Sinergija obrazovnog sustava i tržišta rada

VERN' je domaćin Dana karijera Inicijative privatnog sektora za mlade

Prijava za posao

Dan karijera Inicijative privatnog sektora za mlade fokusirat će se ponajprije na važnost sinergije obrazovnog sustava i tržišta rada, a posebno prilikom odabira karijere i traženja posla.

Hrvatska udruga poslodavaca organizira ovogodišnji Dan karijera Inicijative privatnog sektora za mlade. Održat će se 30. i 31. svibnja 2019. na Veleučilištu VERN', Iblerov trg 10 (Importanne Galeria), 2. kat.

Događaj se organizira u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji vodi Hrvatska udruga poslodavaca uz financijsku podršku Europske banke za obnovu i razvoj u suradnji s Veleučilištem VERN', a kroz VERN'ov projekt intenziviranja suradnje između obrazovanja i tržišta rada OBRAD (obrazovanje i rad). Fokusirat će se ponajprije na važnost sinergije obrazovnog sustava i tržišta rada, a posebno prilikom odabira karijere i traženja posla. Posjetitelje očekuju predavanja, radionice i panel-rasprava na temu zapošljavanja mladih.

Ovom će prilikom renomirani poslodavci moći predstaviti svoj rad zainteresiranim studentima, a predstavnici VERN'a pred uzvanicima će prikazati svoj program cjeloživotnog obrazovanja. Studenti će imati priliku razgovarati s poslodavcima te ih tako bolje upoznati i olakšati si odabir budućeg zanimanja. 

Novi web Inicijative privatnog sektora za mlade također će se predstaviti u sklopu događanja, a prezentirat će ga predstavnici Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku (FERIT).

 

Komentari na članak

Vezani članci

Find job

Prijave u tijeku

„Preuzmi odgovornost za budućnost – misli i radi PODUZETNO!“ – edukacija uz mogućnost zaposlenja

Projekt se provodi s ciljem smanjivanja nezaposlenosti i poticanja mladih na preuzimanje aktivne uloge na tržištu rada u Splitsko-dalmatinskoj županiji, i to podizanjem razine znanja, vještina i svijesti mladih o mogućnostima samozapošljavanja i razvijanju poduzetništva.

Pisanje, životopis, sastanak

Panel-rasprava u Centru za mlade grada Zagreba

Mladi s predstavnicima ministarstava otvaraju pitanje njihove perspektive na tržištu rada

Na panel-raspravi u Centru za mlade grada Zagreba mladi će s predstavnicima ministarstava, institucija i ureda analizirati sadašnje probleme i mogućnosti na tržištu rada te sagledati što je poduzeto i što se planira poduzeti radi poboljšanja njihova položaja.

Noć znanja

Zaključci Noći znanja

„Znanje ne smije ostati zatvoreno u učionicama”

Rektor Sveučilišta VERN' prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila otvorio je prvo izdanje Noći znanja. Istaknuo je kako su akademski centri generatori novih znanja, ali je napomenuo da znanje ne smije ostati zatvoreno u učionicama i istraživačkim centrima, nego ono mora biti na korist društva i javno dostupno.

3. Dan karijera

Treći „Dan karijera”

Sveučilište u Dubrovniku priprema studente za tržište rada

U četvrtak 25. veljače održava se treći po redu „Dan karijera” u Dubrovniku. Događaj je izvrsna prilika mladima da razviju vještine za budući profesionalni rad.

Prijava za posao

Predavanje Vladimira Benića

Steknite vještine potrebne za zapošljavanje nakon fakulteta

Vladimir Benić održat će predavanje 24. siječna 2018. u Studentskom centru u Zagrebu na kojemu će se baviti jednom od popularnijih tema među studentima, a to je mogućnost zapošljavanja na trenutnom tržištu rada.