LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacije Sveučilišnoga računskog centra

U nekoliko sati do vrijednih uredskih i multimedijskih znanja

Sveučilišni računski centar i u studenome organizira niz besplatnih radionica u trajanju od pet školskih sati namijenjenih studentima i ostalim članovima akademske zajednice.

Sveučilišni računski centar i u studenome organizira niz besplatnih radionica u trajanju od pet školskih sati namijenjenih studentima i ostalim članovima akademske zajednice.

Student si i želiš naučiti nešto novo u kratkom vremenu? Zanima te kako pravilno oblikovati svoj seminarski rad, izraditi odličnu Power Point prezentaciju ili nešto slično? Na pravom si mjestu jer i ovoga mjeseca Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) organizira radionice kojima zainteresirane studente, nastavnike i djelatnike visokih učilišta te javnih instituta želi besplatno podučiti upotrebi najčešće korištenih uredskih i multimedijskih alata.

Wordionica ili kako oblikovati seminarski rad
Times New Roman i boldanje ključnih riječi ti ne stvaraju problem? A kako se snalaziš s postavkama zaglavlja i podnožja, omatanjem slike tekstom ili pravilnim postavljanjem fusnota? Ukoliko ne želiš dopustiti da rupe u znanju utječu na kvalitetu tvoga seminarskog rada, prijavi se na radionicu na kojoj možeš naučiti napredne tehnike za izradu i oblikovanje dokumenata. Radionica se održava u dvama terminima, 20. studenoga u 16:30h i 24. studenoga u 8:30h.

Audacity ili kako snimiti i obraditi zvuk u vlastitoj produkciji 
Zanima te zvuk, njegovo snimanje i obrađivanje, a 21. studenoga imaš slobodno prijepodne? Prijave za radionicu otvorene su i čekaju one željne znanja. Polaznici radionice će naučiti koristiti osnovne alate programa Audacity kojim će zvučne zapise naučiti rezati, premještati i dodavati im efekte. 

PowerPointiranje ili kako izraditi moćne prezentacije 
Većina studenata ne uživa u izradi PowerPoint prezentacija koje ponekad mora izložiti pred svojim kolegama i profesorima. Njihova izrada traje dugo, a mogućnosti uređivanja koje program nudi često se čine beskrajnima. Svoja predznanja o izradi prezentacija studenti mogu proširiti 22. studenoga od 16:30h.

Inkscape ili vektorska grafika za svakoga
Posljednjeg dana ovoga mjeseca u 9h studenti su pozvani sudjelovati u radionici na kojoj će se upoznati s mogućnostima besplatnog programa Inkscape, namijenjenog stvaranju i obradi vektorske grafike.

Edukativne radionice traju pet školskih sati, a detaljnije informacije o njima možete potražiti na stranici Srce-a. Na željene se radionice možete prijaviti na poveznici uporabom svog korisničkog identiteta u sustavu AAI@EduHR.

FOTO: FLICKR