LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Motivacijsko predavanje na FER-u

Ugledni znanstvenik otkriva poveznicu „Big Data” s izborima u SAD-u

Što je „Big Data”, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi „Big Data” i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom „Panama Papers”, otkrit će Živko Krstić na predavanju u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.

Što je „Big Data”, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi „Big Data” i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom „Panama Papers”, otkrit će Živko Krstić na predavanju u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.

Motivacijsko predavanje Živka Krstića o razvoju i primjeni Big Data znanosti održat će se u srijedu 18. siječnja 2017. godine u 19:15 sati u dvorani B2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Događaj je organiziran u sklopu ovogodišnjeg Mozgala – studentskog natjecanja u izradi Big Data rješenja.

Big Data znanost je jedno od najatraktivnijih područja 21. stoljeća. Podrazumijeva otkrivanje korisnog znanja i informacija iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka, pri čemu se koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. 

Živko Krstić je podatkovni znanstvenik u Crossing Technologie Ltd. i organizator meetupa Data Science Croatia, a diplomirao je informatički menadžment na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Krstić će odgovoriti na pitanja: što je Big Data, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi Big Data i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom Panama Papers.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Njegov je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od dvije do četiri osobe.

Organizator ovog motivacijskog predavanja i Mozgala je eSTUDENT – studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Ima oko 300 članova, a organizira više od 20 projekata u kojima sudjeluju studenti iz cijele Hrvatske, ali i regije.  

Više informacija potražite na Facebook događaju.

FOTO: ESTUDENT