Sveučilište u Splitu

Tri fakulteta dobivaju suvremenu znanstvenu i laboratorijsku opremu

Istraživanje

Projekt opremanja fakulteta Sveučilišta u Splitu započeo je ovog mjeseca te traje do 1. travnja 2021. godine. Njime će se povećati interes za gospodarstvo, znanost i istraživanja, ali i potaknuti međusveučilišna i međunarodna suradnja.

Provedba projekta Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta započela je početkom ovog mjeseca. U projekt je uloženo 82 870 870,38 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj te isti time predstavlja jedan od najvećih i najvažnijih projekata Sveučilišta u Splitu.

Svrha je projekta opremanje Prirodoslovno-matematičkog, Pomorskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta najsuvremenijom znanstvenom i laboratorijskom opremom, čijom će se nabavom doprinijeti unapređenju aktivnosti istraživanja na Sveučilištu u Splitu. Projekt je stoga izrazito važan u području znanosti i tehnologije, pa su njime predviđena i istraživanja u kojima će sudjelovati dionici iz gospodarstva.

Osim što će projekt doprinijeti razvoju gospodarstva u sveučilišnom okruženju, njime će se povećati i sam standard studiranja na navedenim fakultetima. To će, pretpostavlja se, rezultirati većim interesom za dolazne istraživače, studente i doktorande te druge vrste međusveučilišne i međunarodne suradnje. Opremanje će u potpunosti biti dovršeno 1. travnja 2021. godine, čime će kroz sljedećih 5 godina započeti predviđene istraživačke djelatnosti.

 

Komentari na članak

Vezani članci

učenje

Žene na liderskim pozicijama

IPODI osigurava stipendije za žene istraživačice

IPODI stipendije namijenjene su ženama u znanosti koje se bave istraživanjima i postat će buduće liderice. Natječaj je otvoren do 14.12, a prijaviti se mogu apsolutno sve žene koje imaju završen doktorat i želju za učenjem i daljnjim napretkom.

Dužina penisa

Znanost o veličini penisa

Prosječna dužina muškog spolnog organa u pojedinim zemljama svijeta

Dužina muškog spolnog organa nepresušna je tema za razgovor kao i pitanje u kojoj državi muškarci imaju najveći penis. Otkrivamo vam što znanost kaže o toj temi i je li dužina ženama uopće bitna.

Bežično punjenje mobitela

Novost u svijetu mobitela

Bežično punjenje mobitela

Prema najavama tvrtke WiTricity uskoro ćemo mobitele moći puniti bežično

Stipendistice Uroić, Cvetešić, Rogina i Mikolašević

Priznanje mladim nadama

Četiri mlade znanstvenice nove su stipendistice Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“

Na svečanoj dodjeli stipendija održanoj u Preporodnoj dvorani Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, mlade znanstvenice Nevena Cvetešić, Ivana Mikolašević, Anamarija Rogina i Ksenija Uroić proglašene su stipendisticama devetog Nacionalnog programa stipendiranja „Za žene u znanosti“.

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Objavljen je natječaj za dodjelu nagrade Andrija Mohorovičić

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za dodjelu nagrade Andrija Mohorovičić, koja se dodjeljuje dokazanim znanstvenicima s područja prirodnih znanosti.