Sveučilište u Splitu

Tri fakulteta dobivaju suvremenu znanstvenu i laboratorijsku opremu

Istraživanje

Projekt opremanja fakulteta Sveučilišta u Splitu započeo je ovog mjeseca te traje do 1. travnja 2021. godine. Njime će se povećati interes za gospodarstvo, znanost i istraživanja, ali i potaknuti međusveučilišna i međunarodna suradnja.

Provedba projekta Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta započela je početkom ovog mjeseca. U projekt je uloženo 82 870 870,38 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj te isti time predstavlja jedan od najvećih i najvažnijih projekata Sveučilišta u Splitu.

Svrha je projekta opremanje Prirodoslovno-matematičkog, Pomorskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta najsuvremenijom znanstvenom i laboratorijskom opremom, čijom će se nabavom doprinijeti unapređenju aktivnosti istraživanja na Sveučilištu u Splitu. Projekt je stoga izrazito važan u području znanosti i tehnologije, pa su njime predviđena i istraživanja u kojima će sudjelovati dionici iz gospodarstva.

Osim što će projekt doprinijeti razvoju gospodarstva u sveučilišnom okruženju, njime će se povećati i sam standard studiranja na navedenim fakultetima. To će, pretpostavlja se, rezultirati većim interesom za dolazne istraživače, studente i doktorande te druge vrste međusveučilišne i međunarodne suradnje. Opremanje će u potpunosti biti dovršeno 1. travnja 2021. godine, čime će kroz sljedećih 5 godina započeti predviđene istraživačke djelatnosti.

 

Komentari na članak

Vezani članci

JCVD

Znanost otkriva istinu

VIDEO: Najveće laži koje nam "prodaju" filmovi

Akcijski filmovi najčešće su odmor za mozak i najčešće ne razmišljamo kolike su zapravo šanse da se scene iz tih filmova izvedu u stvarnom svijetu. A one su male. Jako male.

Europska noć istraživača 2015.

Na današnji dan

Europska noć istraživača u Splitu i Zagrebu - "Istraživanje za inovacije – Inovacije za javnost"

Split i Zagreb ove će godine ugostiti Europsku noć istraživača, koju financira Europska komisija. Na programu su razne aktivnosti, od mjerenja kvalitete zraka do hrane i trkaćih bolida, a sve kako bi se smanjila averzija šire javnosti prema znanosti.

CavemanApp

Klikni i saznaj

Tvoj DNK pokazuje koliko si neandertalac

Znaš li da u sebi nosiš DNK spiljskog čovjeka? Vrlo vjerojatno. No koliko? Klikni i saznaj!

Sveučilište u Splitu

Znanstvena suradnja

Sveučilište u Splitu sa Sveučilištem Penn State planira 12 novih projekata

Bogata i plodonosna suradnja ovih dvaju sveučilišta traje već dugi niz godina, a sada je proširuju i podižu na višu razinu.

https://pixabay.com/en/clock-time-time-indicating-watches-359985/

Znanstveno-popularizacijska manifestacija

Vrijeme kao pokretna slika vječnosti na ovogodišnjem Festivalu znanosti

Ovogodišnji Festival znanosti održat će se od 24. do 29. travnja u 22 hrvatska grada. Tema Festivala je vrijeme, a posjetitelje očekuju brojna predavanja, radionice, izložbe i pokazni eksperimenti.