Sveučilište u Splitu

Tri fakulteta dobivaju suvremenu znanstvenu i laboratorijsku opremu

Istraživanje

Projekt opremanja fakulteta Sveučilišta u Splitu započeo je ovog mjeseca te traje do 1. travnja 2021. godine. Njime će se povećati interes za gospodarstvo, znanost i istraživanja, ali i potaknuti međusveučilišna i međunarodna suradnja.

Provedba projekta Funkcionalna integracija Sveučilišta u Splitu, PMF-ST, PFST te KTF-ST kroz razvoj znanstveno-istraživačke infrastrukture u Zgradi tri fakulteta započela je početkom ovog mjeseca. U projekt je uloženo 82 870 870,38 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj te isti time predstavlja jedan od najvećih i najvažnijih projekata Sveučilišta u Splitu.

Svrha je projekta opremanje Prirodoslovno-matematičkog, Pomorskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta najsuvremenijom znanstvenom i laboratorijskom opremom, čijom će se nabavom doprinijeti unapređenju aktivnosti istraživanja na Sveučilištu u Splitu. Projekt je stoga izrazito važan u području znanosti i tehnologije, pa su njime predviđena i istraživanja u kojima će sudjelovati dionici iz gospodarstva.

Osim što će projekt doprinijeti razvoju gospodarstva u sveučilišnom okruženju, njime će se povećati i sam standard studiranja na navedenim fakultetima. To će, pretpostavlja se, rezultirati većim interesom za dolazne istraživače, studente i doktorande te druge vrste međusveučilišne i međunarodne suradnje. Opremanje će u potpunosti biti dovršeno 1. travnja 2021. godine, čime će kroz sljedećih 5 godina započeti predviđene istraživačke djelatnosti.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Pisanje; izvor: https://unsplash.com/photos/y02jEX_B0O0

Mjesec hrvatske knjige

Nagrađuje se najbolja pjesma studenata splitskog sveučilišta

Povodom Mjeseca hrvatske knjige otvoren je nagradni natječaj Pošalji svoju pjesmu u čijem se sklopu nagrađuje najbolja pjesma. Prijaviti se mogu svi studenti Sveučilišta u Splitu, i to do 31. listopada.

Pravni fakultet/Sveučilište

Crna statistika Eurostata

Hrvatska – zemlja neznanja

Statistika upozorava: Hrvatska pogrešno ulaže u znanost i obrazovanje.

Festival znanosti Osijek 2015.

Sveučilište u Osijeku

Festival znanosti Osijek 2015.

Festival znanosti u Osijeku održat će se od 20. do 25. travnja, i to kako bi široj javnosti nizom zanimljivih i popularnih aktivnosti približio znanost.

Elektrijada 2017.

Studentsko natjecanje

FER-ovci osvojili drugo mjesto na Elektrijadi 2017.

U konkurenciji preko 1800 studenata s 23 različita fakulteta ponovno je potvrđena dominacija FER-a u sportu. U ukupnom plasmanu, zagrebački studenti zauzeli su drugo mjesto.

Predavanje o Crvenom jezeru u Info zoni

Ciklus predavanja "Moozgavci"

Milijuni Japanaca već znaju za revolucionarna otkrića o Crvenom jezeru

Mladi su znanstvenici, istraživači i zanesenjaci u Info zoni kroz ciklus predavanja "Moozgavci" predstavili područja interesa i istraživanja. Na predavanju 7. travnja je dano mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija o genezi i morfologiji Crvenog jezera, jedinstvenog u svijetu.