Sinergija obrazovnog sustava i tržišta rada

VERN' je domaćin Dana karijera Inicijative privatnog sektora za mlade

Prijava za posao

Dan karijera Inicijative privatnog sektora za mlade fokusirat će se ponajprije na važnost sinergije obrazovnog sustava i tržišta rada, a posebno prilikom odabira karijere i traženja posla.

Hrvatska udruga poslodavaca organizira ovogodišnji Dan karijera Inicijative privatnog sektora za mlade. Održat će se 30. i 31. svibnja 2019. na Veleučilištu VERN', Iblerov trg 10 (Importanne Galeria), 2. kat.

Događaj se organizira u sklopu projekta Inicijativa privatnog sektora za mlade koji vodi Hrvatska udruga poslodavaca uz financijsku podršku Europske banke za obnovu i razvoj u suradnji s Veleučilištem VERN', a kroz VERN'ov projekt intenziviranja suradnje između obrazovanja i tržišta rada OBRAD (obrazovanje i rad). Fokusirat će se ponajprije na važnost sinergije obrazovnog sustava i tržišta rada, a posebno prilikom odabira karijere i traženja posla. Posjetitelje očekuju predavanja, radionice i panel-rasprava na temu zapošljavanja mladih.

Ovom će prilikom renomirani poslodavci moći predstaviti svoj rad zainteresiranim studentima, a predstavnici VERN'a pred uzvanicima će prikazati svoj program cjeloživotnog obrazovanja. Studenti će imati priliku razgovarati s poslodavcima te ih tako bolje upoznati i olakšati si odabir budućeg zanimanja. 

Novi web Inicijative privatnog sektora za mlade također će se predstaviti u sklopu događanja, a prezentirat će ga predstavnici Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku (FERIT).

 

Komentari na članak

Vezani članci

2.CBC_posao.hr_Njivice_2

Projekt portala posao.hr

Uspješno priveden kraju drugi „Career Boot Camp”: mjesto spajanja studenata s tržištem rada

U atmosferi kampa, 20 odabranih najmotiviranijih studenata s područja cijele Hrvatske sudjelovalo je na zanimljivim edukacijama, kreativnim radionicama i slušalo predavanja vodećih HR stručnjaka.

Infinium tečaj

Infinum Student Academy

Domaća tvrtka nudi studentima besplatni tečaj programiranja

U tijeku su prijave za novo izdanje besplatnog tečaja programiranja koji provodi tvrtka Infinum. Riječ je o obliku obrazovanja koje je prijeko potrebno tržištu rada i brzorastućim tehnološkim kompanijama.

Gledalište kina Tuškanac, filmovi s VERNa

Projekcije u Tuškancu

Premijerno prikazani kratkometražni filmovi studenata VERN'a

Studentsku interpretaciju psihičkih poremećaja, opsjednutosti i ludila, parodije obiteljske drame i dokoličarenja prenesene su u filmovima „F60.3“, „Dijagnoza“, „Posljednja piletina“ i „NZG“.

VERN panel

Globalni problem

Virusno se širi globalni problem „fake newsa”

Okruženi smo informacijama za koje ne znamo jesu li istinite ili lažne. Kroz VERN-ov panel o lažnim vijestima ponuđeno je rješenje kako pobijediti ovaj globalni problem.

Rad u uredu

Trikovi za zapošljavanje

Izbjegnite zastarjela pravila prilikom prijavljivanja za posao

Kao mlade osobe u potrazi za poslom okruženi smo s velikom količinom pravila o pisanju životopisa, odijevanju za razgovor za posao ili načinu traženja posla. Neka pravila koja su se primjenjivala prije trebalo bi promijeniti jer su se i vremena promijenila.