I dalje bez uporabne dozvole

Vrata splitske menze Index još uvijek zatvorena

Menza Index

Unatoč obećanjima iz prosinca prošle godine o otvaranju odmah nakon Nove godine, splitska studentska menza i teretana i dalje nisu otvorene za studente. Problem je u tome što nema uporabne dozvole.

Iako je splitska studentska menza Index u prosincu prošle godine svečano otvorena, njena su vrata i dalje zaključana. Unatoč najavama kako će menza s radom započeti nakon Nove godine, splitski studenti i dalje čekaju tople obroke u centru Splita. Razlog je, kažu iz Uprave splitskog SC-a, nedostatak uporabne dozvole. Ta je informacija studentima objavljena na Facebook stranici Studentskog doma Kampus Split.

Poštovani kolegice i kolege,
budući korisnici restorana "Indeks" u centru grada,
obavještavamo vas da restoran "Indeks" ne možemo otvoriti za studente, zbog specifičnosti situacije, dok formalno ne dobijemo papire tj. Uporabnu dozvolu, a za koju smo ispunili sve potrebne uvjete.
Vjerujemo da bismo dozvolu mogli dobiti tijekom ovog tjedna pa vas molimo za još malo strpljenja.
Unaprijed se zahvaljujemo.
Srdačan pozdrav!
UPRAVA SC-a

Uz menzu je s radom trebala početi i teretana SC Fitness koja je također otvorena u prosincu. Na Facebook stranici Studentskog doma Kampus Split stoji kako će se teretana za studente otvoriti 1. veljače, a cijene će biti prilagođene budućim korisnicima.

Svečano otvaranje menze i teretane prije blagdana očito je čelnicima splitskog Sveučilišta bilo važnije od pribavljanja sve potrebne papirologije. Birokracija je u Hrvatskoj spora i dugotrajna, a studentima preostaje samo nadati se da će uporabna dozvola zaista biti izdana ovog tjedna.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/p-1396860/?no_redirect

Popularizacija prirodnih znanosti

Festival znanosti i ove godine diljem Hrvatske obiluje edukativnim i zabavnim programima

I u 2019. godini diljem Hrvatske održava se Festival znanosti. Trajat će od ponedjeljka, 8. travnja, do petka, 13. travnja 2019. godine.

Dvanaesti paviljon i Golfara

Vodič za brucoše

FOTO: Upoznajte Savu, najveći studentski dom u Hrvatskoj

Sava, dakle, nudi sve što jednom studentu treba – jeftin smještaj, hranu i zabavu. Aha, da, i uvjete za učenje i akademsko obrazovanje.

Poljud

Izvedba Tijardovićeve operete

Spektakularna „Kraljica lopte“ izvodi se na Poljudu u Splitu

Opereta „Kraljica lopte“ posebna je zbog toga što se prvi put takva predstava izvodi na stadionu. Samo 1800 najbržih imat će priliku uživati u izvedbama predstave koja je zadnji put održana 1926. godine.

Brza linija u SC-u

Studentska prehrana u Zagrebu, Splitu i Osijeku

Dežurni studentski restorani tijekom produženog vikenda

Tri će zagrebačke studentske menze biti dežurne tijekom produženog vikenda, po jedna u Splitu i u Osijeku.

Gym Baje

Znanstvenici iz Engleske potvrdili

Osobe koje objavljuju svoje priče iz teretane imaju psihičkih problema

S druge strane, dokazano je i da takve vrste objava na Facebooku dobivaju i najviše „lajkova“, iako to ne mora značiti da ih svi vole.