LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podvodno istraživački klub Sveučilišta u Splitu

„Tjedan otvorenih ventila 2015“ u Splitu

Split će biti jedini grad u Republici Hrvatskoj u kojem se studentima kao izvannastavne aktivnosti nude besplatan Discovery zaron, predavanja iz područja medicine ronjenja, tehnike ronjenja te upoznavanje opreme za ronjenje.

Split će biti jedini grad u Republici Hrvatskoj u kojem se studentima kao izvannastavne aktivnosti nude besplatan Discovery zaron, predavanja iz područja medicine ronjenja, tehnike ronjenja te upoznavanje opreme za ronjenje.

Podvodno istraživački klub Sveučilišta u Splitu organizira drugi ,,Tjedan otvorenih ventila 2015'' u periodu od 6. do 14. studenog 2015. godine Split će kao studentski grad (24 000 studenata) biti jedini grad u Republici Hrvatskoj u kojem se studentima kao izvannastavne aktivnosti nude besplatan Discovery zaron, predavanja iz područja medicine ronjenja, tehnike ronjenja te upoznavanje opreme za ronjenje. Ovakvim nam je događajem cilj približiti ronjenje što široj populaciji, ali i razviti brend Sveučilišta u Splitu kao jedinog Sveučilišta na moru koje studentima nudi ronjenje. 

Osim studenata, ove su godine u program uključena i djeca iz Doma Maestral te osobe s ograničenim mogućnostima. Osim edukacije iz područja SCUBA ronjenja, ove smo godine program nadopunili i ronjenjem na dah (Apnea) te će na bazenima Poljud biti i studenti medicine (Mefst, Cromsic) koji će za vježbu primjenjivati svoja teoretska znanja iz pružanja prve pomoći utopljenicima.

Projekt „Tjedan otvorenih ventila“ osmislili su studenti Sveučilišta u Splitu. Nakon uspješnog predstavljanja ronjenja 1. lipnja 2013. godine u sklopu Studentskog dana sporta i aktivizma na Rivi i „Tjedna otvorenih ventila 2014", važnost ovog događanja prepoznali su i podržali: Sveučilište u Splitu, Odjel za studije mora, Grad Split, Sveučilišni športski savez, Studentski centar, SZST, Big blue diving Bol, Udruga dragovoljaca HRM-a, RK Nautilus, RK Split, KŠR Split, Freefall diving equipment, FESB racing team, PSS, Beuchat, Iglun d.o.o, Aqua mares, Seac sub, Coca Cola, Oceanic, Zajednica tehničke kulture i mnogi drugi.

„Tjedan otvorenih ventila 2014“, FOTO: Oceanus
 
„Tjedan otvorenih ventila 2015“ privlači znantan broj studenata, uglednih profesora Sveučilišta u Splitu i Zagrebu, sportaša, instruktora i drugih ljubitelja ronjenja i podvodnih aktivnosti, kao i medijsku pažnju. Otvorenje i znanstveno popularna predavanja održat će se u petak, 6. studenog 2015. u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice s početkom u 17 i 30 sati. Tjedan ronjenja održat će se od 9. do 14. studenog 2015. na bazenima Poljud, a After dive party 13. studenoga 2015. u Day&Night club-u Kameleon.
 
FOTO: OCEANUS