LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska mobilnost

Sveučilište u Splitu raspisalo natječaj za Erasmus+

Sveučilište u Splitu objavljuje Natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u akademskoj godini 2017./18. Natječaj je otvoren do isteka sredstava.

Sveučilište u Splitu objavljuje Natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u akademskoj godini 2017./18. Natječaj je otvoren do isteka sredstava.

Sveučilište u Splitu objavilo je Natječaj za Erasmus+ mobilnost studenata u akademskoj godini 2017./18. Natječaj je otvoren do isteka sredstava, a lista kandidata objavljivat će se mjesečno. Mobilnost može trajati najkraće dva mjeseca, a najdulje 12 mjeseci i treba se ostvariti u razdoblju od 15. srpnja 2017. do 30. rujna 2018. Mjesto za obavljanje stručne prakse studenti mogu pronaći uz pomoć posredničkih agencija, nacionalne agencije, matične ustanove-sastavnice, sveučilišta ili samoinicijativno. Na natječaj se mogu prijaviti svi redovni, kao i izvanredni studenti Sveučilišta u Splitu. Također, mogu se prijaviti i studenti koji će uskoro diplomirati, a praksu žele iskoristiti najdulje do 12 mjeseci nakon diplome.

Kako biste se prijavili, prosjek ocjena u prethodnom semestru treba biti minimalno 3,00 ili između 2,75 i 3,00 uz dvije preporuke profesora. Prijave se rješavaju prema redoslijedu zaprimanja. Odabrani student prije odlaska polaže online provjeru znanja stranog jezika koji je radni jezik tvrtke/institucije u koju odlaze, s tim da rezultat provjere ne utječe na odobrenu mobilnost i odlazak.

Financijska potpora daje se s obzirom na skupinu kojoj zemlja u koju se odlazi pripada, uz dodatnih 100 eura mjesečno, odnosno dodatnih 200 eura za studente slabijeg socioekonomskog statusa. Tri su skupine financijske potpore, a zemlje su raspodijeljene s obzirom na iznos troškova života. Tablicu s iznosom mjesečne financijske potpore možete pronaći u Erasmus+ Uputi za studente. Dužni ste imati policu osiguranja od prvog do zadnjeg dana ugovorene stručne prakse.

Student s posebnim potrebama koji zadovolji kriterije ima pravo zatražiti dodatnu financijsku potporu, kao i studenti slabijeg socioekonomskog statusa. Studenti koji udovoljavaju svim uvjetima Natječaja, ali ne postoje dostatna sredstva za financiranje njihove mobilnosti, mogu ići na vlastiti trošak. Detaljnije informacije, kao i dokumente vezane uz natječaj, možete pronaći na mrežnim stranicama Sveučilišta u Splitu.

FOTO: PIXABAY