LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Typing

Tvrtka Typing: Novi uspjeh mladih u Hrvatskoj

Studenti Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić prije godinu dana pokrenuli su tvrtku Typing koja se bavi programiranjem i dizajnom na mobilnim i desktop platformama te community managementom.

Studenti Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić prije godinu dana pokrenuli su tvrtku Typing koja se bavi programiranjem i dizajnom na mobilnim i desktop platformama te community managementom.

Studenti Sveučilišta u Dubrovniku Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić prije godinu dana pokrenuli su tvrtku Typing d.o.o.

Ova tvrtka bavi se programiranjem i dizajnom na mobilnim i desktop platformama te community managementom.

Ideja za pokretanje tvrtke stvorena je kada su se Žitnik i Jakobušić povezali na LinkedIn-u te odlučili krenuti u poslovnu suradnju:

„Shvatili smo da nas vežu zajednički interesi i odlučili smo dvije odvojene aplikacije na kojima smo samostalno radili spojiti u jednu. Tako je nastao ListenApp. Nedugo nakon toga, ova aplikacija prelazi u nešto više-novu aplikaciju SoundScriber. To je sve na kraju moralo rezultirati osnivanjem tvrtke Typing d.o.o.“

Upravo su ListenApp i SoundScriber dva uspješno realizirana projekta ovog dvojca.

ListenApp je aplikacija za preslušavanje kratkih vijesti, a zanimljivo je da je za njenu realizaciju trebalo manje od dva mjeseca te je odmah stekla 40 000 korisnika.

SoundScriber je druga aplikacija, a koriste ju razne institucije, sportski klubovi i pjevači:

„Omogućuje bilo kome da snimi kratke audio zapise (140 sekundi) i dijeli ih bilo gdje na internetu. Zasad broji oko 3000 korisnika, a neki od korisnika aplikacije su Vlada Republike Hrvatske, sportski klubovi KHL Medveščak i RK Lokomotiva te glazbenici poput Nine Badrić,“ ističu iz Typinga.

Ekipa iz Typinga je, zahvaljujući ovim dvjema uspješnim aplikacijama, sudjelovala na MiniSeedcampu u Rijeci, SHIFT-u u Splitu i SeedCamp Weeku u Londonu što ih je povezalo s ostalim startup kompanijama i investitorima.

Tvrtka ima sedmero zaposlenih i to su pretežito studenti, a iz Typinga poručuju da su upravo mladi zaposleni koji imaju volju i želju za radom, njihovo najveće postignuće:

„Uvijek prevladava jedinstvena i opuštena atmosfera koja rezultira predanom i iskrenom suradnjom.“

Radni prostor u Typingu
 
Radni prostor u Typingu; FOTO: Typing
 

Na odabir imena tvrtke Marjan Žitnik i Lukša Jakobušić odlučili su se zbog neizostavnosti riječi Typing u suvremenoj digitalnoj komunikaciji.

Direktor Typinga Marjan Žitnik svim studentima poručuje:

„Prekinite raditi sve što ne želite, odmah. Počnite s onim u što vjerujete koliko god vam se to u ovom trenutku činilo nemoguće.“

FOTO: TYPING