LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EXPO Milano 2015.

Volontirajte na EU paviljonu u Milanu

Europska unija poziva mlade na volontiranje u njezinu paviljonu na svjetskoj izložbi EXPO, koja će se održati od 1. svibnja do 31. listopada 2015. godine u Milanu.

Europska unija poziva mlade na volontiranje u njezinu paviljonu na svjetskoj izložbi EXPO, koja će se održati od 1. svibnja do 31. listopada 2015. godine u Milanu.

Svjetska izložba EXPO prvi se put u petnaest godina održava u Europi, i to u nama susjednoj Italiji, u gradu Milanu. Izložba se održava od 1. svibnja do 31. listopada 2015. godine pod geslom „Prehrana planeta, energija života“ (Feeding the Planet, Energy for Life). Na njoj će sudjelovati preko 130 zemalja iz čitavog svijeta, uključujući i Hrvatsku, a očekuje se da će izložbu posjetiti preko 20 milijuna posjetitelja.

Europska unija poziva mlade na volontiranje u njezinu paviljonu na izložbi te im na taj način omogućuje aktivno sudjelovanje u ovom povijesnom događaju. Preko 900 volontera radit će u paviljonu, a njihovi zadaci uključivat će olakšavanje pristupa posjetiteljima i dijeljenje informacija o sudjelovanju Europske unije na izložbi.

Na volontiranje se mogu prijaviti državljani zemalja članica Europske unije ili zemalja koje sudjeluju u Erasmus+ programu, a da su između 18 i 30 godina starosti te da imaju B2 razinu znanja engleskog jezika i B1 razinu znanja talijanskog jezika.

Odabrani volonteri radit će 14-15 dana zaredom, najviše pet i pol sati po danu, dok će ostatak vremena biti slobodni i moći posjetiti ostale paviljone na izložbi. Također će imati mogućnost suradnje s ostalim paviljonima zemalja članica EU i Erasmus+ programa. Volonterima će troškovi hrane i javnog prijevoza biti pokriveni, a smještaj u Milanu bit će im osiguran po prihvatljivim cijenama. Prije rada volonteri će morati proći kroz trening, a nakon volontiranja dobit će diplomu za sudjelovanje.

Detalje oko prijave možete saznati na službenim stranicama Europske unije, a svi zainteresirani mogu poslati i mail na: volontarieuropa@ciessevi.org

FOTO: FLICKR