Multikulturalnost

U rujnu otputujte u Sloveniju na razmjenu mladih „CultureCrash: Celebrate diversity”

Zastava Slovenije1

Raspravljat će se o različitom socijalnom položaju osoba u društvu te važnosti tolerancije i suzbijanja predrasuda. Mladi će se također upoznati s bogatstvom modernog i multikulturalnog društva.

Republika Hrvatska ove je godine, uz pomoć Udruge za razvoj civilnog društva, EU partner u Erasmus+ projektu razmjene mladih pod nazivom CultureCrash: Celebrate diversity koji će se od 2. do 11. rujna 2019. održati u gradu Murskoj Soboti, u Sloveniji.

Bit će to devetodnevni program na kojem će se mladi moći upoznati s manjinskim zajednicama i europskom multikulturalnošću. Program projekta sastoji se od brojnih zanimljivih i poučnih radionica na kojima će sudionici spoznati važnost tolerancije i suzbijanja predrasuda, upoznati se s bogatstvom otvorenog i multikulturalnog društva te raspravljati o problematici različitog položaja osoba u društvu, što je jedan od najvećih socijalnih problema suvremenog svijeta. 

U projektu će sudjelovati mladi (od 18 do 30 godina) iz Litve, Grčke, Italije, Hrvatske, Rumunjske i Slovenije. Osim troškova prijevoza (do 180 eura), program Erasmus+ pokriva sve troškove. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu, potrebno je javiti se na eu.korak@inet.hr

Komentari na članak

Vezani članci

Šetnja Ilicom

Tjedan dobrodošlice

ESN Zagreb olakšava erasmusovcima prve dane boravka u hrvatskoj metropoli

Tjedan dobrodošlice za Erasmus+ studente uključuje različite zabavne i kulturne događaje kao što su gradske ture uz pratnju vodiča i članova ESN-a, šetnja gradom uz dijeljenje „besplatnih zagrljaja“, karaoke, biljarska večer, izlet u Varaždin te veliki party.

Studenti 20

Srednjoeuropski program mobilnosti

Veliki uspjesi CEEPUS mreže razmjene u 25 godina postojanja

Ove se godine obilježava 25. godišnjica postojanja CEEPUS mreže. U tom je periodu zabilježila brojke od 25 000 studenata i 20 000 profesora koji su sudjelovali u programu razmjene.

Izložba Pavla Sviličića

„Mladi izlažu”

Izložba Pavla Sviličića: 365 dana života u digitalnoj ilustraciji i pismu

– Razočaran shvaćanjem dizajna i korištenjem dizajnera kao automata za izbacivanje marketinških rješenja, Sviličić projektom #onevectordiary pokušava naglasiti ekspresionistički aspekt dizajna. – objašnjava kustosica izložbe.

ESN Osijek u potrazi za novim članovima

Regrutacija novih članova

ESN Osijek nudi priliku mladima za profesionalni i osobni razvoj u internacionalnom okruženju

Pridružite se mladima u ESN-u Osijek, sudjelujte na raznim nacionalnim i internacionalnim sastancima i treninzima te upoznajte mlade iz raznih dijelova Europe.

ESN HR

Obogatite svoje obrazovanje

ESN Hrvatska vodi studente kroz volonterizam i programe razmjene

Članovi ESN-a Hrvatska pripremaju „Make a Circle!“ – ciklus interaktivnih predavanja, te će vas u opuštenoj atmosferi upoznati s različitim oblicima volonterizma i programa razmjene.