Motivacijsko predavanje na FER-u

Ugledni znanstvenik otkriva poveznicu „Big Data” s izborima u SAD-u

Motivacijsko predavanje Živka Krstića

Što je „Big Data”, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi „Big Data” i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom „Panama Papers”, otkrit će Živko Krstić na predavanju u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.

Motivacijsko predavanje Živka Krstića o razvoju i primjeni Big Data znanosti održat će se u srijedu 18. siječnja 2017. godine u 19:15 sati u dvorani B2 Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Događaj je organiziran u sklopu ovogodišnjeg Mozgala – studentskog natjecanja u izradi Big Data rješenja.

Big Data znanost je jedno od najatraktivnijih područja 21. stoljeća. Podrazumijeva otkrivanje korisnog znanja i informacija iz velikih količina strukturiranih ili nestrukturiranih podataka, pri čemu se koriste različite statističke metode te tehnike strojnog učenja i umjetne inteligencije. 

Živko Krstić je podatkovni znanstvenik u Crossing Technologie Ltd. i organizator meetupa Data Science Croatia, a diplomirao je informatički menadžment na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Krstić će odgovoriti na pitanja: što je Big Data, koje vještine odlikuju vrhunske podatkovne znanstvenike, gdje se uopće koristi Big Data i kakve ona ima veze s izborima u SAD-u i aferom Panama Papers.

Mozgalo je prvo i jedino studentsko natjecanje u Republici Hrvatskoj u dubinskoj analizi velikih količina podataka i izradi Big Data rješenja. Njegov je cilj poticanje studenata na analitičko razmišljanje, predikciju te samostalno razvijanje kreativnih rješenja stvarnih problema uz pomoć računalnih znanosti, statistike, ekonometrije te matematike. Studenti uz to razvijaju svoje komunikacijske i poslovne vještine, timski rad te se povezuju s brojnim poduzećima, prvenstveno iz IT i bankarskog sektora. Tijekom natjecanja održavaju se edukacijska predavanja, radionice, a sudionicima je omogućeno mentorstvo i online edukativni sadržaj. Sudjelovati mogu svi studenti hrvatskih sveučilišta i veleučilišta u timovima od dvije do četiri osobe.

Organizator ovog motivacijskog predavanja i Mozgala je eSTUDENT – studentska udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Ima oko 300 članova, a organizira više od 20 projekata u kojima sudjeluju studenti iz cijele Hrvatske, ali i regije.  

Više informacija potražite na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Žena koja spava

Predavanje o zdravlju

Na svoj dan žene uče kako tijelo tretirati s ljubavlju

Voditeljica programa za žensko zdravlje Viktorija Mišura održat će otvoreno predavanje „Funkcionalnost tijela u službi ženskog zdravlja” 8. ožujka u prostorijama Privatne prakse fizikalne terapije „Jadranka Brozd”.

Nogometna lopta

Otvoreni četvrtak

O nogometu, identitetu i huliganizmu na FFOS-u

Doc. dr. sc. Domagoj Tomas otkrit će tko su navijači i što je navijački pokret – kada i gdje nastaje te kako se razvija i još pregršt informacija o navijačkoj supkulturi.

moot court 2017 zlatni uteg

Moot Court Croatia

Otvorene su prijave za najveće natjecanje studenata prava u Hrvatskoj

Moot Court Croatia natjecanje je u obliku simuliranog suđenja nastalo po uzoru na "moot court" natjecanja koja su iznimno popularna među studentima prava diljem svijeta.

Studenti

Studentsko natjecanje

Predstavljanje ovogodišnjih slučajeva na otvorenju Vizionara

– Vizionar je jedan od rijetkih primjera gdje možeš izraziti svoju kreativnost i poduzeti korak prema drugačijem razmišljanju. – istaknuo je Igor Mladinović.

Financial Week 2015

eSTUDENT

Započele prijave za eSTUDENTov projekt Financial Week

Prijave za Financial Week započele su 6. travnja, a sam projekt traje od 13. do 17. travnja.