Potpisan ugovor o izgradnji

Vukovar dobiva studentski dom

Vukovar

Studenti na krajnjem istoku Lijepe Naše suočeni su s nedostatkom smještajnih kapaciteta. Uskoro ih očekuju lijepe vijesti, s obzirom na to da je nedavno potpisan ugovor o izgradnji studentskog doma u Vukovaru. U dom bi se prvi studenti trebali useliti u kolovozu 2018. godine.

Studenti na krajnjem istoku Lijepe Naše, po svemu sudeći, imaju razloga za slavlje. Naime, 18. studenoga u Vukovaru premijer Andrej Plenković i ministar obrazovanja Pavo Barišić prisustvovali su potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentskog doma u Vukovaru, stoji u priopćenju na službenim stranicama Ministarstva. 

Potpisnici su bili ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružička“ Mirko Smoljić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petrić.

Studentski dom bi trebao raspolagati sa 108 kreveta, a prije svega će biti usmjeren osiguravanju smještaja studentima slabijeg socijalnog statusa, te će za iste biti osigurano 80 kreveta. Dvije jednokrevetne sobe bit će prilagođene osobama s invaliditetom. 

Prije svega će biti usmjeren studentima vukovarskog Veleučilišta, na kojem trenutno studira 920 studenata, a velik broj stiže iz udaljenijih dijelova Hrvatske. Kraj radova i prvi useljeni studenti u domu očekuju se u kolovozu 2018. godine  

Komentari na članak

Vezani članci

Kineziološki fakultet u Splitu

Sveučilište u Splitu

Priliku za mobilnost u okviru Erasmus+ programa dobilo 170 splitskih studenata

Sveučilište u Splitu objavilo je prve rezultate odabira 170 kandidata za Erasmus+ u ak. god. 2017/18.

Fakultet organizacije i informatike(FOI)

Projekt MybeeLine

Studenti doprinose modernizaciji pčelarstva

Projektom MybeeLine čini se korak prema digitalizaciji proizvodnje na području pčelarstva, a pokrenuli su ga studenti varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike.

Hrana i učenje

Savjeti za uspješnije ostvarivanje ciljeva

Kako kao student možete održati motivaciju na visokoj razini?

Pad motivacije pojavljuje se u situacijama u kojima osoba nastoji ostvariti više ciljeva odjednom. Takav razvoj događaja naročito je poznat studentima koji često moraju uravnotežiti studentske i radne obveze.

Zagreb

Studentski stanovi

Potraga za zagrebačkim boravištem

Svi studenti ne mogu biti smješteni u tri studentska doma u Zagrebu. Veliki broj studenata iz godine u godinu već od početka devetog mjeseca počinje potragu za idealnim smještajem. Mnogi nisu svjesni vrijednosti stana, pa se iste cijene mogu pronaći na Borongaju i udaljenoj Malešnici. No uz malo sreće i puno živaca, s vremenom se pronađe barem ono što otprilike odgovara kriterijima. 

Pariz

Grad ljubavi i studenata

Najbolji grad na svijetu za studente je - Pariz!

Pariz je četvrtu godinu zaredom najbolji grad za život studenata. Ako planirate studirati u inozemstvu, možda je baš Pariz najbolje rješenje za vas!