Učinkovitost sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu prvi put na Round University Rankingu; zauzelo 344. mjesto u kategoriji obrazovanja

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu našlo se na popisu elitnih svjetskih sveučilišta, i to kao jedino sveučilište iz Hrvatske. U ukupnom je poretku zauzelo 533. mjesto, a najbolje je rezultate postiglo kod indikatora obrazovanja.

Sveučilište u Zagrebu našlo se na listi koju formira agencija Round University Ranking čime je još jednom potvrdilo svoj status kvalitete u svijetu, a i u Hrvatskoj. 

Round University Ranking jest agencija koja je osnovana 2013. godine sa sjedištem u Moskvi. Agencija objavljuje rang-liste u kojima mjeri učinkovitost 850 vodećih svjetskih sveučilišta iz 80 zemalja kroz 20 jedinstvenih pokazatelja i 4 ključna indikatora sveučilišnih aktivnosti: obrazovanje, istraživanje, međunarodnu heterogenost i financijsku održivost. Osim toga, agencija također nudi i konzultantske usluge za sveučilišta. 

Ovo je prva godina kako se Sveučilište u Zagrebu, a i sveučilište iz Hrvatske, našlo na ovoj listi. Na ukupnoj rang-listi Sveučilište u Zagrebu zauzelo je 533. mjesto, a između 4 ključna indikatora najbolji je rezultat Sveučilište postiglo kod indikatora obrazovanja, gdje je zauzelo 344. mjesto. Potpune rezultate rangiranja donosimo u nastavku:

  • Ukupni svjetski sveučilišni poredak: 533. mjesto.
  • Obrazovanje: 344. mjesto.
  • Istraživanje: 579. mjesto.
  • Međunarodna heterogenost: 720. mjesto.
  • Financijska održivost: 685. mjesto.

Komentari na članak

Vezani članci

Smotra Sveučilišta u Zagrebu 2014

Ovaj vikend u Studentskom se centru održava

Smotra Sveučilišta u Zagrebu

U petak i subotu, 14. i 15. studenoga 2014. u Studentskom centru u Zagrebu (Savska 25) ne propustite 19. po redu Smotru Sveučilišta u Zagrebu. Detaljne informacije i program na linku!

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Jačanje suradnje i zajedništva između zagrebačkog Sveučilišta i Hrvata izvan domovine

Sporazum o suradnji u području obrazovanja i znanosti obuhvaća razvijanje studijskih programa kojima je cilj integracija i jačanje zajedništva Hrvata izvan domovine.

IRO Ninoslav Šćukanec

Postupak za ocjenom ustavnosti Zakona o HKO

Institut za razvoj obrazovanja snažno protiv pothvata Sveučilišta u Zagrebu

– HKO sustavno, na svim razinama obrazovanja, uvodi promjenu paradigme poučavanja te umjesto fokusiranja na prijenos znanja naglasak stavlja na ishode učenja čime se u prvi plan stavljaju stvarne kompetencije, znanja, vještine, stavovi i ponašanja koje pojedinci stječu obrazovanjem. – ističe Nina Vranešević Marinić

Marin Čerina i ekipa

Studenti i sportaši

Srebro studenata na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem

Marin Čerina, student računarstva, i njegovi kolege Goroš i Maričić od veljače su ponosni vlasnici srebrne medalje s Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem.

Sveučilište u Zagrebu

Porezni dugovi zagrebačkih fakulteta

Tri zagrebačka fakulteta duguju državi 46 milijuna kuna

Tri sastavnice Sveučilišta u Zagrebu kroz angažman vanjskih suradnika napravile su porezni dug od 46 milijuna kuna zbog razlika u obračunu. Ministar kaže da sudbina fakulteta nije dovedena u pitanje.