Predavanja o astronomiji i posjet zvjezdarnici

Upoznajte svemir i pogledajte nebo iz središta Zagreba

Svemir, zvijezde; izvor: https://pixabay.com/en/milky-way-starry-sky-night-sky-star-2695569/

Drugi Zoom u znanost studentske udruge PROBION baca pogled u svemir uz vodstvo stručnjaka iz područja astronomije, astrofizike i eksperimentalne fizike. Predavanja i interaktivna radionica u zvjezdarnici održavaju se 18. i 19. siječnja 2018.

Ako želite naučiti nešto novo o našoj galaksiji ili jednostavno predahnuti od fakultetskih obaveza, zabilježite 18. siječnja. Svim zainteresiranima u tajne beskraja u kojemu je naš planet samo malo zrnce pijeska, drugi Zoom u znanost u organizaciji studentske udruge PROBION omogućit će Pogled u astronomiju pomoću predavanja, ali i posjete zvjezdarnici.

Program počinje 18. siječnja u 18 sati, u Velikoj predavaonici Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu na adresi Pierottijeva 6. Održat će se dva predavanja: Rani svemir i neutronske zvijezde te Galaxy evolution and radio astronomy. Sljedeći dan, u petak, s početkom u 16 sati organiziran je posjet zvjezdarnici Nadbiskupske klasične gimnazije na Šalati uz interaktivno predavanje. Za posjet zvjezdarnici potrebna je prethodna online prijava. Posjet zvjezdarnici naplaćuje se 10 kn.

Sva predavanja vodit će stručnjaci iz područja astronomije, astrofizike i eksperimentalne fizike. Za dodatne informacije posjetite Facebook stranicu događaja.

Komentari na članak

Vezani članci

Savez australskog nogometa Hrvatske

Pridružite se mladim studentima

Australski nogomet dolazi na KIF

Saznajte što je to australski nogomet, koja su pravila i zašto se taj dinamični sport iz Australije igra i voli kod nas u Europi.

U-Multirank logo

U-Multirank

U-Multirank: Pronađite sveučilište po Vašoj mjeri!

U-Multirank nudi studentima jedinstvenu perspektivu vršnjaka pokrivajući više od 850 visokih učilišta, 1 000 fakulteta i 5 000 studijskih programa iz čak 74 zemlje svijeta!

Zvjezdano nebo

Rezultati projekta

Pregled neba u radio području otkriva razvoj galaksija

– Svjetlost u radio području prodire kroz oblake međuzvjedane prašine i pruža izravan pogled na stvaranje zvijezda u galaksijama. Također, možemo detektirati potpise koje ostavljaju supermasivne crne rupe koje se hrane i rastu. – ističe profesorica Vernesa Smolčić.

Milanović na Sveučilištu Sjever

Predavanje u Sveučilišnom centru Koprivnica

Jesmo li mogli bolje iskoristiti članstvo u EU-u, odgovorit će Zoran Milanović na Sveučilištu Sjever

Kroz interaktivno će se predavanje studentima i svim zainteresiranima prenijeti vlastita razmišljanja i osobna viđenja o članstvu Republike Hrvatske u Europskoj uniji.

Prvo motivacijsko predavanje u sklopu projekta „Mozgalo“

eSTUDENT

Prvo motivacijsko predavanje u sklopu projekta „Mozgalo“

„Mozgalo“ – prvo i jedino studentsko natjecanje u Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja ponovno kreće!