Informativno-obrazovni projekt

U tijeku prijave studenata na „Akademiju regionalnog razvoja i EU fondova”

Euro

Objavljen je javni poziv za sudjelovanje u projektu „Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije”. Namijenjen je zainteresiranim studentima koji se žele upoznati sa sustavom EU fondova, mogućnostima financiranja sredstvima Europske unije, kao i s radom razvojnih agencija koje uspješno djeluju na regionalnim i lokalnim razinama.

Četvrtu godinu zaredom nastavlja se provedba projekta Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU. Njegova je glavna namjera educirati studente i upoznati ih sa svim aspektima korištenja fondova EU te s uspješno provedenim projektima Europske unije u njihovim lokalnim sredinama.

Ovaj je projekt rezultat suradnje između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), institucija u sustavu upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih (ESI) fondova te regionalnih razvojnih agencija sa studentskom populacijom. Trajat će u razdoblju od 1. ožujka do 31. prosinca 2018. godine

Sudjelovanjem na Akademiji regionalnog razvoja i fondova Europske unije zainteresiranim će se studentima kroz raznolike informativno-obrazovne aktivnosti, predavanja i radionice pružiti prilika za učenje o funkcioniranju i korištenju sustava EU fondova. Nije naodmet spomenuti kako će polaznici dobiti mogućnost pripreme i prezentiranja vlastitog projektnog prijedloga za financiranje sredstvima koja potječu iz fondova Europske unije.

Studentske udruge i neformalne grupe studenata koje budu odabrane za sudjelovanje bit će dijelom brojnih informativnih događanja u organizaciji MRRFEU, a moći će raditi i na pripremi promotivnih materijala o EU fondovima i kreiranju sadržaja za središnji internetski portal o EU fondovima i društvene mreže. Isto tako, sudionici će se tijekom višemjesečnog trajanja Akademije dobro upoznati s postojećim projektima na lokalnoj i regionalnoj razini, kao i s radom regionalnih razvojnih agencija.

Zainteresirane studentske udruge i neformalne grupe studenata mogu se prijaviti preko prijavnog obrasca. Detaljnije informacije o uvjetima i načinu prijave nalaze se u tekstu javnog poziva koji možete preuzeti poveznici, a prijave se zaprimaju najkasnije do 16. veljače 2018. godine

Ako želiš znati više o samome projektu i kriterijima za prijavu ili imaš nekih nedoumica, obrati se na adresu elektroničke pošte edukacije@mrrfeu.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Lopta

Po prvi put

Starta Osječka studentska futsal liga: prijavite se dok ima mjesta

Za prvu je sezonu planirano igranje samo 12 momčadi i prijave su zbog toga ograničene, a kotizacija po ekipi iznosi 999,00 kuna za igranje cijele sezone.

Zastave EU i Hrvatske na zgradi Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija

DOBRE VIJESTI IZ EUROPE

EU ODLUČILA SUFINANCIRATI ENERGETSKE PROJEKTE

Europska komisija objavila je popis na kojemu se nalazi 250 projekata od zajedničkog europskog interesa. Na popis je uvršteno nekoliko hrvatskih projekata,i to iz područja energetike.

Dom mladih

Sve bliže dovršetku

Bolja vremena za splitski Dom mladih

Betonsko zdanje na Mažuralićevom šetalištu korak je bliže dovršenju: projektu obnove Doma mladih bit će pružena tehnička pomoć u izradi dokumentacije potrebne za ostvarivanje prava na financiranje iz EU fondova.

Dan D/poziv za volontere

Međunarodni festival dizajna

Volontirajte za Dan D

Ovogodišnje izdanje Dana D održat će se od 10. do 12. lipnja. Ako želite produktivno iskoristiti svoje slobodno vrijeme, prijavite se za volontiranje do 3. lipnja.

Coca-colina podrška mladima

Smanjenje nezaposlenosti

Započele prijave za Coca-Colin besplatni obrazovni program

– Uključivanjem što većega broja polaznika želimo nastaviti doprinositi rješavanju jednoga od najvećih društvenih problema – visoke nezaposlenosti mladih – i doprinijeti njihovu ostanku i pronalasku posla u Hrvatskoj. – rekla je Ruža Tomić Fontana.