Multikulturalnost

U rujnu otputujte u Sloveniju na razmjenu mladih „CultureCrash: Celebrate diversity”

Zastava Slovenije1

Raspravljat će se o različitom socijalnom položaju osoba u društvu te važnosti tolerancije i suzbijanja predrasuda. Mladi će se također upoznati s bogatstvom modernog i multikulturalnog društva.

Republika Hrvatska ove je godine, uz pomoć Udruge za razvoj civilnog društva, EU partner u Erasmus+ projektu razmjene mladih pod nazivom CultureCrash: Celebrate diversity koji će se od 2. do 11. rujna 2019. održati u gradu Murskoj Soboti, u Sloveniji.

Bit će to devetodnevni program na kojem će se mladi moći upoznati s manjinskim zajednicama i europskom multikulturalnošću. Program projekta sastoji se od brojnih zanimljivih i poučnih radionica na kojima će sudionici spoznati važnost tolerancije i suzbijanja predrasuda, upoznati se s bogatstvom otvorenog i multikulturalnog društva te raspravljati o problematici različitog položaja osoba u društvu, što je jedan od najvećih socijalnih problema suvremenog svijeta. 

U projektu će sudjelovati mladi (od 18 do 30 godina) iz Litve, Grčke, Italije, Hrvatske, Rumunjske i Slovenije. Osim troškova prijevoza (do 180 eura), program Erasmus+ pokriva sve troškove. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje u ovom projektu, potrebno je javiti se na eu.korak@inet.hr

Komentari na članak

Vezani članci

Trodnevna duhovna obnova za studente i mlade u Splitu

Studentski dom dr. Franjo Tuđman Split

Trodnevna duhovna obnova za studente i mlade u Splitu

Duhovnu obnovu predvodit će mr. don Damir Stojić, salezijanac, studentski kapelan u Zagrebu. Program možete pratiti i preko live streminga na YouTubeu.

Naslovna

Sandy Milinković

Fatalna simbioza društvenih mreža i alkohola

Tekst je posvećen svim kolegicama i kolegama koji su pod utjecajem alkohola bili u dodiru s društvenim mrežama. Nemojte se sramiti, niste sami.

Vlak

Interaktivne prezentacije

Sve što niste znali o mobilnosti, otkrit će vam ESN Zadar

ESN Zadar poziva studente i mlade da se pridruže Studentskom klubu 20. i 21. listopada te da učine prvi korak prema iskustvu koje će pamtiti cijeloga života – programu mobilnosti.

Izložba u Klubu Zona

Produljen rok za prijave na natečaj

Klub Zona omogućava grupne i individualne izložbe mladih umjetnika

U Klubu Zona prethodnih su godina gostovale brojne izložbe autora mlađe generacije, što će se nastaviti i u 2017. godini.

ESN HR

Obogatite svoje obrazovanje

ESN Hrvatska vodi studente kroz volonterizam i programe razmjene

Članovi ESN-a Hrvatska pripremaju „Make a Circle!“ – ciklus interaktivnih predavanja, te će vas u opuštenoj atmosferi upoznati s različitim oblicima volonterizma i programa razmjene.