Učinkovitost sveučilišta

Sveučilište u Zagrebu prvi put na Round University Rankingu; zauzelo 344. mjesto u kategoriji obrazovanja

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu našlo se na popisu elitnih svjetskih sveučilišta, i to kao jedino sveučilište iz Hrvatske. U ukupnom je poretku zauzelo 533. mjesto, a najbolje je rezultate postiglo kod indikatora obrazovanja.

Sveučilište u Zagrebu našlo se na listi koju formira agencija Round University Ranking čime je još jednom potvrdilo svoj status kvalitete u svijetu, a i u Hrvatskoj. 

Round University Ranking jest agencija koja je osnovana 2013. godine sa sjedištem u Moskvi. Agencija objavljuje rang-liste u kojima mjeri učinkovitost 850 vodećih svjetskih sveučilišta iz 80 zemalja kroz 20 jedinstvenih pokazatelja i 4 ključna indikatora sveučilišnih aktivnosti: obrazovanje, istraživanje, međunarodnu heterogenost i financijsku održivost. Osim toga, agencija također nudi i konzultantske usluge za sveučilišta. 

Ovo je prva godina kako se Sveučilište u Zagrebu, a i sveučilište iz Hrvatske, našlo na ovoj listi. Na ukupnoj rang-listi Sveučilište u Zagrebu zauzelo je 533. mjesto, a između 4 ključna indikatora najbolji je rezultat Sveučilište postiglo kod indikatora obrazovanja, gdje je zauzelo 344. mjesto. Potpune rezultate rangiranja donosimo u nastavku:

  • Ukupni svjetski sveučilišni poredak: 533. mjesto.
  • Obrazovanje: 344. mjesto.
  • Istraživanje: 579. mjesto.
  • Međunarodna heterogenost: 720. mjesto.
  • Financijska održivost: 685. mjesto.

Komentari na članak

Vezani članci

Fakultet političkih znanosti

Sveučilište u Zagrebu

Smotra Sveučilišta u Zagrebu: nagrađeni najuspješniji sudionici

Priznanja su najuspješnijim sudionicima dodijelili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić.

Bandić i Šuker 2

Reakcije stižu sa svih strana

Dodjela počasnog doktorata Bandiću podigla na noge akademsku zajednicu

Fakultetsko vijeće PMF-a stalo uz Vijeće Filozofskog fakulteta koje je prvo u srijedu pozvalo sve sastavnice da se usprotive tom prijedlogu u Senatu Sveučilišta u Zagrebu.

KIF Zagreb

Ususret Danu otvorenih vrata KIF-a

Diplomirani kineziolozi otvoreno o svojemu uspjehu

– Kao kineziolog možete raditi u turizmu, menadžmentu sportskih objekata, ministarstvima, savezima, školama, marketingu, biti autoritet u svojem polju djelovanja. Ono što je najvažnije – možete samostalno oblikovati principe rada i nadograđivati svoje znanje u smjerovima koji isključivo vas zanimaju i biti drugačiji od drugih. – ističe Iva Banini.

Anita Bušić

Izložba inovacija INOVA

Anita Bušić proglašena inovatoricom godine

Anita Bušić osmislila je jednu od najperspektivnijih aplikacija na svijetu u području zdravlja, sporta i fitnesa – BodyRecog. Na međunarodnoj izložbi inovacija INOVA proglašena je inovatoricom godine.

Tko smo? Što smo? Odakle smo?

Studentske udruge pozivaju

Predstavljanje studentskih udruga: Tko smo? Što smo? Odakle smo?

Studentske udruge Sveučilišta u Zagrebu pozivaju studente na manifestaciju „Tko smo? Što smo? Odakle smo?”