LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljetna tvornica znanosti 2016.

Traže se mentori za Ljetnu tvornicu znanosti

Ako volite znanost i želite svoje znanje podijeliti s djecom i mladima, vrijeme je da se prijavite na natječaj za mentore Ljetne tvornice znanosti!

Ako volite znanost i želite svoje znanje podijeliti s djecom i mladima, vrijeme je da se prijavite na natječaj za mentore Ljetne tvornice znanosti!

Ljetna tvornica znanosti skup je znanstveno-edukacijskih radionica koje su namijenjene djeci i mladima u starosti od 9 do 18 godina. Na radionicama su djeca i mladi u izravnom kontaktu s nekim znanstvenim problemom te tako kroz praksu mogu naučiti kako funkcioniraju znanost i svijet koji ih okružuje.

Budući da se na radionicama nastoji znanost približiti djeci i mladima, kao mentori su posebno traženi studenti znanstvenog područja, bez obzira na razinu studija. Tako su mentori dosad većinom bili studenti Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, no mogu se prijaviti i studenti drugih fakulteta, znanstveni novaci, nastavnici i svi koji imaju interes za znanost i volje za rad s djecom i mladima.

Mentori trebaju osmisliti koncept radionice, pripremiti materijale za provedbu i uspješno realizirati radionicu u radu s djecom. Radionice se održavaju u Splitu i Samoboru u dva termina u srpnju te traju tjedan dana.  

Prije odabira za mentora trebate proći proces prijave. Prvi korak je prijava na natječaj za mentore koji je otvoren do 31. siječnja 2016. godine Prijaviti se mogu parovi mentora, s tim da svaki mentor mora ispuniti svoju prijavu.

Za prijavu je najvažnije imati ideju o tome što biste htjeli raditi na radionici te tu ideju trebate opisati u formularu za prijavu. Ako slučajno nemate partnera, možete se ipak prijaviti te ga pronaći kasnije.

Nakon prijave organizatori će vam se javiti te će s vama oblikovati i razraditi vašu ideju kako bi se radionica mogla uspješno provesti. Do 15. travnja bit će objavljen popis radionica koje su odabrane za izvođenje i točnih mjesta njihove izvedbe.

Sve detalje o tome kako treba izgledati idejni prijedlog radionice i o procesu prijave možete saznati na službenim stranicama.

Kakvi eksperimenti se provode na Ljetnoj tvornici znanosti, pogledajte u videu:

FOTO: FACEBOOK/LJTZ