Učinkovitost sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu prvi put na Round University Rankingu; zauzelo 344. mjesto u kategoriji obrazovanja

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu našlo se na popisu elitnih svjetskih sveučilišta, i to kao jedino sveučilište iz Hrvatske. U ukupnom je poretku zauzelo 533. mjesto, a najbolje je rezultate postiglo kod indikatora obrazovanja.

Sveučilište u Zagrebu našlo se na listi koju formira agencija Round University Ranking čime je još jednom potvrdilo svoj status kvalitete u svijetu, a i u Hrvatskoj. 

Round University Ranking jest agencija koja je osnovana 2013. godine sa sjedištem u Moskvi. Agencija objavljuje rang-liste u kojima mjeri učinkovitost 850 vodećih svjetskih sveučilišta iz 80 zemalja kroz 20 jedinstvenih pokazatelja i 4 ključna indikatora sveučilišnih aktivnosti: obrazovanje, istraživanje, međunarodnu heterogenost i financijsku održivost. Osim toga, agencija također nudi i konzultantske usluge za sveučilišta. 

Ovo je prva godina kako se Sveučilište u Zagrebu, a i sveučilište iz Hrvatske, našlo na ovoj listi. Na ukupnoj rang-listi Sveučilište u Zagrebu zauzelo je 533. mjesto, a između 4 ključna indikatora najbolji je rezultat Sveučilište postiglo kod indikatora obrazovanja, gdje je zauzelo 344. mjesto. Potpune rezultate rangiranja donosimo u nastavku:

  • Ukupni svjetski sveučilišni poredak: 533. mjesto.
  • Obrazovanje: 344. mjesto.
  • Istraživanje: 579. mjesto.
  • Međunarodna heterogenost: 720. mjesto.
  • Financijska održivost: 685. mjesto.

Komentari na članak

Vezani članci

Uspjeh

Poslovni panel u Europskom domu

Uspješni hrvatski poduzetnici progovaraju o svojim neuspjesima

Gordan Kožulj, Luka Abrus, Ivana Šoljan, Daniel Ackermann i Tanja Džido zainteresiranim posjetiteljima otkrit će kako su im neuspjesi zapravo postali saveznicima na putu do uspjeha.

Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“

Veliki uspjeh mladog hrvatskog dizajnera

FOTO: Saša Hortig među najboljim je mladim dizajnerima po izboru časopisa Vogue Italija

Mladi dizajner iz Đakova izdvojen je u selekciji najboljih novih talenata na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Kenan Crnkić

Predstavljanje knjige

Motivacijski stručnjak Kenan Crnkić otkriva 7 tajni uspjeha

Znate li da vaš uspjeh i sreća ovise samo o vama? Besplatno posjetite svojevrsno predavanje koje vam može promijeniti život.

Dubioza kolektiv u Domu sportova

Balkanskoj atrakciji smiješi se globalni uspjeh

Dubioza Kolektiv najtraženiji bend Eurosonic festivala

Nakon što je popularni bosansko-hercegovački bend zapalio publiku Eurosonic festivala, nestrpljivo se iščekuje izlazak novog albuma „Happy Machine“. Čini se da Dubiozi raste popularnost izvan granica Balkana.

ISIS i islam

Izvještaj s predavanja o ISIS-u i islamu

„Pravi muslimani nikad ne započinju rat – oni se jedino smiju oduprijeti agresoru.“

Puna dvorana i mnoge ruke koje su ostale u zraku nakon što je isteklo vrijeme za postavljanje pitanja, pokazatelj su da bi ovakvih predavanja trebalo biti više.