Pojmovnik za studente, profesore, prevoditelje

Termini i definicije visokog obrazovanja dostupni na Hrvatskom terminološkom portalu

Studenti

Od siječnja su pojmovi iz područja osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju dostupni za pretraživanje na Hrvatskom terminološkom portalu. To je od velikog značenja za brojne stručnjake, prevoditelje, profesore, studente i druge.

Pojmovi kao što su osiguravanje kvalitete, akreditacija studijskog programa, vanjsko i unutarnje vrednovanje i sl. od siječnja su dostupni na Hrvatskom terminološkom portalu. Naime, Pojmovnik osnovnih termina i definicija u području osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, koji je izradila Agencija za znanost i visoko obrazovanje uključen je u njegov sustav pretraživanja.

Sadrži pojmove s objašnjenjima i engleskim ekvivalentima u portalskoj tražilici. Pri dnu stranice u Bazi s dostupnim terminološkim resursima nalaze se poveznice s punim bibliografskim podacima o Pojmovniku. Prema tome se mogu citirati pronađeni navodi i može se dodatno informirati o nastanku naziva.

Hrvatski terminološki portal središnje je mjesto na kojem se okuplja suvremena terminološka građa, tj. strukovna građa na hrvatskome jeziku. Uključivanje pojmova povezanih s osiguravanjem kvalitete u visokom obrazovanju pomoći će stručnjacima, prevoditeljima, profesorima, studentima, učenicima, novinarima i svima zainteresiranima za područje visokog obrazovanja.

Komentari na članak

Vezani članci

S/UMAS GOES POP

Ansambl za suvremenu glazbu S/UMAS

Splitski studenti pripremaju humanitarni koncert za pomoć beskućnicima

Ansambl za suvremenu glazbu Umjetničke akademije u Splitu uoči Božića uveseljava najpotrebitije sugrađane.

SCool Fest

Edukacijski dio SCool Festa

SD Cvjetno naselje u svibnju postaje obrazovna meka za studente

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu najavljuje trodnevni „festival znanja” u Studentskom domu Cvjetno naselje, koji postaje edukacijsko naselje u sklopu najvećeg studentskog događanja u centru Zagreba – SCool Festa.

škola Ljudskih prava

Pravni fakultet Split

Ne propustite prvu Školu ljudskih prava u Splitu

Posebno valja istaknuti gostovanja brojnih eminentnih predavača koji dolaze iz različitih krugova kako bi nam pružili uvid u različite aspekte te natjecateljski dio s izdašnim nagradnim fondom u kojem će moći sudjelovati polaznici Škole za ljudska prava. 

Logo Kluba Zadarskih Studenata

Učlanite se u Klub zadarskih studenata

Brucošijada zadarskih studenata

Svi oni koji žele postati članom Kluba ili obnoviti članstvo za ovu godinu, pozvani su u četvrtak, 24. listopada, na druženje u prostorijama Kluba s početkom u 19 sati, a osim u četvrtak, učlaniti se možete i u petak prije brucošijade.

HNK noću

Pretplata za šest predstava

HNK Zagreb nudi studentima i učenicima posebnu pretplatu za šest predstava!

Pretplata obuhvaća šest vrhunskih premijernih i repriznih dramskih naslova, ali i po jednu opernu i baletnu predstavu koje će upotpuniti doživljaj iznimnoga kazališnog iskustva.