veza na daljinu „klimava“ ili onih koji su sigurni da ima jednaku šansu za opstanak kao i „obična“ te da čak donosi nekoliko prednosti?

Fantastična Papandopulova opera u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse

Projekt četiriju sastavnica Sveučilišta u Zagrebu

Fantastična Papandopulova opera u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse

Novootvorena Kocenrtna Dvorana Blagoja Berse mjesto je koje će ugostiti zagrebačku publiku na dvjema izvedbama fantastične opere „Madame Buffault”. Za projekt je zaslužno više od dvjesto studenata s četiri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu.

Mobitel, Izvor: Pixabay (https://pixabay.com/en/iphone-smartphone-apps-apple-inc-410311/)

Spas za internacionalne studente

Studiranje u inozemstvu olakšavaju aplikacije

Provjerite naših top 10 aplikacija s kojima će život studenata u inozemstvu postati mačji kašalj.

Uspješno održan 7. kongres studenata prava u Zagrebu

Udruga Pravnik

Održan 7. kongres studenata prava u Zagrebu

Tema gospodarskog kriminaliteta je izazvala velik interes ne samo studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu, već i drugih fakulteta u Hrvatskoj, ali i diplomiranih pravnika.

University Challenge

Studentski kviz

Najbolje scene iz kviza University Challenge

University Challenge britanski je kviz BBC televizije za studente različitih sveučilišta, prvi put emitiran davne 1962. godine.