Motivacijsko predavanje na FER-u

Ugledni znanstvenik otkriva poveznicu „Big Data” s izborima u SAD-u

Motivacijsko predavanje Živka Krstića

Što je „Big Data”, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi „Big Data” i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom „Panama Papers”, otkrit će Živko Krstić na predavanju u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.

Motivacijsko predavanje Živka Krstića o razvoju i primjeni Big Data znanosti održat će se u srijedu 18. siječnja 2017. godine u 19:15 sati u dvorani B2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Događaj je organiziran u sklopu ovogodišnjeg Mozgala – studentskog natjecanja u izradi Big Data rješenja.

Big Data znanost je jedno od najatraktivnijih područja 21. stoljeća. Podrazumijeva otkrivanje korisnog znanja i informacija iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka, pri čemu se koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. 

Živko Krstić je podatkovni znanstvenik u Crossing Technologie Ltd. i organizator meetupa Data Science Croatia, a diplomirao je informatički menadžment na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Krstić će odgovoriti na pitanja: što je Big Data, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi Big Data i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom Panama Papers.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Njegov je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od dvije do četiri osobe.

Organizator ovog motivacijskog predavanja i Mozgala je eSTUDENT – studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Ima oko 300 članova, a organizira više od 20 projekata u kojima sudjeluju studenti iz cijele Hrvatske, ali i regije.  

Više informacija potražite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Ekonomski fakultet

Obilježavanje Dana Europe

Počinje Europski EFOS tjedan na osječkoj Ekonomiji

Za razliku od prošlogodišnjeg EFOS tjedna na kojem su predavači uglavnom bili profesori, ove godine će predavati i studenti koji će zainteresiranima dati informacije o volontiranju,

Ivo Josipović UNIN

UNIN – Sveučilišni centar u Varaždinu

Predsjednik Josipović: Sveučilište Sjever popravit će kvalifikacijsku strukturu sjevera Hrvatske

Na drugoj posjeti Sveučilištu Sjever, predsjednik Ivo Josipović pohvalio je specifičnost studija, održao je predavanje te se osvrnuo na trenutno političko stanje.

Savez australskog nogometa Hrvatske

Pridružite se mladim studentima

Australski nogomet dolazi na KIF

Saznajte što je to australski nogomet, koja su pravila i zašto se taj dinamični sport iz Australije igra i voli kod nas u Europi.

https://pixabay.com/en/workplace-team-business-meeting-1245776/

Otvoreno predavanje

Otkrijte svoj stil osobnosti i kako bolje razumjeti ljude drugačije od vas

Na predavanju Stilovi osobnosti i kako bolje razumjeti ljude drugačije od nas sudionici će imati priliku otkriti svoj dominantan tip osobnosti, ali i steći vještine boljeg komuniciranja s ljudima drugačijih stilova osobnosti. Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.

Zgrada

Motivacijsko predavanje

Aleksandra Dojčinović razmišlja kao „Vizionar”, o čemu će govoriti na EFZG-u

Modna dizajnerica o kojoj svi govore posljednjih nekoliko godina govorit će o svom putu, o tome kako je sačuvala dijete u sebi te će budućim dizajnerima i poduzetnicima otkriti niz korisnih savjeta.