Pojmovnik za studente, profesore, prevoditelje

Termini i definicije visokog obrazovanja dostupni na Hrvatskom terminološkom portalu

Studenti

Od siječnja su pojmovi iz područja osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju dostupni za pretraživanje na Hrvatskom terminološkom portalu. To je od velikog značenja za brojne stručnjake, prevoditelje, profesore, studente i druge.

Pojmovi kao što su osiguravanje kvalitete, akreditacija studijskog programa, vanjsko i unutarnje vrednovanje i sl. od siječnja su dostupni na Hrvatskom terminološkom portalu. Naime, Pojmovnik osnovnih termina i definicija u području osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, koji je izradila Agencija za znanost i visoko obrazovanje uključen je u njegov sustav pretraživanja.

Sadrži pojmove s objašnjenjima i engleskim ekvivalentima u portalskoj tražilici. Pri dnu stranice u Bazi s dostupnim terminološkim resursima nalaze se poveznice s punim bibliografskim podacima o Pojmovniku. Prema tome se mogu citirati pronađeni navodi i može se dodatno informirati o nastanku naziva.

Hrvatski terminološki portal središnje je mjesto na kojem se okuplja suvremena terminološka građa, tj. strukovna građa na hrvatskome jeziku. Uključivanje pojmova povezanih s osiguravanjem kvalitete u visokom obrazovanju pomoći će stručnjacima, prevoditeljima, profesorima, studentima, učenicima, novinarima i svima zainteresiranima za područje visokog obrazovanja.

Komentari na članak

Vezani članci

gimnastika

INTERVJU: Tijana Tkalčec, hrvatska gimnastičarka

„Danju sam vrijeme provodila u dvorani i na fakultetu, a noću sam učila”

Paralelno uz gimnastiku, 2009. godine sam upisala fakultet u Čakovcu, smjer menadžment turizma i sporta na Međimurskom veleučilištu. Međimursko veleučilište se tada tek otvorilo, a meni je odgovaralo jer sam se mogla baviti gimnastikom uz studiranje.

Sveučilište u Zadru

Humanitarna božićna akcija

Sveučilište u Zadru za potrebite vukovarskoga kraja

Sveučilište u Zadru sudjeluje u humanitarnoj pomoći za potrebite obitelji vukovarskoga kraja. Prilozi se skupljaju u Studentskom domu u Zadru.

Graduation

Novi semestar, novi početak

Prednosti nove studentske godine

Iako vam se možda tako ne čini, novi semstar ima puno prednosti, zato ne plačite za ljetom, već zgrabite i iskoristite nove prilike koje čekaju iza ugla.

Haag naslovna

Natječaj za stipendiju

U tijeku je natječaj za stipendije za skup „One World Summit” koji se održava u Haagu

Audi Environmental Foundation nudi 15 stipendija za skup koji se održava od 16. do 20. listopada u Haagu u Nizozemskoj, a na kojemu će se baviti liderstvom i ekološkim problemima.

SPI Split

Sveučilište u Splitu

Postanite dio Studentskog poduzetničkog inkubatora

Studentski poduzetnički inkubator u Splitu prima nove članove i pruža studentima mogućnost sudjelovanja u programu "Student Business Academy".