Sveučilište u Zadru

Upoznajte se s jezicima srodnim hrvatskom na Tjednu slavenske pismenosti

Sveučilište u Zadru

Tjedan slavenske pismenosti organizira se na zadarskom sveučilištu za sve one koji se žele približiti jezicima Slavena.

Na Sveučilištu u Zadru u periodu od 20. do 24. svibnja održat će se Tjedan slavenske pismenosti. Slaveni su najveća etnička i jezična skupina naroda u Europi koja zauzima skoro cijelu istočnu polovicu kontinenta naseljavajući 14 zemalja. Pretpostavlja se da ih širom svijeta ima preko 360 milijuna, što ih čini jednim od većih svjetskih naroda. Kako bi ljude upoznao sa slavenskim jezicima, koji su ujedno i slični i različiti, Tjedan slavenske pismenosti ponudit će brojne zanimljive sadržaje.

Događaj će započeti Irina Votjakova sa Sveučilišta u Granadi u ponedjeljak u 12 sati. Zatim će studenti Odjela za rusistiku održati predavanje Kako se lome jezici na slavenski način? Sljedeći dan predavanje će voditi Maria Janczycka s početkom u 10 sati te će se kasnije, u 16 sati, u Slavističkoj knjižnici održati projekcija filma Selo moje malo. U srijedu u 12 sati predavanje će održati Natalja Nečunaeva i Irina Moiseenko sa Sveučilišta u Tallinnu, a u 19 sati održat će se glazbeno-scenski nastup studenata Odjela za rusistiku i Erasmus+ studenata. U četvrtak u 12 sati ponovno će nastupiti predavači iz prethodnog dana, dok će u 17 sati opet predavati I. Votjakova.

Zadnji dan započet će predavanjem M. Janczycke u 12 sati, zatim će se u 17 sati održati svečana donacija knjiga Odjela za ruski jezik i književnost, a kraj Tjedna obilježit će se komornim koncertom Veleposlanstvo glazbenog majstorstva u 19 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Puff Pieces

Najava koncerta

Puff Pieces donose vošingtonski punk u KSET

Kao predgrupa nastupit će zagrebački solo projekt Ivana Antunovića – Iv/An. Do sada je bio poznat po svom radu na projektu I/II za bečki Totally Wired Records i mnogim kolaboracijama.

Svečani koncert u Zadru

Zadrani slave

Svečani koncert povodom Dana Sveučilišta u Zadru

Proslavite Dan Sveučilišta u Zadru.

https://pixabay.com/en/innovation-business-information-561388/

Predavanje na FOI-ju

Tea Zavacki otkriva 5 ključnih lekcija za početak uspješne karijere

26-godišnja Tea Zavacki će u srijedu, 7. studenog 2018. godine, u 18 sati na Fakultetu organizacije i informacija održati predavanje pod nazivom „Putovanje od diplome do posla koji voliš kroz 5 naučenih lekcija”.

Klub mladih Split - predavanje Psihološki sat

Predavanje „Ženski mozak i ženski poremećaji”

Saznajte kako funkcionira ženski um

Klub mladih Split poziva na drugo predavanje iz ciklusa „Psihološki sat" na kojem možete doznati odgovor na pitanje što žena želi.

S.A.R.S. - Zagreb

Izvještaj s koncerta

S.A.R.S. oduševio zagrebačku publiku starim i novim hitovima

Grupa S.A.R.S. oduševila je publiku u Domu sportova svojim hitovima, a plesali su i pjevali u isti glas i stari i mladi, i zauzeti i samci. S.A.R.S.-ovci se uvijek rado vraćaju u Zagreb jer ih tamo publika uvijek dočeka na najbolji način.