LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
USSUD 3 – (Ne) voliš grad koji teče?

Treći USSUD ispituje stavove mladih o vlastitom gradu

Projekt USSUD svojim trećim izdanjem želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

Projekt USSUD svojim trećim izdanjem želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

U Rijeci se od 6. do 13. studenog organizira treće izdanje projekta USSUD. USSUD se i u svojem trećem izdanju bavi društveno odgovornim temama te ovoga puta želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

Prisjetimo se kako je USSUD akronim Unapređenja studentskog standarda u domeni kulture. Ovaj su projekt zajednički pokrenuli Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka s ciljem unapređenja studentskog kulturnog programa i osnivanja Studentskog kulturnog centra (SKC). Ciljevi su uspješno postignuti, a od 2013. godine SKC djeluje u provedbi i financiranju kulturnih projekata namijenjenih studentima i realiziranim od studenata za studente, te u sukreiranju kulturnih politika.

Trećim USSUD-om predviđene su nove aktivnosti s namjerom pronalaska odgovora na pitanje zašto je i je li Rijeka još uvijek (samo) tranzitni grad? Mora li ona to i ostati? Što naši studenti u Rijeci žele raditi? Ostaju li mladi ljudi u Rijeci i koja je poticajna strategija za mlade i njihove ideje? Kako stvoriti prostor za njih? Kakav bi ih projekt pokrenuo? Vole li Rijeku više oni koji u njoj ostaju?

U programu vas očekuju tribina, prezentacija kreativaca, akcija na Korzu te pARTicipacija. Studenti će imati prilike upoznati se s riječkim akteri(ca)ma iz područja umjetnosti i kulture kroz posjete njihovim radnim prostorima kako bi se ostvario neposredan kontakt te istraživanje i rasprava o kreativnom procesu. Sve informacije o programu festivala mogu se dobiti na službenim mrežnim stranicama te na Facebook stranici i događaju projekta. Ovogodišnju realizaciju projekta podržali su Sveučilište u Rijeci, Ministarstvo kulture, Grad Rijeka, Studentski kulturni centar i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.

FOTO: USSUD 3