Sveučilište u Zadru

Upoznajte se s jezicima srodnim hrvatskom na Tjednu slavenske pismenosti

Sveučilište u Zadru

Tjedan slavenske pismenosti organizira se na zadarskom sveučilištu za sve one koji se žele približiti jezicima Slavena.

Na Sveučilištu u Zadru u periodu od 20. do 24. svibnja održat će se Tjedan slavenske pismenosti. Slaveni su najveća etnička i jezična skupina naroda u Europi koja zauzima skoro cijelu istočnu polovicu kontinenta naseljavajući 14 zemalja. Pretpostavlja se da ih širom svijeta ima preko 360 milijuna, što ih čini jednim od većih svjetskih naroda. Kako bi ljude upoznao sa slavenskim jezicima, koji su ujedno i slični i različiti, Tjedan slavenske pismenosti ponudit će brojne zanimljive sadržaje.

Događaj će započeti Irina Votjakova sa Sveučilišta u Granadi u ponedjeljak u 12 sati. Zatim će studenti Odjela za rusistiku održati predavanje Kako se lome jezici na slavenski način? Sljedeći dan predavanje će voditi Maria Janczycka s početkom u 10 sati te će se kasnije, u 16 sati, u Slavističkoj knjižnici održati projekcija filma Selo moje malo. U srijedu u 12 sati predavanje će održati Natalja Nečunaeva i Irina Moiseenko sa Sveučilišta u Tallinnu, a u 19 sati održat će se glazbeno-scenski nastup studenata Odjela za rusistiku i Erasmus+ studenata. U četvrtak u 12 sati ponovno će nastupiti predavači iz prethodnog dana, dok će u 17 sati opet predavati I. Votjakova.

Zadnji dan započet će predavanjem M. Janczycke u 12 sati, zatim će se u 17 sati održati svečana donacija knjiga Odjela za ruski jezik i književnost, a kraj Tjedna obilježit će se komornim koncertom Veleposlanstvo glazbenog majstorstva u 19 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

the strange

Dvanaesto izdanje festivala

The Strange na Main Stageu INmusic festivala #12

Fenomenalni The Strange na INmusic festivalu #12 pridružuje se već odličnom line-upu koji predvode Kings of Leon, Alt-J, Kasabian, Michaelu Kiwanuki, Slaves, Flogging Molly, Darko Rundek i brojni drugi.

Predavanje "Teorija brojeva i kriptografija"

Sveučilište u Zadru

Predavanje „Teorija brojeva i kriptografija"

Ovaj petak na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru poslušajte predavanje akademika Andreja Dujella o ljudskoj komunikaciji.

Pavel - Schmeck Daddy

Schmeck Daddy

Pavel u Vintage Industrial Baru 27. ožujka!

Pavel, hrvatski bend koji se penje po domaćim top-ljestvicama, te švedski pop-bend Kinetics nastupit će u petak u Vintage Industrial Baru.

zabranjeno pušenje

40 godina KSET-a

Zabranjeno Pušenje dolazi na veliku proslavu KSET-ovog rođendana

Povijest Zabranjenog Pušenja seže u 1980. godinu kada su se oformili, a od 1984. kreću sa izdavanjem albuma svojim prvijencom „Das ist Walter“. Dio su New primitives pokreta u Sarajevu 80-ih, koji je bio aktivan kako na glazbenoj sceni, tako i u obliku televizijskih i radijskih emisija.

Nina Badrić

Samostalni koncert popularne pjevačice

Nina Badrić najavila spektakl u pulskoj Areni

Nina Badrić s novinarima je podijelila svoje uzbuđenje zbog samostalnog koncerta u Puli i sreću zbog nove pjesme koja je ovih dana na vrhu hrvatske top liste. Dok dovršava novi album, Nina aktivno prati nogomet i našu reprezentaciju u Francuskoj.