Sveučilište u Zadru

Upoznajte se s jezicima srodnim hrvatskom na Tjednu slavenske pismenosti

Sveučilište u Zadru

Tjedan slavenske pismenosti organizira se na zadarskom sveučilištu za sve one koji se žele približiti jezicima Slavena.

Na Sveučilištu u Zadru u periodu od 20. do 24. svibnja održat će se Tjedan slavenske pismenosti. Slaveni su najveća etnička i jezična skupina naroda u Europi koja zauzima skoro cijelu istočnu polovicu kontinenta naseljavajući 14 zemalja. Pretpostavlja se da ih širom svijeta ima preko 360 milijuna, što ih čini jednim od većih svjetskih naroda. Kako bi ljude upoznao sa slavenskim jezicima, koji su ujedno i slični i različiti, Tjedan slavenske pismenosti ponudit će brojne zanimljive sadržaje.

Događaj će započeti Irina Votjakova sa Sveučilišta u Granadi u ponedjeljak u 12 sati. Zatim će studenti Odjela za rusistiku održati predavanje Kako se lome jezici na slavenski način? Sljedeći dan predavanje će voditi Maria Janczycka s početkom u 10 sati te će se kasnije, u 16 sati, u Slavističkoj knjižnici održati projekcija filma Selo moje malo. U srijedu u 12 sati predavanje će održati Natalja Nečunaeva i Irina Moiseenko sa Sveučilišta u Tallinnu, a u 19 sati održat će se glazbeno-scenski nastup studenata Odjela za rusistiku i Erasmus+ studenata. U četvrtak u 12 sati ponovno će nastupiti predavači iz prethodnog dana, dok će u 17 sati opet predavati I. Votjakova.

Zadnji dan započet će predavanjem M. Janczycke u 12 sati, zatim će se u 17 sati održati svečana donacija knjiga Odjela za ruski jezik i književnost, a kraj Tjedna obilježit će se komornim koncertom Veleposlanstvo glazbenog majstorstva u 19 sati.

Komentari na članak

Vezani članci

Nedolazak predavanje

Studenti nezadovoljni ranim predavanjima

Istraživanje pokazalo koje je najbolje vrijeme za učenje

Prema istraživanju provedenom na američkom i britanskom sveučilištu predavanja ne bi trebala početi prije 9 sati ujutro. Veći se broj studenata, očekivano, izjasnio da lakše i kvalitetnije uči u kasnijim satima.

DIE ANTWOORD

Ususret zagrebačkom koncertu

Rap-rave trojac Die Antwoord objavio novi singl zaraznog ritma i eksplicitnog teksta

Svjetski omiljena južnoafrička senzacija Die Antwoord objavila je novi singl "Dazed & Confused" ususret premijernom hrvatskom nastupu na Zagrebačkom Velesajmu.

Ansambl Saše Avsenika

Kastafsko kulturno ljeto

U ritmu harmonika ansambl Saše Avsenika dolazi na Crekvinu

Godine 2009. došlo je vrijeme i za treću generaciju Avsenik glazbenika. Harmonika se ponovno vratila u njihove ruke, čime je nastao ansambl Saše Avsenika. Publika ga može čuti 26. srpnja na kastavskoj Crekvini.

Emotivno glazbeno putovanje u bolju prošlost s Nenom Belanom

Koncert u Vintageu

Emotivno glazbeno putovanje u bolju prošlost s Nenom Belanom

U četvrtak 29. rujna Neno Belan & Fiumens održat će koncert na kojem će svirati isključivo pjesme legendarne splitske grupe Đavoli. Ovaj koncert ujedno je i koncertna promocija izdanja Đavoli „Live In studio M + bonus: Live in Kulušić."

parni valjak u zadru 2014.

Parni Valjak u Zadru

Unplugged koncert 31. siječnja

Prošle godine održali su unplugged koncert u Zagrebu, a sada ćemo ih slušati "bez struje" i u Zadru!