AEGEE

Treće izdanje projekta Europe on Track

Logo udruge

Šest AEGEE ambasadora putuju Europom kroz idućih mjesec dana, upoznaju i intervjuiraju ljude, organiziraju debate i diskusije na goruću temu: Europa bez granica.

Europe on Track, projekt AEGEE - Europskog studentskog foruma, koji je 2013. osvojio Charlemagne Europsku nagradu za mlade (European Charlemagne Youth Prize) koju dodjeljuje Parlament EU, spreman je za svoje treće izdanje, a jedna od postaja je i Zagreb. Šest AEGEE ambasadora putuju Europom kroz idućih mjesec dana, upoznaju i intervjuiraju ljude, organiziraju debate i diskusije na goruću temu: Europa bez granica. Troje od njih će nas posjetiti u Zagrebu 29. travnja i saznati što mi mislimo o Europi bez granica.

AEGEE (Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) jedna je od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi, koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe. Kao nevladina, politički neovisna i neprofitna organizacija, otvorena je za studente sa svih fakulteta. Osnovana je u Parizu 1985., a danas broji oko 13 tisuća članova u više od 200 sveučilišnih gradova u 40 zemalja diljem Europe. Vizija Udruge je demokratska i raznovrsna, socijalno, ekonomski i politički integrirana Europa bez granica, koja cijeni sudjelovanje mladih u svojem razvoju i ustrojstvu. AEGEE ohrabruje mlade na aktivno uključivanje u društvo te im omogućava prostor za komunikaciju i učenje.

Radionica i diskusije će se održati  29. travnja od 17 sati u Pogonu, Ulica Kneza Mislava 11.

Komentari na članak

Vezani članci

Vinoljupci u Tomićevoj

Mali plac s Tavana i Vinoljupci gostuju u Art Parku

Najšarmantniji zagrebački park otkriva svoju gastro stranu

Ove ćete subote moći uživati u pravom doživljaju gradskog piknika uz degustacije proizvoda hrvatskih OPG-ovaca, mogućnost kupnje zdravih namirnica i specijalnih piknik paketića te opuštajući akustični koncert i radionicu za djecu.

Sveučilište u Rijeci

Poduzetničke vještine za početnike

Projekt „Društveno odgovorno poduzetništvo'' za studente u Rijeci

Želja je Sveučilišta da studenti, u interakciji s istaknutim nastavnicima i uspješnim poduzetnicima, na konkretnim primjerima iz prakse dobiju osnovna znanja i vještine kako bi i sami mogli postati poduzetnici.

Sa susjedima kod sata – radionica štrudle

"Sa susjedima kod sata"

Zagrepčani će ove subote uživati u bogatoj ponudi Karlovačke županije

Naglasak je na potpunom doživljaju tradicije, običaja, okusa i mirisa Karlovačke županije, zahvaljujući čemu će Zagrepčani svih uzrasta, kao i njihovi gosti, moći sudjelovati u iznimno zanimljivim i besplatnim radionicama.

Djeci medija uručena nagrada

Međunarodna konferencija

„Djeci medija“ uručena prestižna nagrada za medijsku pismenost

– Svojim smo radom na primjeru „Djece medija“ dokazali da volonterski projekti mogu biti održivi i međunarodno prepoznati. – istaknuo je izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš.

Međunarodni dan muzeja

Na današnji dan

Uputite se u potragu za blagom na Međunarodni dan muzeja

Danas možete besplatno ući u muzeje i uživati u njihovim bogatim programima. Za posjetitelje su pripremljena stručna vodstva, radionice, predavanja, degustacije te potraga za blagom.