Srednjoeuropski program mobilnosti

Veliki uspjesi CEEPUS mreže razmjene u 25 godina postojanja

Studenti 20

Ove se godine obilježava 25. godišnjica postojanja CEEPUS mreže. U tom je periodu zabilježila brojke od 25 000 studenata i 20 000 profesora koji su sudjelovali u programu razmjene.

25. obljetnica postojanja Srednjoeuropskog programa razmjene za sveučilišne studije obilježena je 28. lipnja 2019. godine u Zagrebu. Zajedničkim odborom ministara obrazovanja država potpisnica sporazuma, kojim je predsjedalo naše Ministarstvo obrazovanja, organizirana je suradnja s Agencijom za mobilnost i programe Europske unije. Plod suradnje bio je sastanak Zajedničkog odbora gdje su donesene važne odluke koje će utjecati na daljnji razvoj spomenutog programa.

Unutar CEEPUS-a, programa razmjene visokih učilišta srednje i istočne Europe, nalaze se Austrija, BiH, Albanija, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Sjeverna Makedonija, Srbija, Mađarska, Kosovo, Poljska, Slovačka, Rumunjska i Slovenija. Dosad je u mobilnostima sudjelovalo 25 000 studenata i 20 000 sveučilišnih profesora.

Velika je prilika za visoka učilišta sudjelovati u ovom programu mobilnosti. Više o tome kako se možete prijaviti pročitajte na linku, isto kao i natječaje koji su trenutno otvoreni za prijavu za zimski semestar 2019/2020. godine

 

Komentari na članak

Vezani članci

putna torba

Studiranje u inozemstvu

Međunarodni sajam mobilnosti namijenjen studentima ekonomije; predstavit će se 120 institucija

Međunarodni sajam mobilnosti pod nazivom „Razmijeni se” održat će se na EFZG-u 11. prosinca. Obuhvatit će edukativna predavanja i predstavljanje preko 120 međunarodnih partnerskih institucija EFZG-a za razmjenu.

New York City

Kulturna razmjena studenata

Bivši sudionici Work and Travela USA predstavljaju program na Građevinskom i arhitektonskom fakultetu

Puno je studenata već počelo razmišljati o tome gdje će raditi ovog ljeta. Ako vas zanima malo drugačiji program kojim možete putovati po slavnom SAD-u, usput zaraditi i upoznati hrpu zanimljivih ljudi, Work and Travel, koji će se predstaviti u Osijeku, oduševit će vas.

ESN HR

Obogatite svoje obrazovanje

ESN Hrvatska vodi studente kroz volonterizam i programe razmjene

Članovi ESN-a Hrvatska pripremaju „Make a Circle!“ – ciklus interaktivnih predavanja, te će vas u opuštenoj atmosferi upoznati s različitim oblicima volonterizma i programa razmjene.

ESN Hrvatska

Prepreke do razmjene

Erasmus i roditelji – od skeptika do ambasadora mobilnosti

Ako su vam roditelji skeptični oko Erasmusa i još uvijek smatraju da je najbolje za vas diploma i samo diploma ili, prevedeno, redovan završetak studija s ubojitim prosjekom koji osigurava sve – posao, kredit, stan i auto, imamo par savjeta kako ih pridobiti na svoju stranu.

Erasmus+ logo

Nova studija Europske unije

Erasmus+ istraživanje: Razmjena studenata potiče zapošljivost i radnu mobilnost

Nova studija o utjecaju programa razmjene studenata Europske unije Erasmus pokazuje da diplomirani studenti s međunarodnim iskustvom puno bolje prolaze na tržištu rada.